Ribbe I Stekepose

  1. Mer om
Ribbe I Stekepose

Forvarm ovnen til 220 °C, viktig for å få sprø svor Stek på varmluft i 75 min Nærmere jul lanseres Gilderibbe i stekepose og ribbe sous vide, to helt nye og veldig enkle måter å tilberede det tradisjonsrike kjøttstykket p Langtidssteking av ribbe i saltlake fungerer uansett hvilken type ribbe du velger, og trikset med saltlake kan du bruke selv om du steker ribben på mer Det er også ribber som stekes i egen stekepose. Noen må du åpne underveis, andre åpner seg selv. Alle lover saftig ribbe og sprø svor

Slik lager du den beste lammeribben

Følg nøye med så du ikke brenner svoren, ikke forlat ovnen, for dette går raskt. Hvis bare deler av ribba har fått sprø svor, kan disse dekkes med aluminiumsfolie, slik at de ikke blir brent.

La ribba hvile i ca. Medisterkaker, julepølser, epler og svisker kan stekes sammen med ribba de siste 20 minuttene.

Hvordan Steke Ribbe I Stekepose

Ribba serveres med stekesjy eller saus, surkål eller rødkål, svisker, epler, rørte tyttebær mm. Du kan steke dagen før Ribba kan stekes tidlig på julaften eller dagen før.

Har du lest dette? Juleribbe best i test 2019

For å få sprø svor dagen etter er det er viktig at svoren er sprø etter du har stekt ribba. Blir fantastisk godt.

Gilde Slik steker du ribbe

Når du er fornøyd og svoren har «eksplodert» tar du ut ribba og lar den hvile i 30 minutter før du skjærer i den. Kraften med grønnsakenene som er i langpannen siler du i en kasserolle og bruker det som saus.

Da renner fettet godt av under stekingen og du får sprø svor. Ha i nok vann slik at det står 1-2 cm opp på ribben.

LANGTIDSSTEKT TYNNRIBBE Heia Mat

Snitt svoren dypere om den trenger det. Vekt og areal på ribba er mindre viktig.

Det viktigste for å ende opp med en luftig og sprø svor er å først få gjennomkokt svoren skikkelig i minst 50, helst 60 minutter. Derfor er kjernetemperaturen ribba har etter denne timen utgangspunktet for hvor lang tid ribba bruker totalt.

Langtidsstekt ribbe

Har du ei uvanlig tynn ribbe 2-4 centimeter vil den helt sikkert oppnå en høy kjernetemperatur, cirka 80 grader, etter første timen i ovnen. Derfor kan den få en time mindre på 90-gradersetappen.

Se dette: Matprat ribbe

Er ribba uvanlig stor og tykk 8-9 centimeter, og den holder cirka 50 grader i kjernen etter første timen, har den godt av både en og to timer lengre tid på 90 gradersetappen. Altså åtte timer totalt. Da fjernes beinstøv etter saging av bein, blod og eventuelt annet utvendig rask og rusk som ikke gjør noen nytte.

Folkets Tynnribbe Fersk

Salte med tre strøkne spiseskjeer salt cirka 30 gram, og pepre ribba godt med nymalt grov svart pepper. Snittet skal gå gjennom svoren og litt ned i fettlaget, men ikke gjennom til kjøttet. Bruk gjerne en blomsterkniv eller et barberblad hvis du ikke har skarpe nok kniver. Det er viktig at du skjærer helt ut på kantene slik at all væske renner bort fra overflaten og ned i formen.

Har du kjøpt ferdigrutet ribbe kan det være lurt å gå over med en skarp kniv for å sjekke at jobben er gjort skikkelig. Legg ribba med svorsiden opp i en ren stekepanne eller langpanne med høye kanter. Bland sammen vann, salt og natron.

RIBBE I STEKEPOSE Relaterte emner

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon. Selv om det var mange dårlige kandidater, beskrives vinneren som en ribbe som «har alt». At forskjellene skulle være så ekstreme, overrasket det profesjonelle smakspanelet som bestod av butikkslakter Mathias Venstad Nilsen og de to erfarne kjøkkensjefene og restauranteierne, Ole Jonny Eikefjord og Eirik Lillebø. Eirik Lillebø oppsummerer testen slik: Jeg har ei lysende stjerne på grisehimmelen, så har jeg et par som er bra, og så har jeg to som jeg ikke hadde putta i krabbeteina engang. For å gjennomføre testen fikk Matkontrollen hjelp av kjøkkensjef Robin Wold på den ærverdige restauranten Olympen i Oslo. Han sørget for at alle ribbene ble krydret, oppbevart og stekt likt. Se faktaboks for noen av Robins beste tips.

Ribbe I Stekepose
RIBBE I STEKEPOSE Kommentarer:
Rapportert den Ribbe i stekepose
Skogstad fra Moss
Se min andre nyheter. Jeg trives Boule. jeg liker dele interessante nyheter ivrig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net