Bamsefar Sang

  1. Mer om
Bamsefar Sang

I skogen skulle være fest for Bamsefar i lia, for. Bamse fyller femti år omtrent på denne ti'a. Gamle snille bamsen vår fyller femti år i år Bamsefars fødselsdag Lyrics: I skogen skulle være fest / Hos Bamsefar i lia / For Bamsen fyller femti år / Omtrent på denne tia / Gamle snille Bamsen vår Bamsefar og Bjørnemor er de største dyrene i skogen, og har en sønn, Brumlemann. Fortellingen og sangene regnes som klassikere innen norsk Ungene sang «Bamsens fødselsdag» til ham da han stakk nesen ut av hiet. Noen hadde laget bursdagskort, de hadde laget et stort maleri og en Månedens sanger: Bamses fødselsdag. I skogen skulle være fest hos Bamsefar i lia, for Bamse fyller femti år omtrent på denne tia

Han brukte alltid å si at snille mennesker er greiest å ha med å gjøre, og denne tankegangen viser seg i arbeidet hans. Se bare på hvordan røverne i Kardemomme By møtes med vennlighet når de blir tatt, sier Turi.

Espira Steinsviken, Søreidgrend i bydel Ytrebygda i Bergen kommune

Og når Side2 spør henne om hun har en personlig favoritthistorie, er ikke svaret «Hakkebakkeskogen» eller «Karius og Baktus». Den er ikke like kjent som noen av de andre, men jeg har hatt veldig mye glede av den.

Klatremus og de andre dyrene i Hakkebakkeskogen kom i 1953 og Folk og røvere i Kardemomme by i 1955. Fortellingene er spennende, de har et innhold og en moral, uten å være påtrengende.

Bamsens fødselsdag Wikipedia

Karius og Baktus påvirket tannpussen i de tusen hjem. Og røverne i Folk og røvere i Kardemomme by kunne heller gjøre nytte for seg i samfunnet enn å stjele fra andre. Egner har sagt: «Jeg vil gjerne at mine bøker og skuespill både skal more og skape spenning, men jeg håper jo at både store og små, bak den spøkefulle handling, for eksempel i Kardemomme by, også vil finne en dypere mening: at ingen er bare helter og ingen er bare skurker, og litt forskjellige må vi godta at mennesker er, og prøve å forstå hverandre.

Den enkleste form for toleranse. De er lette å lære og morsomme å synge. Komponist Christian Hartmann har signert flere av dem. Reven og Klatremus Illustrasjonene i bøkene er små kunstverk.

For barn som vokste opp på 50- og 60-tallet var Thorbjørn Egners tekster en stor del av innholdet i lesebøkene. Fortellingene om Ola-Ola Heia var viktige i leseopplæringen. Selv regnet visstnok Egner de 16 bindene av Thorbjørn Egners lesebøker 1950—72 som sitt hovedverk, og som det viktigste han hadde gjort.

Det er produsert mange lydbøker gjennom årene. Enten bare med Egners sanger, eller hele fortellinger. Mange lydbånd har gått rundt og rundt mens barn har sittet med store øyne, kanskje tommelen i munnen og hørt og hørt. Thorbjørn Egner har selv lest inn flere av bøkene og å høre hans stemme er, for en voksen lytter, kulturhistorie i seg selv.

Hakkebakkeskogen i Dyreparken Siden 1991 har utallige barn som har besøkt Dyreparken i Kristiansand kunnet speide fra tårnet til Tobias, hilse på Politimester Bastian og besøke huset til Tante Sofie.

Har du lest dette? Gitargrep til barnesanger

I 2015 ble det også mulig å besøke Hakkebakkeskogen. Hakkebakkeskogen er en fantastisk opplevelse og en attraksjon helt ulik alle andre.

trenger hjelp med en sangtekst.. Babyverden Forum

Et tog der langsidene er helt åpne og med sitteplasser vendt mot skogen, tar deg på en 40 minutter lang opplevelsesreise til Klatremus, Reven og alle de andre karakterene i Thorbjørn Egners Hakkebakkeskogen. Og pang så ble den stakkars mannen påkjørt av en trikk!

Men heldigvis for mannen så gikk det nokså heldig. Han reiste seg fortumlet og børstet sine klær. Han hadde bare fått en to, tre skrammer hist og her. Så kom en mann med bil, og han ropte: "Slo de Dem?

Sett dem inn i bilen min, så kjører jeg Dem hjem!

Innsendt, Kultur Musikanter og barnekor i Hakkebakkeskogen

Og sykebilen kjørte til sykehuset me'n. Nå er ikke filmen helt uten svakheter.

Den fremstår noe episodisk, spesielt i starten, og det kunne nok vært brukt litt mer tid på å skildre Klatremus og Morten Skogmus. Kaleb og Eline kunne gjerne ha vært med på teater og forestillinger som skuespillere. Det er nemlig deres 13-år gamle bror som spilte Bakemester Harepus i forestillingen.

Da Hege kom inn til samling og spurte barna om hjelp til å lage eventyr var noen veldig ivrige, mens noen ville vente litt å se. Mest rart var det nok å late som et digert teppe skulle være en vott, men etterhvert ble vi flinke til å late som.

BAMSEFAR SANG Relaterte emner

Harelabben og Ekornstubben 21. Vi startet med å ta på de fine t-skjortene våre som barna hadde lagd på egenhånd. Harelabben skulle forestille skogens dyr og Ekornstubben fugler. Her var det mange stolte barn som viste frem sine kunstverk! Harene tok også i bruk karnevalsmaskene som barna hadde lagd tidligere. Da vi kom frem til Furutoppen var det full disco! Barn og voksne danset til karnevalsmuskk!

Bamsefar Sang
BAMSEFAR SANG Kommentarer:
Rapportert den Bamsefar sang
Dalen fra Stavanger
Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Mineralsammeln. jeg elsker lese tegneserier i går.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net