Moseball

  1. Mer om
Moseball

Aegagropila linnaei er en art av alger som finnes i noen innsjøer på den nordlige halvkule. Kulevarianten er en sjelden utgave som vokser til en stor, grønn ball med et fløyelsaktig utseende. Kolonier av slike kuler er funnet i Skottland, Japan Exo terra moseball selges da den ble med i handlekurven min ved en feil, og jeg ikke har bruk for den Ny pris er ~80kr, pris kan diskuteres Til info kunde som har kjøpt moseballer hos oss Moseball Exoterra Lukt Kontroll Fanger opp fosfat, nitritt og nitrat Fjerner dårlig lukt enkelt og effektivt Reduserer opphopningen av organisk materiale Er Jeg har 1 moseball i mitt kar. Men fiskene bryr ikke i det hele tatt om det. Det er akkurat som den er usynelig. Er det vist og ha den i

Kunstig Moseball Grønn D15cm

Bevaring og kulturelle aspekter[ rediger rediger kilde ] Den raskt avtagende mengden av algekuler i Mývatn er bekymringsfull, men av en ukjent grunn har noen av de viktigste koloniene alle forsvunnet de siste årene. Ved Akansjøen gjøres det stor innsats for å bevare algekulene. Dette inkluderer en årlig tre-dagers marimo-festival hvor ainofolket, Hokkaidōs urfolk, spiller en viktig rolle. På grunn av deres tiltalende utseende tjener algekulene også som et symbol for miljøbevissthet.

De har en viss likhet med Jorda i å være grønn og rund, og i deres behov for å rotere for å motta lys på alle sider. I Japan ble algekule en beskyttet art allerede i 1920, definert som en naturlig skatt.

Lar plantene sveve

Den japanske tradisjonen var opprinnelig å lage disse små ballene rundt røttene på bonsaitrær, som man satte på en liten keramikkbit eller et stykke drivved. Med tiden har tradisjonen utviklet seg og folk har prøvd seg frem med ulike planter.

Du vil kanskje like: Mail uit

Nå har plantekunstformen sprett seg til Europa og USA. Hun driver firmaet Nabohager og har skrevet bok om dyrking i byen. Ballene med jord egner seg rett nok ikke til dyrking, de er mer for pyntens skyld.

For det er mange prydplanter som tåler å vokse på denne svevende måten, som orkideer, bregner, ulike potteplanter, urter, enkelte stauder og mye annet. Det er høst i mine øyne! Under høst og jul så går det mye mose hjemme hos oss.

Brukes til underlag i dekorasjoner, potter på utsiden, surring av Svibler og Amaryllis og ikke minst moseballer! Men her er det bare å eksperimentere! For at moseballen skal bli grønn, bør den ikke tørke helt ut og den bør ikke være for våt heller for det kan føre til rotråte.

En annen ting å huske på er at lukkede glassbeholdere i direkte sol kan føre til at planten blir kokt.

Produkter av»

Og her er mitt resultat. Slik gjør jeg: Det er fint å bruke mosen når den er lett fuktig.

Først samler jeg sammen en passe mengde mose i hånda. Som start kan det godt være de rufsete restene. Deretter begynner jeg å legge flak med den fine grønne siden ut på alle kanter til kula er så stor jeg ønsker.

Hva skulle jeg lage? Jeg har ikke ork til så store prosjekt, men på salgsbloggen hennes kom jeg over en genial vri på et kjent tema, nemlig mosekulene, man kan jo henge de opp!

Disse kulene her har jeg laget de siste dagene. Dette er mine aller første egenproduserte mosekuler så de er litt vonky, og opphenget er helt midlertidig, men jeg er ekstremt fornøyd og gleder meg til å ta fatt på all mosen og laven jeg nå har i hus:D.

MOSEBALL Relaterte emner

Hvordan lage mosekuler alternative julekuler 17. Dette skjedde forrige uke når jeg var på jakt etter kranser til den store kranse-inspirasjonsposten og jeg datt inn i bloggen til Atelier Kari. Jeg ble sittende og se på side etter side, og ble bare gladere og gladere. Kari har spesialisert seg på å lage dekorasjoner basert på det hun finner rundt seg der hun bor på Finnskogen, og det er ikke måte på hva man kan få ut av sånt andre ikke ser at finnes en gang. Så oppdaget jeg at hun i tillegg til å selge og sende ferdige dekorasjoner samt holde foredrag og kurs, også har materiale for salg, og vips så hadde jeg en stooor eske med skogsgleder i huset:D Men hvor skulle jeg starte? Hva skulle jeg lage?

MOSEBALL Kommentarer:
Forfatter på Moseball
Solbakken fra Kirkenes
Jeg nyter lese tegneserier nesten. Se over min andre innlegg. Jeg har en rekke hobbyer, som friesischer Handball.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net