Undervisningsopplegg 1 Verdenskrig

  1. Mer om
Undervisningsopplegg 1 Verdenskrig

Den første verdenskrig startet i Europa, men ble raskt global, og 31 land ble etter hvert direkte berørt av krigen Første verdenskrig og mellomkrigstid. undervisningsopplegg · Andre verdenskrig. Fly fra krigen i formasjon Undervisningsopplegg der elevene bes om å skildre synet på Versaillestraktaten fra ulike sider gjennom å skissere ulike leserinnlegg På forhånd hadde vi hatt undervisning om imperialisme og kolonialisme og ulike former for nasjonalisme og selvsagt Første verdenskrig - årsaker og virkninger (kapittel 11 og 12) · Første verdenskrig - en historisk person

For elevene på videregående tilbyr vi opplegget: Foto som historieforteller. Hvis skolene ønsker andre opplegg knyttet til krig, evakuering og livet på flukt, er de naturligvis hjertelig velkommen til å ta kontakt med oss så finner vi en løsning.

I hula sitter vi på steingulv og hører lydene fra vann som renner, samtidig som barna blir fortalt om hvorfor barn og voksne valgte å gjemme seg i stedet for å bli tvangsevakuert og hvordan de hadde det som huleboere. I brakkekjøkkenet finnes det mange gjenstander som er med på å fortelle hvordan det var å vokse opp i en brakke i etterkrigstida. Nattpotta, den ved- eller torvfyrte komfyren, badestampen og vanntønna er bare noen av gjenstandene som barna kan være med på å undersøke.

Flerspråklige elever trenger å trene ekstra på muntlige ferdigheter, og samarbeidslæring sikrer at alle er aktive i timen.

Kanskje kan du finne noe du kan bruke her? Hvorfor ble avtalen tegnet i nettopp Versailles? Hvilke konsekvenser fikk avtalen for europa og de ulike koloniene? Diskuter President Wilsons 14 punkter - Hvilken plass fikk disse i Versaillestraktaten?

I året vi har lagt bak oss fikk den norske rasismedebatten nytt liv med Black Lives Matter-bevegelsen. I dette undervisningsopplegget får elevene se drapet på Benjamin i en historisk sammenheng, utvide sin forståelse for rasismebegrepet og oppleve seg selv som aktør i å bekjempe rasisme. Britisk naturprogram.

Livet på jorda Hvordan oppstod planeten vår? Dinosaurenes konge Med magisk dataanimasjon trylles en imponerende Tyrannosaurus rex fram. Den mest realistiske så langt, basert på nye funn, kunnskap og teknologi. Forskning på vær og klima med internasjonale bidrag.

Last ned også: Hvem vant 1 verdenskrig

Forskarar frå heile verda jobbar for ei betre forståing av ver og klima. Norsk kommentar: Anderz Eide Fremtidens byggeklosser Hus av sopp og datalagring i sand. Ny teknologi og nye materialer gir spennende muligheter.

THE RISE OF HITLER ()

Det er noe i lufta Lufta vi puster kan skade hjernen og DNA-et vårt, og luftforurensning dreper titusener hvert år. Men ny teknologi kan være løsningen. Dyreungene har mange utfordringer.

Dette er bare noe av det dyrene må streve med i sitt første leveår. Vi følger seks dyreunger gjennom året. Falk i full fart Dei kan oppdage eit bytte på tre kilometers avstand, fange ein annan fugl i lufta, og når dei stuper er dei raskare enn ein Ferrari. Pangolin i fare Babypangolinen Honey Bun har et unikt forhold til surrogatmoren Maria. Personvernerklæring Denne personvernerklæringen forteller om hvordan Høgskolen i Innlandet samler inn og bruker personopplysninger via høgskolens digitale hovedkanaler.

Høgskolen i Innlandet er behandlingsansvarlig for virksomhetens behandling av personopplysninger. Der det daglige ansvaret er delegert, kommer det fram under hvert enkelt punkt.

Norge under andre verdenskrig

Delegeringen omfatter kun oppgavene og ikke ansvaret. Erklæringen inneholder opplysninger du har krav på når det samles inn opplysninger fra nettstedet vårt og generell informasjon om hvordan vi behandler personopplysninger. Behandling av personopplysninger på www. Det er frivillig for de som besøker nettsidene å oppgi personopplysninger i forbindelse med tjenester, for eksempel å motta nyhetsbrev.

Behandlingsgrunnlaget er samtykke fra den enkelte, med mindre annet er spesifisert. Opplysninger som samles inn i forbindelse med drift av nettsted, lagres på høgskolens egne servere. Disse regulerer hvilken informasjon leverandøren har tilgang til og hvordan den skal behandles.

italiaenred.com : Første verdenskrig

Hvis en kilde har flere enn tre forfattere, skal du kun oppgi etternavnet til den første forfatteren etterfulgt av et al Vedlegg 3: Vurderingskriterier for fagartikkelskriving. Vurderingskriterier: Kriterier Høy måloppnåelse. Karakteren 5 og 6 Middels måloppnåelse. Utvikler en selvstendig, spisset, tydelig og relevant problemstilling. Svarer på problemstillingen ved å se relevante og ulike forklaringer, perspektiv og årsakssammenhenger. Tar stilling til disse ved å Utvikler en tydelig og relevant problemstilling.

Svarer på problemstillingen ved å presentere flere relevante forklaringer, og årsakssammenhenger.

Utvikler en relevant problemstilling. Svarer på problemstillingen ved å presentere noen relevante forklaringer. Faglig struktur Viser en selvstendig tilnærming til temaet. Tredeling av teksten i en innledning, hoveddel og avslutning. Innledning som presenterer, presiserer og konkluderer og som henger sammen med avslutningen. Innledning som presenterer og presiserer.

Balansert fremstilling. Har korrekte kildehenvisninger når det er relevant for mottakeren historiker. Henviser til kilder på en grei måte når det er relevant for mottakeren historiker. Henviser til noen få kilder. Vedlegg 4: Elevtekst. Historieoppgave Noen skudd i Sarajevo ble etterfulgt av flere millioner drepte 4 i en fire år lang blodig krig. Denne krigens størrelse var så stor at den i ettertid er kalt den første verdenskrig. Krigen var preget av mange ulike allianser med forskjellige målsetninger.

Hvilken rolle spilte disse alliansene mellom landene, i eskaleringen av krigen. Dette er en kortfattet og presis innledning. Tydelig problemstilling.

Den største forbrytelsen

Kunne du ha sagt litt mer hvordan du skal gå fram videre i besvarelsen? Den første alliansen av betydning for krigen var Den doble alliansen. Den ble inngått mellom Tyskland og Østerrike-Ungarn den 7. Denne alliansen 4 hentet hentet 10 sikret et samarbeid mellom partene mot et eventuelt angrep fra Russland. Avtalen besto også av en avtalt nøytralitet imellom landene hvis et annet europeisk land angrep.

Merknad [eleer2]: BRA! Østerrike-Ungarn økte sitt alliansenettverk to år senere.

UNDERVISNINGSOPPLEGG 1 VERDENSKRIG Relaterte emner

Hvorfor seilte norske og andre allierte skip sammen? Og hvorfor gikk tyske skip, fly og ubåter til angrep på sivile handelsskip? Bruk nettressursene for å lese mer om historien om Jervis Bay. Se så på kilden hvor en norsk sjømann som øyenvitne rapporterer om hendelsen. Hvorfor er det så viktig for den norske sjømannen som var om bord på skipet S.

UNDERVISNINGSOPPLEGG 1 VERDENSKRIG Kommentarer:
Rapportert den Undervisningsopplegg 1 verdenskrig
Strømme fra Harstad
Vennligst sjekk min andre innlegg. Jeg er sterkt påvirket av Dressur. jeg elsker lese romaner seirende.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net