Prestekrage Engelsk

  1. Mer om
Prestekrage Engelsk

Leucanthemum vulgare) eller Tusenfryd (Bellis perennis), begge kalt daisy p Vi har seks oversettelser av prestekrage i bokmål-engelsk ordbok med synonymer, definisjoner, eksempler på bruk og uttale Oversettelse for 'prestekrage' i den norsk-engelske ordboken og mange andre engelske oversettelser - helt gratis Sjekk "prestekrage" oversettelser til engelsk. Se gjennom eksempler på prestekrage oversettelse i setninger, lytt til uttale og lær grammatikk For å lese om prestekrage som del av tradisjonell prestedrakt, se pipekrage. Prestekrage (Leucanthemum vulgare) er en flerårig korgplante i

Midtblomstene er tvekjønnete med rørformete, gule kroner. Formeringen og spredningen skjer vesentlig med frø, men etter mekanisk oppdeling av rotstokk en kan også vegetativ formering forekomme.

Blomsterspråket la blomstene snakke for deg! fleurs

Vokser i grasmark, på veikanter og skrotemark. Opptrer som ugras i kunsteng, natureng og beiter.

Planten har en hard og trenet stengel, og gir et usmakelig og dårlig fôr. Mottiltak: Reint såfrø, ugrasrein gjødsel, god jord- og engkultur. Prestekrage er sterk mot alle ugrasmidler.

Definisjon Og Betydning Daisy

Eng med prestekrager, Karlsruhe, Tyskland. Tungekrone venstre og rørkrone. Navnet betyr med andre ord «vanlig hvit blomst».

Jeg husker at det var noen som prøvde seg på navnet Kolibri for mange tiår siden uten å få det godkjent. Det er jo en veldig flott fugl. Ryktene om at den lokale menigheten har ansatt en ganske så sexy 29-åring som prest, har spredt seg som ild i tørt gress.

Heges fotoblogg: Tilbake til hagen

Nå er besøkstallet doblet - og folk koser seg i kirken. Men hvorfor heter planten løvetann?

Dette navnet viser egentlig til de grønne bladene. Mange av løvetannartene har blader med ganske spisse bladfliker, som tennene til en løve.

Sexy Stephanie doblet besøkstallet til kirken

Det finnes en rekke andre navn på løvetann, navn som har blitt brukt rundt omkring i Norge. Kappegullkåre, gullkåre, koppeloppe, kappilaup, hesteblomst, gullboste og hårkall er noen. I dag snakker botanikerne mer om ugressløvetenner enn en enkelt art. Artsdatabanken, www. Ruderalia kommer fra ordet ruderalis som betyr «vokser på grusete steder».

Et passende navn på denne planta som ser ut til å kunne vokse på de mest karrige steder. De fleste løvetenner har nemlig ikke pollinering eller befruktning i det hele tatt: De har ”jomfrufødsel”. Dermed svikter den biologiske definisjonen på en art, nemlig en gruppe individer som kan krysse seg og gi fruktbart avkom.

Løvetann lager faktisk pene gule blomster, pollen, arr og nektar bare ”av gammel vane”, som en evolusjonær rest fra sine forfedre, uten noen som helst nytte for planta, en egenskap de ikke har rukket å kvitte seg med ennå. Hvis stilken blir skjært opp i flere strimler på langs, vil de rulle seg til ”korketrekkere” om de legges i vann. Da vi som små pyntet oss i håret med disse, ble mødrene ikke spesielt glade. Stilkene ble også brukt til å lage fløyter av, og biter av de hule stilkene kunne vi lage kjeder av.

Til blomsterkranser er løvetann fine å bruke. Når frøene kommer, kan løvetann brukes til å spå med; vi blåser løs frøene og det antallet frø som sitter igjen på en blås, angir hvor mange barn en skal få.

Eller mer dramatisk, fra en gammel variant, hvis alle frøene ble blåst løs på en blås, ble den vordende ektemann blåst på sjøen, og det ble verken mann eller barn. En enkelt blomst vokser på en spissen av en blad stilk. Leucanthemum To utbredt tusenfryd tilhører slekten Leucanthemum.

I dag er en av tre biearter på den norske rødlista, noe som betyr at de er i større eller mindre fare for å dø ut.

PRESTEKRAGE ENGELSK Relaterte emner

Utseende[ rediger rediger kilde ] Prestekrage har opprett stengel, og spredte blad som er smalt lanseformede eller spatelformede. De har tannete rand og kan vært litt flikete nederst ved bladfestet. Planten har 1-3 blomsterkorger,som er 3—6 cm brede. Korgene blomstrer ikke samtidig, men blomstringen strekker seg over perioden juni-august. Korgene har normalt hvite, hunnlige randkroner tungeforma, mens de sterkt gule rørkronene i midten er tokjønna.

Prestekrage Engelsk
PRESTEKRAGE ENGELSK Kommentarer:
Forfatter om Prestekrage engelsk
Karlsson fra Stavanger
Vennligst sjekk min andre innlegg. En av mine hobbyer er Mini Rugby. Jeg nyter lese om Norge hensynsløst.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net