Marjata Båt

  1. Mer om
Marjata Båt

Content [hide]

FS «Marjata» er et norsk etterretningsskip for Forsvaret som ble vedtatt bygget av Stortinget i 2010. desember 2014 av statsminister Erna Her blir Etterretningstjenestens nye overvåkningsskip «Marjata» proppet med det nyeste nye av amerikansk teknologi – med en topphemmelig Nye Marjata er igjen på plass i Norge. TU har tabbet seg ut, båten har blitt omregistrert til Kirkenes, som seg hør og bør Spionskipet Marjata, et av Norges mest sensitive skip, skal vedlikeholdes av russere etter salget av skipsmotorselskapet Bergen Engines Bitter konflikt på «verdens mest avanserte spionskip», Marjata. Forpleiningssjef på båten, Max Rudberg, hadde allerede fylt 64 år

Last ned også: Leie båt

Kontroll med denne utviklingen er strategisk viktig for Norge. Stortingets beslutning om å investere i nytt etterretningsfartøy er også et viktig signal om at kontinuerlig norsk tilstedeværelse i Nordområdene prioriteres høyt. Kort tid etter på kom det beskjed fra Fremskrittspartiet om at de varsler et mulig mistillitsforslag mot regjeringen på grunn av saken.

Godzimirski til Nettavisen. Godzimirski mener det er viktig for å forstå Russlands higen etter en posisjon som «stormakt» når vi ser på hvilken risiko det russiske oppkjøpet innebærer.

Det er kanskje ikke overraskende, med tanke på skipets gjøremål. Etterretningssjef Kjell Grandhagen har uttalt seg til blant andre Norges veteranforbund for internasjonale operasjoner NIVO om at skipet skal holde øye med Russland.

Større skip Nye Marjata er bygd ved samme verft som det forrige spionskipet. De virket bekymret etter at de hadde sett rundt hundre stokker i sjøen, sier havnevakt Øyvind Fagerheim til NRK. Det var Harstad Tidende som først omtalte saken. Han sier stokkene var av en slik størrelse at de kunne være til stor fare for både mindre og større båter.

Mannskapene fra Harstad havn rykket ut fredag kveld, og mistenkte at ei kai kunne ha kollapset. Dermed vil nok det nye skipet, som erstatter det gamle, bli et vanlig syn i nordnorske farvann. Kontroll med utviklingen der er strategisk viktig for Norge.

MARJATA BÅT Relaterte emner

Etterretningsfartøyet er verftets byggenummer 777. Det var i 2009 at Stortinget vedtok å bevilge penger til et nytt overvåkningsfartøy i Norge. Forsvarets logistikkorganisasjon fikk ansvaret for anskaffelsen og utrusningen av skipet. Kontrakten om byggingen av det nye fartøyet ble inngått med Vard Langsten i november 2011 — som for øvrig også bygde det nåværende etterretningsskipet på begynnelsen av 90-tallet. Det nye fartøyet vil være i operativ drift fra 2016. Tiden frem til da skal blant annet brukes til å utruste skipet ytterligere i tillegg til å klargjøre mannskapet for kommende oppdrag i Barentshavet.

Marjata Båt
MARJATA BÅT Kommentarer:
Forfatter om Marjata båt
Mæland fra Sandnes
jeg liker rapporterer norske nyheter bråkete. Se min andre innlegg. Jeg trives erfinden.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net