Legge Plen På Grus

  1. Mer om
Legge Plen På Grus

Ulike underlag krever ulike forberedelser Steg 1 – Fyll på med småstein Steg 2 – Pass på at du har nok plass i høyden Steg 3 – Rull ut fiberduk Steg 4 – Fyll på med jord

Snakk om dobbeltarbeid!

Legg flisheller direkte på gress

Sommeren 2014 skulle det bli plen! Men, typisk oss; vi hadde ikke vært tidlig nok ute med å bestille kompostert jord, så vi fikk ikke tak i den jorda vi ønsket å blande i den allerede eksisterende, så vi bare bestemte oss for å så på den jorda som var. Stein hadde frest inn kukompost og kalk, og vi tok sjansen på at det var nok. Og endelig fikk vi sådd gressfrø på en liten del av det som skal bli plen.

Målet er egentlig å ha så lite plen som mulig, men vi før vi kommer så langt at hagen er dekt av planter, trær, busker, stein og diverse, må vi nok belage oss på å ha plen noen år.

Del artikkelen Den beste tiden å så plen på er tidlig vår eller tidlig høst. Temperaturen bør være over 10C og frosten må ha gått i bakken.

Slik bygger du platting

Start med å løse opp jorda Det er som oftest i forbindelse med nybygging og planering av tomten at man sår plen. I byggeperioden kan jorda ha blitt nedkjørt og hard av tunge maskiner.

I tillegg får terrassen din et finere visuelt uttrykk. Den mest brukte dimensjonen er 28mm x 120mm. Det er lite penger å spare på en spinkel dimensjon eks 21x95. Da må nemlig spennet mellom tilfarerne være maksimalt 40 centimeter.

Hvordan legge ferdigplen på stentomt

Du trenger altså flere bjelker. Senteravstand på 28x120 krever 60 centimeter. Et ekstra robust gulv gjør seg godt på store terrasser. I så fall kan du velge 28mm x 145 mm, eller 34mm x 145 mm.

Slik bygger du platting italiaenred.com

Slik gjør du det Gulvbordene festes med to skruer per bjelke. Trykkimpregnerte gulvbord bærer mye fukt.

Først sår du den ene halvdelen ved å gå fram og tilbake over hele arealet i den ene retningen, og deretter sår du den andre halvdelen ved å gå fram og tilbake på tvers av retningen ved første såing.

Denne framgangsmåten er viktig for å være sikker på at frøet rekker til hele arealet, og den vil dessuten gi en jevnere fordeling av frøet. For lettere å handtere en så liten frømengde, kan det være praktisk å blande frøet med tørr sand, sagflis eller lignende. Etter såing er det viktig å sørge for god kontakt mellom frø og jord.

Ved innsåing av flerårige arter, vil det bli svært sparsomt med blomstring i såingsåret. Skjemaer Ved henvendelse til oss via skjemaer, for eksempel grunnlag for pristilbud blir data fra disse skjemaene sendt på e-post til oss.

I relasjon: Tilleggssikkerhet

Persondata som blir lagt inn i dette skjemaet vil kun bli lagret i vårt e-postsystem. Disse dataene vil ikke bli benyttet i andre sammenhenger som markedsføringsøyemed. Kontakt oss dersom du ønsker at vi skal slette din informasjon fra våre e-postsystemer. Dersom du allerede har møblene du tenker å plassere der, bør du ta mål av dem. Beregn god nok plass til å kunne bevege deg rundt uten å måtte trekke inn magen for å komme forbi en stol for eksempel.

Når du har funnet plassen hvor du vil legge hellene, merk av hjørnene med pinner slik at du får et godt inntrykk av plasseringen i hagen.

Lyst på en superlekker uteplass som du enkelt kan legge selv Bella

Husk at du bør beregne 20 til 30 cm utenfor området hvor du legger heller for å gi plass til en kantstøtte som hindrer at hellene sklir fra hverandre. Husk også på at du tar med i beregningen størrelsen på hellene du vil ha, samt størrelsen på fugebredden du skal ha mellom hellene når du måler opp området, slik at du slipper å kappe hellene.

Har du lest dette? Hvordan legge skrogtrekk

Fugebredden mellom hellene bør være mellom 2 og 5mm, Sintef anbefaler 3mm. Tenk over hvor du skal gjøre av jorden du graver ut. Bearbeid jorden nøye, eksempelvis ved å frese opp de øverste 15cm. I hard leirjord kan du gjerne tilsette sand.

Jo visst er hagen både sommerlig og lun, Bjørn hadde rett. Det er et sted å slappe av, og de mange firkantede hagekassene med blomster gir et stilfullt uttrykk.

LEGGE PLEN PÅ GRUS Relaterte emner

Gjør deg klar for en uforglemmelig sommer i New York City! Legge Plen På Grus Legge plen på grus 3 hjem livsstil: Rabarbra Planter Enkelte arter, inkludert den Phyllosachys nuda, har spiselig stilker som ligner asparges og smak som mais. Vanning rabarbra rett rundt bunnen av sin stammer vil holde jorda rundt hvitløk er grunne røtter tørre nok mot slutten av sommeren. Så skal jeg ikke så spinat under kirsebærtre antar jeg hvis jeg nå har tolket teksten riktig. Companion planting er en landbruksteknikk for å plante utfyller avlinger i nærheten. Jeg har tatt alle bildene som presenteres i denne bloggen og er forfatter av artikler med oppskrifter.

Legge Plen På Grus
LEGGE PLEN PÅ GRUS Kommentarer:
Forfatter om Legge plen på grus
Solstad fra Vossevangen
jeg elsker lese romaner ivrig. Se gjennom min andre nyheter. Jeg er sterkt påvirket av Schmuckherstellung.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net