Svinestek Temperatur

  1. Mer om
Svinestek Temperatur

Content [hide]

Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Hell kokende vann i formen og damp steken på 230 °C i ca Skru temperaturen ned til 175 °C, ta av folien og stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken. Steken er ferdig når steketermometeret viser Skru ned temperaturen til 175 °C. Ta steken ut og fjern folien. Stikk steketermometer inn i den tykkeste delen av svinesteken Svinestek: Stekes på 180 grader til kjernetemperaturen er 72-74 grader for medium+ stekt, og 74-78 grader for godt stekt stekt Skru temperaturen ned til 175 grader og stek videre. Steken er ferdig når steketermometeret viser 72 grader i kjernetemperatur, dette tar 1,5 - 2 timer

Steketemperatur svin og svinekjøtt Led oss inn i fristelse

Jo lenger du marinerer, desto mer smak vil svinesteke få fra marinaden. Halvveis i marineringen snur du steken rundt så svoren ligger vendt nedover i marinaden resten av tiden. Ta ut svinesteken av kjøleskapet og la den stå litt på benken før du steker den så temperaturen i kjøttet stiger. Da vil stekingen bli gjevnere.

Saus til svinestek Brun smør og mel, rør hele tiden. Sil stekesjyen og spe med den. Sausen kan gjerne stå og trekke 1 — 1 ½ time, den vil blir bare bedre.

Smak til sausen med kraft fra steken, salt og pepper og ev soppsoya før servering. Er sausen for tynn, jevn den med litt maisennamel rørt ut i litt kaldt vann. Godt tilbehør Tradisjonen tro serveres svinestek som oftest med saus og poteter, og surkål eller rødkål.

Får du kål til overs, kan du lage veldig mye annet godt.

Slik lykkes du med langtidssteking av kjøtt

Sous Vide er kort forklart å tilberede mat i vannbad over lang tid under kontrollert temperatur. Har du lurt på hvorfor man på en restaurant kan bestille for eksempel en lammeskank, også får du den perfekt tilberedt, mør som smør, bare 20 minutter etterpå? Det skal jo ikke være mulig?

Det er fordi kjøttet er tilberedt med Sous Vide-utstyr i forkant. Du stiller inn temperaturen slik du ønsker kjøttet se tabell nederst.

Flytt kjøttet over på indirekte varme og la den steke til ønsket kjernetemperatur. Legg svinenakken på indirekte varme 150 °C på kullgrill i ca. Grillspyd Grill spydene på alle sider i ca.

SVINESTEK TEMPERATUR Relaterte emner

Jeg er fortsatt usikker på om det er slik at høyere ønsket kjernetemperatur krever lavere ovnstemperatur. Endel lesing i bøkene mine senere og jeg har ikke klart å finne ut av akkurat det, men jeg fant noe annet som kanskje kan være et slags svar på det du spør om, og det er å skille mellom tilberedning av de møre stykningsdelene og de delene som ikke er så møre. Matvitenskapsguruen Harold McGee, og han skriver følgende:» Generelt ønsker vi å ende opp med kjøtt som er mørt og saftig, og ikke seigt og tørt. Den ideelle tilberedningsmetoden for kjøtt bør derfor minimere væsketap og stramming av fibre og maksimere konverteringen av seigt bindevevskollagen til fyltende gelatin. Dessverre er det slik at disse to målene virker mot hverandre. Det å minimere fiberstramming og væsketap betyr at kjøttet må stekes kjap på varme som ikke overstiger 55-60 grader Celcius.

SVINESTEK TEMPERATUR Kommentarer:
Forfatter på Svinestek temperatur
Ovesen fra Drammen
Jeg nyter studere dokumenter tett. Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Duathlon.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net