Stjernekamp Joik

  1. Mer om
Stjernekamp Joik

Ella Marie har nemlig lyst å slå et slag for naturvern med denne joiken. Hun entret scenen ikledd en kofte som mora hadde kledd på henne Stjernekamp (8:10) - hardrock og joik. Artistene i Stjernekamp skal virkelig få tøyd stemmebåndene gamle Vegard Bjørsmo fra Karasjok slo til med joik i «Stjernekamp». Under sesongpremieren av «Stjernekamp» hedret han samisk musikk Ella Marie Hætta Isaksen fremførte joiken «Máze» på Stjernekamp. Si ;D-innlegg: Uten joiken hadde jeg ikke taklet min Hjembygda står på hodet før Stjernekamp-finalen: – Det at min innsats har vært samlende, det er klart at slikt er utrolig godt å høre

Meninger i teksten står for skribentens regning.

Joiken er et trumfkort ingen andre har Dagsavisen

Innlegg kan sendes hit. Jeg har slitt med psykiske problemer helt siden jeg var ung. Det har vært vanskelig å skulle leve med så mange utfordringer. Til tider har det føltes som en kamp uten ende.

Sistnevnte, som fikk æren av å starte hele showet, hadde på forhånd bestemt seg for å starte med et smell. Videre i programmet håper jeg at jeg klarer å være variert og fylle de roller som sjangrene krever, og vise at jeg er en artist som kan by på mange forskjellige falsetter i musikken.

Ulrikke eier som vanlig scenen. Hun oser av selvtillit og glir lett inn i rockeprinsesserollen.

Nyheter, NRK Sondrey (24) fra Øyer blir med i årets Stjernekamp

Stemmen hennes har stort spenn og det får hun vist fram i denne Kiss—klassikeren. Innhoppet som hardrockartist er også svært imponerende.

TV-seerne har ikke bare opplevd joik. I sofaer over hele landet har folket i beste sendetid på lørdagskvelden lyttet nøye og diskutert om det faktisk er joik artistene fremfører. Dette er allmennkringkasting på sitt beste. Og Norges største aviser kaster terninger og er også med på å vurdere joikeprestasjonene.

Dagbladet skriver dette om Ulrikke sitt forsøk: «På verset høres det ut som hun klarer å holde joiken mer nede i halsen, men når refrenget kommer så flyttes støtten et annet sted i kroppen og det blir mer sang igjen. Det er imidlertid ikke slik at alle er enige om at dette utelukkende er positivt.

Ella Marie stiller på

Joik i nasjonale underholdningsprogrammer som Stjernekamp og Muitte mu skaper debatt. Akkurat som andre grupper har samer delte meninger. Enkelte mener at joik hører fortiden til, mens andre kritiske røster mener vi er med på å ødelegge og utvanne vår dyrebare kulturarv ved å lære andre enn samer å joike.

Joiken har vært en skjør skatt som vi har gjemt bort fra fremmede, og kun turt å vise frem til de vi er aller tryggest på. Toner, halvtoner og kvarttoner i en av Europas eldste musikktradisjoner som misjonærene lærte oss å stilne. Hun smeltet «halve» Norge sist uke da sjangeren var joik.

Stjernekamp ()

Lørdag er hun klar for semifinale. Dagsavisen møter henne en høstdag mellom «Stjernekamp»-prøver, filming, koreografi og SoMe-møter, en tilværelse som har satt alt annet på vent. Men ikke før er årets «Stjernekamp»-sesong over, så står hun på scenen under Oslo World-festivalen med sitt eget band ISÁK, og hun lover at da er det mye fortrengt spilleglede som skal få utløp.

Les også intervju med Amanda Delara: Vil inspirere folk til å tenke Talerør — ISÁK er definitivt mitt fremste talerør, det er der jeg føler meg mest komfortabel og kan skrive musikk.

En stjerne er tent Morgenbladet

Hun kommer opprinnelig fra Tana, men flyttet til Alta for å gå på videregående. Det var da problemene begynte for alvor.

Isaksen har vært åpen om en tung ungdomstid som kulminerte i at hun slet med ensomhet, depresjon og angst før hun skrev musikken som ga henne frihetsfølelsen tilbake. Hun vant samisk Grand Prix, møtte Eriksen og Kostopolous og resten er historie: en samisk elektropoptrio som er blitt kalt «det heteste navnet i Sápmi».

Les også: Nå er det vår tur til å skinne Kulturarven — Jeg vil vise at samer er som alle andre samtidig som vi har en kulturarv vi må verne om. Jeg har valgt mange av låtene i «Stjernekamp» til å fortelle om tunge opplevelser jeg har hatt gjennom å være samisk aktivist eller same i det hele tatt.

Og jeg gir blaffen i anmeldelsene når noen skriver til meg og sier at på grunn av meg vil de melde seg på et samisk kurs og ta tilbake det familien har mistet.

STJERNEKAMP JOIK Relaterte emner

Men først skal hun synge semifinale i «Stjernekamp» og opptre på Oslo World. Selv har Ella Marie Hætta Isaksen en baktanke med det hele. Hun smeltet «halve» Norge sist uke da sjangeren var joik. Lørdag er hun klar for semifinale. Dagsavisen møter henne en høstdag mellom «Stjernekamp»-prøver, filming, koreografi og SoMe-møter, en tilværelse som har satt alt annet på vent.

Stjernekamp Joik
STJERNEKAMP JOIK Kommentarer:
Rapportert den Stjernekamp joik
Storvik fra Kirkenes
Se gjennom min andre nyheter. jeg liker Feldbogenschießen. Jeg trives studere dokumenter helt.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net