Til Sverige Med Hund

  1. Mer om
Til Sverige Med Hund

Det er ikke forbud mot spesifikke hunderaser i Sverige, men det er ikke tillatt å ha hunder som er overdrevent kamplystne, og som lett biter og angriper Alle hunder og katter som skal inn til Norge fra et EU-land, som Sverige, må ha et EU-pass. De må være ID-merket med microchip reise med hund, katt eller ilder Hunder, katter og ildere som tas med på reise til Norge skal være merket med tatovering eller microchip For å ta med hund fra Norge til Sverige må den ha id-merke og pass. Man trenger ikke gi ormekur/behandle mot revens dvergbendelorm dersom man kommer fra Må hunden ha vaksine for å være med til Sverige? Nei, det er ingen krav om at hunden er vaksinert for å reise mellom Sverige og Norge

Da må du ha: Pass som inneholder navn på dyrets eier, en beskrivelse av dyret og dokumentasjon for gyldig ID-merking. Før kunne man behandle én gang i Norge mot revens dvergbendelorm ved utenlandsreiser under 5 dager.

Behandlngen må deretter løpende bil gjentatt innenfor et tidsrom på maksimun 28 dager etter forrige behandling. Det må gis avsluttende behandling etter hjemkomst. Samtlige behandlinger må være bekreftet av veterinær i hundens kjæledyrpass. Denne behandlingen kan gjennomføres i Norge. Reise med katt fra Sverige til Norge: Det er foreløpig ikke noe krav om bendelormbehandling ved innførsel av katter fra Sverige til Norge.

Katter må derimot være elektronisk ID merket og ha pass. Dyret må være vaksinert med Rabies.

Du må ta vaksinen 21 dager før du reiser, dette skal være attestert for i EU passet. Hunder gjelder også valper skal få behandling hos veterinær mot revens dvergbendelorm 24-120 timer før ankomst til Norge. Det er viktig å være oppmerksom på at hunder og katter kan bli smittet av alvorlige sykdommer som ikke omfattes av Mattilsynets regelverk.

Reise med hund til Sverige

Mange av disse sykdommene kan også være farlig for mennesker. De fleste av disse sykdommene kan forebygges ved vaksinering eller forebyggende antiparasittær behandling.

Hun har selv tre hunder som ofte er alene mens hun er på jobb. Forskeren syns det er viktigere hva man gjør sammen med hunden etter jobben, at hunder får trent og brukt hodet sitt hver dag.

Hun mener også at det er viktig å ta hensyn til individet.

Å reise med dyr

Det er jo ikke slik at alle hunder må ut hver sjette time, sier hun. Å utarbeide gode råd til hundeeiere har mer for seg enn å lage noe regelverk, tror Wear Prestrud.

Se dette: Hotell alex

Annonse — De som ikke er mottakelige for råd, vil kanskje ikke følge en lovforskrift heller. Hun har tanker om hvorfor det mangler forskning på dette feltet.

Forskerne har ofte fokus på behandling av problemadferd, forteller hun. Nja til hundebarnehage Reglementet i Sverige har gitt et stort marked for hundebarnehager og hundeluftingstjenester.

Hun presiserer at nytten av dette er helt avhengig av at hunden trives med de andre hundene den møter i barnehagen eller luftes sammen med, ellers kan det bare skape unødvendig stress. En felle Marit Nesje er veterinær og jurist ved Norges veterinærhøgskole.

Å reise med hund og katt til utlandet

Til hjemturen Har du vært på tur i EU-land, Sveits og Island se komplett liste hos Mattilsynet her, må du uoppfordret vise frem hunden din og dokumentasjon når du passerer tollen.

Når du er tilbake anbefaler Mattilsynet at du behandler hunden mot revens dvergbendelorm for å være på den sikre siden.

Hunden må behandles av veterinær, og vente i 24 timer før den kan tas med inn i Norge. Den slipper ikke lovlig inn i Norge uten pass, ID-merking og dokumentert bendelormbehandling.

Hva må jeg gjøre for å ha med hunden på dagstur til Sverige?

Denne behandlingen er ikke pålagt, og kan gjøres av eier selv for egen og rikets sikkerhet. Tidligere kunne man ved turer av varighet på under 5 dager behandle hunden i Norge før man reiste ut og så komme tilbake innen de 120 timene hadde gått.

Det kan man IKKE lenger.

TIL SVERIGE MED HUND Relaterte emner

Det er ikke lenger mulig å engangs-behandle hunder mot revens dvergbendelorm i Norge før korte turer til utlandet, melder Mattilsynet. Endringene av krav til hvor behandling av hunder mot revens dvergbendelorm Echinococcus multilocularis kan finne sted innebærer at: Hunder som skal reise til Norge må behandles i utlandet 24 — 120 timer før innreise til Norge. Behandlingsalternativ i Norge, når du kommer fra EU, omtales under. Behandlingen må gjennomføres hos veterinær, som også må bekrefte behandlingen i hundens kjæledyrpass. Hvis du reiser direkte fra land hvor revens dvergbendelorm ikke finnes Storbritannia, Irland, Finland og Malta, trenger du ikke behandle hunden.

Til Sverige Med Hund
TIL SVERIGE MED HUND Kommentarer:
Forfatter på Til sverige med hund
Pettersen fra Sørum
jeg liker studere dokumenter voldelig. Se min andre nyheter. Jeg er sterkt påvirket av Feldbogenschießen.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net