Åpen Skjede Etter Fødsel

  1. Mer om
Åpen Skjede Etter Fødsel

Den trygge siden om svangerskap fødsel gravid gravide uke til uke termin jordmor spørsmål svar fødsel eggløsning assistert befruktning barnløshet Av og til kan livmor falle ned gjennom skjeden og ut etter en fødsel. Det hele skyldes at åpningen i bekkenbunnen hvor barnet har sklidd gjennom under fødselen PODCAST: Mange kvinner opplever problemer med samleie etter fødsel – med på vid og åpen skjede eller med skade på selve bekkenbunnen har merket endringer i sexlivet fordi hun føler seg for vid etter fødselen. har jeg merket at jeg er mer åpen og slapp "der nede Noen får det som kalles fremfall av skjedeveggen, eller underlivsprolaps etter fødsel. Det skyldes at støttevevet til livmoren er svekket, slik at livmoren

Dersom du lurer på hvilke muligheter du har for smertelindring under fødselen, kan du lese mer om det her: Smertelindring ved fødselen. For tidlig vannavgang For tidlig vannavgang er når fostervannet går uten at det er andre tegn til at fødselen har startet. Du kan lese mer om dette her. Dersom fostervannet går, og det ikke fører til fødsel, må du innlegges sykehus på grunn av høy infeksjonsfare. Fødselen Det skilles mellom tre stadier av fødselen: Åpningsfasen.

Annonse Ettersom symptomene kan gi nedsatt følelse ved samleie, vil trening av bekkenbunnen være en viktig del av opptreningen etter fødsel. En sterkere bekkenbunn kan gi sexlysten tilbake samtidig som gleden ved samleie kan øke.

Bekkenbunnstrening blir derfor anbefalt også til denne gruppen, selv om vi ikke kjenner til den totale treningseffekten for disse kvinnene. Flere studier viser at kvinner med en godt trent muskulatur i bekkenbunnen ofte har bedre kontakt med underlivet, og at disse også har et godt seksualliv.

Problemet kan også oppstå hos kvinner som ikke har født. Hva kan hjelpe på problemet? Har du spørsmål, problemer eller utfordringer rundt temaet seksualitet?

Send det inn til: sexologensvarer gmail.

Spørsmål: Etter at jeg fødte mitt første barn for snart 2 år siden, har jeg merket at jeg er mer åpen og slapp "der nede". Jeg synes dette er litt rart siden jeg tok keisersnitt.

Last ned også: Dadler fødsel

Trodde liksom det da ikke ville ha noen påvirkning av skjeden? Virot Tilstanden kan behandles kirurgisk, også mange år etter at skaden er oppstått. Gynekolog og kirurg Catherine Hamlin og hennes kolleger ved Addis Abeba Fistula Hospital i Etiopia behandler mer enn 20 kvinner hver uke, og sender dem hjem med reparert underliv, ny kjole, penger til bussen, og et verdig liv.

Hun utfører fremdeles mange av operasjonene selv. Nå bygger vi fire nye sykehus og vil dermed kunne hjelpe flere. Bare i Etiopia rammes 9 000 nye kvinner hvert år, forteller Hamlin til Tidsskriftet.

Vulva, skjeden og indre kjønnsorgan

Helgenen Catherine 81 år gamle Catherine Hamlin var i Norge denne uken og fortalte om arbeidet hun og kollegene gjør for kvinner med fødselsfistel i Etiopia. Det kan føles som om noe er i ferd med å ramle ut, og hos enkelte blir livmoren synlig i skjedeåpningen.

Man kan få vansker med å gjennomføre samleie, og enkelte får problemer med vannlating eller avføring. Fødselssmerter er et unntak. Hvordan håndtere smerte Fødselen er en komplisert, men normal prosess i kroppen.

Smertene er et resultat av trykk og strekk på nerver, muskulatur og sener. Mange av nervene som blir påvirket underveis gir smertefølelse nederst i magen og korsryggen. Utover i fødselen vil dette forflytte seg nedover mot underlivet. Mot utdrivningstiden vil smertene ofte øke i intensitet, og et noe større området blir smertefullt.

Smertene endres ofte i utdrivningstiden, og de blir mer sentrert nedentil, og kan gi strålinger nedover beina. Flere ting kan være med å påvirke hvordan du opplever fødselssmertene dine. Kunnskap om hva som skjer i kroppen er med på å gjøre deg trygg. Frykt og angst øker de negative opplevelsene av smerte.

I fødselsforberedelsen er det også viktig at du får kunnskap til ulike smertelindrende metoder, og hvordan de virker. Du kan da få en bedre oversikt, og være bedre i stand til å finne de metoder som passer for deg. Ledsager er ofte en viktig person i forhold til smertelindring.

Den personen som er med, er den personen som kjenner deg best. Dette bør være en person du er trygg på, som gir deg støtte og oppmuntring underveis. Denne personen kan videreformidle dine tanker og ønsker underveis i fødselen.

Den kan også bidra med massasje, stillingsendring, bevegelse og avspenning underveis. Teknikker Du kan selv være med å påvirke fødselen din.

Det at du er godt forberedt, har kunnskap om det som skal skje og føler deg trygg er viktig. I tillegg er det viktig at du har med deg støttepersoner under fødselen, som bidrar positivt til dette. En positiv holdning til fødselen er positivt for prosessen du skal inn i. Tro på egen kropp og dens evne til å gjennomføre en fødsel, er viktig.

Vagina etter fødsel

Mobiliser krefter og positiv energi inn mot fødselen, kanskje litt på samme måte som idrettsutøvere forbereder seg til en konkurranse. Dette gjør at en er mer avslappet. Dype rolig åndedrag, helt ned i magen. Dette kan du godt øve på hjemme før fødselen. Sitt på et rolig sted, få kontakt og kontroll på pusten din gjennom rolig og dype pust. Prøv å unngå å tenke på noe annet enn å kjenne etter hvordan dette skaper ro i kroppen.

Hysterektomi (fjerne livmor)

Selvhypnose Du kan også benytte selvhypnose teknikker, Affirmasjon- der du finner ord eller setninger som gir deg styrke, hjelper deg til å slappe av, beholde roen eller finne motivasjon.

Visualisering Du lager deg indre bilder som gir mening til smerteopplevelsen. Som for eksempel: Hver ri er en bøtte vann som må fylles i karet, når karet er fullt, kommer babyen. Tenk deg at du er på et rolig sted hvor du føler deg trygg. Suggesjon Instruer deg selv for å oppnå en ønsket kroppslig respons. Som for eksempel: Fokuser innover, og verden rundt blir fjern.

Kroppen er tung, og jeg slapper godt av så babyen får mye plass. Bevegelse Dette er noe de fleste gjør automatisk. Når det blir vondt, begynner vi å gå rundt, rugge.

De fleste opplever dette som smertelindrende. Dette kan skyldes at nervene blir påvirket på en annen måte i oppreist stilling, enn hvis en ligger. Det å være oppreist og endre stilling er positivt for fremgangen i fødselen, og for barnets bevegelser nedover i bekkenet.

Massasje Mange kvinner opplever at massasje under fødsel som behagelig og smertelindrende.

Kreft i de ytre kvinnelige kjønnsorganene

Du kan få massasje under hele fødselen, der du føler at det har best virkning. Massasje for eksempel nederst i korsryggen kan hjelpe godt.. Det varierer også hvilken intensitet og styrke en foretrekker. Hudsensitiviteten endres under fødselen, og dette gjør at opplevelsen av massasje endres underveis. Berøring frigjør endorfiner kroppens eget morfin som gjør at blodgjennomstrømmingen øker, gjør huden mindre irritabel, gir avspenning og avslapping.

Vann Mange opplever at vann kan ha en god smertelindrende effekt. Du kan bruke dusjen eller være i badekaret. Vannet virker avslappende på muskulaturen og dermed oppleves gjerne riene som mindre smertefulle. I badekaret opplever også mange at kroppen føles lettere og det blir mindre press på muskler, ledd og underliv. Rispose Varme omslag over det område som gjør mest vondt kan også lindre godt.

Det har noe av den samme effekten som vann, men i mindre grad siden det er på et avgrenset områdekan. Støtte og oppmuntring Det er viktig at de som er på fødestua gir støtte og oppmuntring til den fødende. Fødsel er et hardt arbeid som kan være langvarig og energikrevende og den psykiske støtten er en viktig oppgave både for ledsager og personalet.

Har du lest dette? Ide til 50 års fødselsdag

Transkutan elektrisk nervestimulering TENS Dette er høyfrekvente elektriske stimuli som ikke er smertefulle. Elektrodene festes på rygg og kobles til et apparat. Det kan kjennes som en lett vibrasjon og du styrer intensiteten selv. Metoden har ingen bivirkninger. Akupunktur Dette settes av jordmødre med spesial kompetanse og godkjent utdanning.

Akupunktur kan brukes både før, under og etter fødsel.

ÅPEN SKJEDE ETTER FØDSEL Relaterte emner

Janet Molde Hollund 25594 Mange opplever at ting «der nede» forandrer seg etter fødselen, men få snakker høyt om det. Camilla fikk fremfall av både endetarm og urinblære. Tvillingsvangerskapet gjorde at Camilla følte seg tung og kjente mye nedpress i underlivet før fødselen. Når hun trykket på do, merket hun at ikke alt var slik det skulle. Det var rett og slett vanskelig å få ut avføringen. Etter fødselen ble det enda verre. Til slutt måtte jeg daglig stikke fingre inn i skjeden og trykke avføringen mot åpningen, forteller hun.

ÅPEN SKJEDE ETTER FØDSEL Kommentarer:
Redaktør på Åpen skjede etter fødsel
Åsheim fra Arendal
Les også min andre innlegg. Jeg elsker absolutt Kin-Ball. jeg er glad i utforske norske bøker verbalt.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net