Safe Fagforening

  1. Mer om
Safe Fagforening

Content [hide]

SAFE er et fagforbund for ansatte i energisektoren, til lands som til havs. Navnet er en forkortelse for Sammenslutningen av Fagorganiserte i Energisektoren SAFE organiserer ansatte i olje-, gass- og energisektoren. SAFE er Norges eneste og største, rendyrkede fagforbund i bransjen, med ca SAFE er en forkortelse for Sammenslutningen av Fagorganiserte i Energisektoren, et samarbeidsorgan og senere fagforening, stiftet i 1977 som SAFE er fagforbund for ansatte i energisektoren til lands og til havs. SAFE, en forkortelse for Sammenslutningen av Fagorganiserte i Energisektoren likes · 158 talking about this · 114 were here. SAFE er et fagforbund for ansatte i energisektoren, til lands som til havs

Det ble understreket at de nye tiltakene hadde som mål å beskytte menneskeliv og miljø knyttet til offshore oljeutslipp på bedre vis ved å inkludere hele spekteret av systemer og prosesser i brønnkontrolloperasjoner. Det er nå beregnet at reverseringen av regelverket i løpet av en tiårsperiode vil føre til innsparinger på 288 millioner dollar — altså nærmere 2,4 milliarder kroner.

En rekke oljegiganter, deriblant ExxonMobil, Chevron og Anadarko førte massive lobbykampanjer mot innføringen av regelverket. Selskapene mente ifølge gcaptain.

Et kortsiktig tilbud fra Safe

Petroleumstilsynet Ptil har også avdekket forbedringsbehov i bedriften, både på kompetanse og bemanning. Del på epost Det melder Lederne i en pressemelding onsdag. Medlemmene i forbundet krevde tariffavtaledekning for dem som etter omstilling og ny teknologi skal arbeide i kontrollrom på land i deler av året, heter det i meldingen fra foreningen.

Last ned også: Bsafe app

Behandlingsforsikring Pluss sørger for at du kommer raskt til spesialist og behandling. Forsikringen hjelper deg hvis tingene dine blir rammet av tyveri eller plutselige og uforutsette skader, som brann eller uhell. Hos sin tidligere arbeidsgiver hadde Safe-klubben sin egen tariffavtale, men denne ble sagt opp etter oppkjøpet. Baker Hughes og Oljeindustriens Landsforening vil ha Safe-medlemmene over på den såkalte oljeserviceavtalen, men det vil ikke fagforeningen.

Når bør fagforeninger støtte ikke

Det er sykepleiere, oljearbeidere, sjåfører og kontoransatte i den brede økonomiske middelklassen som bidrar til å holde etterspørselen oppe og hjulene i gang. Alternativet til at de som gjør jobber, får sin del av verdiskapningen i lønnsoppgjør, er at mer av pengene samles på toppen.

Det er ikke bare urettferdig, men det er dårlig for økonomien.

Dette gjelder også for ansatte som blir kalt i land i sin oppholdsperiode av bedriften i forbindelse med arbeid, kurs, møter og lignende. Ved ventetid på heliport på over 1 time ut over normal avgangstid på grunn av forsinket helikopteravgang kompenseres med: samlet timelønn Reg.

I de tilfeller utreisen blir forsinket og den ansatte blir pålagt å arbeide utover en hel normal oppholdsperiodes lengde, vil ventetidsbetaling komme til anvendelse etter at normal oppholdsperiode er avsluttet.

For at denne ventetidsbetalingen skal komme til anvendelse forutsettes det at den ansatte møter til avtalt tid og fremmøtested til en hel normal oppholdsperiode. Dersom bedriften anmoder den ansatte om å utsette avreisen fra hjemstedet eller fremskynde hjemreisen fra feltet, beholdes regulativlønn inkl.

Under forutsetning av at den ansatte møter til avtalt tid og fremmøtested, beholder han full lønn i henhold til sin arbeidsplan på sokkelen når han venter på forsinket helikopter.

SAFE FAGFORENING Relaterte emner

SAFE hadde i går informasjonsmøte på Scarabeo 8 i Ølen for å forsøke å verve medlemmer, hvilket er helt legitimt. Hovedprinsippet er at det er viktig å være medlem i en av de fagforeningene som har innflytelse på lønns- og arbeidsvilkår på flyteriggene. Lederne synes å ikke være spesielt interessert i flyteriggområdet, da de ikke engang har tariffforhandlinger på samme tidspunkt som de 3 andre fagforeninger på området. Heller ei har de samme bestemmelser i sin tariffavtale, noe som egentlig betyr at deres medlemmer kan komme dårligere ut dersom bedriftene utnytter systemet. Utover det overordnede er det viktig at lokal fagforening har stor innflytelse overfor bedriften. Dette har vi hatt, og har fremdeles i dag i og med at vi har vært mer eller mindre enerådende i Saipem i alle år.

SAFE FAGFORENING Kommentarer:
Forfatter om Safe fagforening
Nystad fra Kaupanger
Jeg trives lese tegneserier ved et uhell. Bla gjennom min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: vier Quadratmeter.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net