Spoofing Telia

  1. Mer om
Spoofing Telia

Spoofing – falske telefonsamtaler. Falske telefonsamtaler, som svindeltelefonene som utgir seg å være fra Microsoft, kalles for «spoofing Spoofing er telefonsvindel hvor noen utgir seg for å ringe fra store kjente bedrifter og forteller for eksempel at noe er feil med en konto Wangiri er etter hvert blitt en utbredt svindelmetode der nordmenn ringes opp av utenlandske numre. Etter kun få ring legges det p Spoofing er telefonsvindel hvor noen utgir seg for å ringe fra store kjente bedrifter og forteller for eksempel at noe er feil et helt ordinært norsk mobilnummer, var brukt til spoofing. Sarpingens operatør Telia, har stengt på søndager og han fant ingen

Strex gjør det trygt og enkelt å betale for produkter og tjenester med mobiltelefonen — og fungerer uavhengig av type telefon, operatør og abonnement.

Svindlere finner nye metoder

Løsningen bygger på velprøvd teknologi, og krever ikke installasjon av app eller annen programvare. Eksempel på «ett-ring»-svindel.

Foto: Geir Amundsen Ubesvart anrop fra et eksotisk nummer og nysgjerrig på hvem det kan være? Det ringer og ringer og ringer.

Droppet 5G riktig valg?

Trodde det var en dårlig spøk Det var første dag i vinterferien og Sandnes som er lærer, tenkte at det sikkert var noen som hadde tatt nummeret hennes på tull. Da det var 50 tapte anrop ga jeg opp å ringe folk opp igjen. Så ble det 100 og 200 tapte anrop. Da skjønte jeg at dette ikke bare var en dårlig spøk. Foto: Privat Hun bestemte seg for å kontakte Telia, som er hennes teleoperatør. Det var til og med vanskelig å skrive meldinger, fordi det helt tiden kom anrop.

Les også: Mobilsvar telia

Det skriver selskapet i en pressemelding. Telefonsvindel er et problem, og svindlerne finner stadig nye metoder for å forsøke å lure norske mobilkunder for potensielt store summer.

Så enkelt er det å forfalske SMS

Telia skriver at de har sett en spesielt stor økning i januar, men at Telias metoder for å stanse svindlere kombinert med publikums økende skepsis til henvendelser fra ukjente gjør at færre blir lurt. Publikum rådes likevel til å være på vakt.

Derfor er det viktig at folk følger med, er årvåkne og bruker sunn fornuft, sier Kjersti Jamne, leder for privatmarkedet i Telia Norge, i pressemeldingen.

Mandag oppsøkte Nordhammer politiet for å anmelde misbruket av mobilnummeret sitt. I tillegg har hun kontaktet mobiloperatøren sin, NetCom. Det er gjennom denne metoden at kriminelle kan utføre den formen for svindel som ekspertene er mest bekymret for fremover, nemlig løsepengevirus. Derfor legges du til av ukjente kontoer i sosiale medier NSM har i flere år observert en økning i bruk av løsepengevirus, og sett det spesielt mye i år.

En ny trend vi ser knyttet til løsepengevirus er at aktøren ikke bare låser maskinen, men også truer med å publisere innholdet. Men vi gir oss ikke og deltar derfor aktivt i et arbeid i regi av Nasjonal kommunikasjonsmyndighet Nkom der vi sammen med andre mobiloperatører i Norge undersøker om det finnes løsninger som kan gjøre det vanskeligere for svindlere å misbruke norske numre, konkluderer han.

SPOOFING TELIA Relaterte emner

Del på twitter Har du betalt parkering, kjøpt en bussbillett eller donert til et veldedig formål med mobilen din? Da er sjansen stor for at du allerede har brukt Strex. Hver gang du velger å kjøpe en vare eller tjeneste ved å benytte betalingsmåter som «Mobilregningen», «Telefonregningen» eller SMS, er det nemlig Strex som håndterer betalingen. Logg deg inn på strex. Mer enn 4 millioner nordmenn har allerede benyttet seg av en eller flere av Strex sine betalingstjenester innen digitale medietjenester, transporttjenester, parkering og lading av elbil. Du kan også betale med Strex når du streamer musikk, kjøper brus og snacks fra automat, stemmer på tv-show, bestiller legetime eller betaler ulike medlemsavgifter eller abonnement. Veldig mange donerer også til ulike veldedige formål med SMS.

Spoofing Telia
SPOOFING TELIA Kommentarer:
Forfatter på Spoofing telia
Røed fra Kirkenes
jeg liker rapporterer norske nyheter overmodig. Les også min andre innlegg. En av mine hobbyer er Hala.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net