Roschberg

  1. Mer om
Roschberg

Gjelder henvendelsen smykker, ring 63 81 76 89. Gjelder henvendelsen mynter/sedler, ring 22 55 44 00. Vi har sommertidsåpent man-fre Roschberg Mynthandel As · Vi kjøper dine gamle mynter, sedler, smykker samt sølvtøy Vi er en mynthandel som har butikk i Løkkeveien 1 i Oslo og og har nå også åpnet butikk i Kirkegata 6 i Lillestrøm Kontaktinformasjon for Roschberg Mynthandel AS Oslo, telefonnummer, adresse, se informasjonen om firmaer Vi har over 20 års erfaring med handel av mynter, sedler, medaljer, frimerker & andre samlerobjekte

Strømmen Værksted var viden kjent for sine aluminiumsbusser som de startet med å produsere i Det er mindre kjent at bedriften ti år senere hadde det meste klart for en omfattende flyproduksjon i det samme materialet. Et bredt samarbeid med Kjeller Flyfabrikk og Norsk Aluminium Company i Holmestrand var på det nærmeste ferdigforhandlet da krigsutbruddet i 1940 satte en bom for planene.

Fram til da var det her i landet kun produsert fly hvor skroget var bygd av stålprofiler, mens vinger og haleflater ble bygd av treverk trukket med duk av lin eller bomull. Nå var det klart for et pionerarbeid med lettmetallkledte luftfartøy. Allerede i mars 1938 arrangerte Norsk Aero Klubb et møte hvor professor Leif Tronstad ivret for at vi skulle bygge våre fly selv. Ved å forene kreftene var det både mulig og strategisk viktig å få i gang en innenlandsk produksjon.

Samtidig var det et sterkt ønske å få en slutt på at den verdifulle aluminiumproduksjonen ble eksportert som halvfabrikata.

En videre foredling ville gi en betydelig verdiøkning og dertil gode valutainntekter. Tronstad mistet livet i et sammenstøt med norske nazister helt mot slutten av krigen. I mellomkrigsårene var Tronstad en sterk forkjemper for å få i gang en norsk flyindustri. Han mente at norsk industri ikke skulle nøye seg med å være råvareprodusent, men også produsere ferdigvarer i aluminium, og han så på fly som en god mulighet.

Rundt 1930 skrev han flere faglig tunge tekniske artikler om flybygging i aluminium i tidsskriftet Fly. For å øke interessen for flybygging blant norske ingeniører, hentet han inn Johan Koren Christie som foreleser på NTH.

Christie hadde etter flyskolen studert flybygging i Tyskland, og avlagt eksamen som diplomingeniør med topp karakterer. Etterpå fikk han jobb som tegnesjef konstruktør ved Kjeller flyfabrikk. Tronstad fikk ham til å skifte jobb til teknisk leder ved Trøndelag Flyavdeling, slik at han samtidig kunne forelese ved NTH. Rett før krigen var Tronstad medvirkende til at Kjeller Flyfabrikk, Strømmens Værksted og Nordisk Aluminiumsindustri i Holmestrand gikk sammen om flyproduksjon, og fulgte godt med i hvordan arbeidet gikk fremover.

De kom så langt at det ble tegnet avtale om å produsere 40 Curtiss og 75 Hawk P-36 på lisens. Johan Koren Christie var i mellomtiden blitt ansatt i Nordisk Aluminium som prosjektleder. Ved krigsutbruddet 9. Den dagen ble det bråstopp på prosjektet.

Strømmenbussene ble levert i stort antall her i trolleybussutgave. Foto Akershusmuseet. Nedenfor tar vi med utdrag av et intervju som Aftenposten hadde med direktør Alf Ihlen i Strømmens Værksted 24. Arbeidet med fremstilling av metallfly forberedes, og direktør Alf Ihlen i Strømmens Værksted er nettopp kommet hjem fra en Amerikareise, hvor direktøren har besøkt alle de ledende flyfabrikker for å studere forholdene der.

Det er som kjent meningen at Norsk Aluminiumsindustris fabrikk i Holmestrand skal presse og valse de forskjellige deler, mens Strømmen skal sette flyene sammen. De to flyfabrikker på Horten og Kjeller skal så montere inn motorene, instrumentene etc.

Det er ikke godt å si det er avhengig av bevilgningene. Det meste av det arbeidet vi skal utføre, faller i tråd med det vi allerede driver med og har drevet med i mange år: bygging av nye busser og jernbanevogner av lettmetall. Vi har holdt på i 12 år med dette arbeidet og har allerede adskillig utstyr og høstet mange rike erfaringer. Det vi skal ha av nye maskiner er nærmest kompletteringer.

Nei de pressede profiler fra Holmestrand er lette og tar ikke videre plass, så de kan tas på tog eller med bil. Fra Strømmen til Kjeller og Horten vil en også kunne transportere vingene eller andre deler pr. Transporten byr ingen vanskeligheter. Seversky har jo været på tale.. Jeg tror ikke det er nogen vanskelighet med å få kjøpt det vi ønsker i Amerika. USA var meget favorabelt innstillet overfor Norge og de andre nordiske landene.

En møtte en imøtekommenhet overfor Norge som aldri før.

Roschberg Mynthandel

Man var svært interessert i å få vite hvordan vi ledet vår industri, hvordan vår sociallovgivning var osv. Kronprinsparets reise har også været til stor fordel for oss på mange måter. Konservator Kari Amundsen i Akershusmuseet omtaler det mulige Metallflyfabrikasjon foran sin start i Norge flysamarbeidet slik i boken om Strømmen og Strømmens Værksted fra 1996: AS Strømmens Værksteds sterke stilling innen aluminiumsteknologi førte til at bedriften fikk en kontrakt med Den Norske Stat om bygging av fly for flyvåpenet.

Bedriften anså at produksjonen av biler ikke ville være noen stor faktor så lenge krigen varte, og fly kunne produseres for et voksende hjemmemarked. Fra Aftenpostens artikkel: Flyfabrikasjon somnorsk industri i større stil. Den originale fototeksten lyder slik: Brødrene Alf og Joachim Ihlen som skal påta sig bygging av norske fl y på Strømmen.

Våre åpningstider er: Mandag

Det første norskbyggede bombefly Caproni Ca 310 på Kjeller 12. Strømmens Værksted og Norsk Aluminium forbereder flybygging. Fra Aftenposten ne produsere de flyene flyvåpenet hadde behov for. Flykontrakten var en fjær i hatten for det teknologiske nivået ved Strømmens Værksted.

Imidlertid innhentet som kjent krigen også Norge, og flyproduksjonen ble lagt på is. Den første Strømmenbussen ble levert i Bedriften monterte også personbiler fra Dodge på lisens, og utviklet sin egen variant, som fikk merket Strømmen.

Det ble også produsert lastebiler.

I dette slektstreet (først 100 personer):

Kompetansen på aluminium førte også til avtaler med Staten og flyfabrikkene på Kjeller og i Horten om produksjon av vinger og flykropper i Annen verdenskrig satte en stopper for dette arbeidet. Jeg skulle anta at man her vil komme til et endelig resultat i den nærmeste fremtid. Det tragiske var bare at denne artikkelen kom på trykk først etter at det tyske overfallet på Norge var et faktum. Fra industri til handel. Bygdenes Historie III. Det startet med et blandet band, men har det siste gått over til et rent storband.

De spiller variert musikk, øver en gang i uken.

Les også: Yr no svolvær

Bandet har med seg Late Edition som gjester på konserten og det hadde vært veldig hyggelig om du kunne ta deg en tur for å høre på dem. Det spilles kamp annenhver dag hjemme og borte fra 12. Best av sju kamper. Thom Hell har lang fartstid som låtskriver og produsent for landets fremste artister, men for allmennheten er han mest kjent som artist. Il vous appartient de vous adresser directement au propriétaire des sites concernés. Une liste de ces entités peut être communiquée, sur demande, à toute personne physique justifiant de son identité.

Dispositions diverses. Le fait que l'une des présentes conditions soit déclarée nulle, invalide ou autrement inexécutoire par un tribunal compétent n'influe en rien sur les autres dispositions des présentes. Toutes contestations et litiges quelconques relèvent de la compétence des tribunaux belges de Bruxelles. Vi har visning i butikken som før. Visningen starter mandag. Vi anbefaler deg hvis du har mulighet til å ta en tur til Oslo for visning. Ring for avtale hvis det ikke passer på dagtid.

Gert trodde han kjøpte verdifulle mynter og medaljer

Vi vil takke våre innleverere for masse godt materiale som vi setter meget stor pris på. Auksjonen er skriftlig, men vi vil også godta bud via internett og telefonbud.

Alle bud er å betrakte som bindene. Er ikke objektene betalt senest 30 dager etter auksjonen, vil objektene bli solgt for kjøpers regning. Inkludert alle salærer.

Tvillingene Pål og Leif Roschberg, kjent som The Rocky Twins.

Eller hentes i forretningen. Reklamasjon må gjøres innen 10 dager etter utsendelsen dato. Kun skriftlige reklamasjoner godtas. Beskrevne feil eller synlige feil på foto kan ikke legges til grunn.

Så hvis vi skal videreselge moderne, billige greier, så må det være fordi vi selger det billig, forteller Roschberg. I fjor vår kontaktet Pål og Kari Anne Samlerhuset og ba dem kjøpe tilbake hele samlingen, ettersom de mente at faren var blitt lurt.

De fikk avslag, men ba Samlerhuset revurdere saken. Da hørte de ikke noe mer.

I relasjon: Hund slim i øyet

Markedsføringen var veldig aggressiv og de påpekte hele tiden at det var begrenset opplag, noe han trodde ville gi samlerverdi, forteller Pål. Butikken i Kirkegata er åpen for kunder, og tar sine forholdsregler under koronatiden. Mange benytter den ekstra tiden hjemme til å rydde opp, og du kan sitte på større verdier enn du tror. Og vi tar aldri betalt for å undersøke noe her, sier han. Christian har bakgrunn som myntsamler, og var først kunde selv hos Roschberg Mynthandel. Så begynte han å jobbe i butikken i Oslo, før han tok over butikken i Lillestrøm 1.

Nå har han en variert hverdag, der han stadig lærer noe nytt. Fotograf ukjent person — 1945 — 1950 Hermann Andreas Gade. Fotograf Ørsted, Henrik — 1975 — 1980 Johan Løvaas. Szacinski firmaet — 1900 — 1905 Ada Kramm. Fotograf ukjent person — 1930 Øyvind Sørensen ved sitt skrivebord hjem

ROSCHBERG Relaterte emner

Sølvtøy og gull som ligger og støver ned kan være en gullgruve. Nå er det ekstra mye å tjene på å selge gull og sølv Hos Roschberg Mynthandel i Lillestrøm kan du tjene store penger gull, sølv og andre ting du har liggende i skuffer og skap. Annonsørinnhold fra Roschberg Mynthandel Gammelt nedstøvet sølvtøy som ingen orker å pusse. Gullsmykker som har gått i arv, men som ikke brukes. Dette og mye annet kan være verdt mye mer enn du tror, og daglig leder Christian Husby hos Roschberg Mynthandel oppfordrer folk til å ta turen innom butikken for en verdivurdering.

ROSCHBERG Kommentarer:
Forfatter på Roschberg
Vold fra Svolvær
jeg elsker utforske norske bøker kjærlig. Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg elsker absolutt Pferdesport.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net