Ågskardet

  1. Mer om
Ågskardet

Stedet har bedehus, samfunnshus og en del private bedrifter. Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]. Ågskardets hjemmeside · Gårdshistorie fra Ågskardet Velkommen til Ågskardet Bygda Ågskardet har fått sitt navn fordi den ligger i skaret mellom Skarsfjorden i Meløy kommune, og Tjongsfjorden i Rødøy kommune Opplev Ågskardet på sitt beste! Uansett om du vil oppdage byen som Ta turen til de to severdighetene Glomfjord Marina og Høgseth mens du er i Ågskardet Fylkesvei 17 (tidligere Kystriksveien) går gjennom Ågskardet, og videre inn i Rødøy kommune, der det er fergeforbindelse fra Jektvik til Begynn planleggingen for Ågskardet. Opprett en reise for å lagre og organisere alle reiseideene dine, og

Slike tilstander som var i begynnelsen av fjorårets turistsesong vil vi helst ikke oppleve igjen, og har vi vært i dialog med våre operatører for å kunne øke kapasiteten på ferjene, slik at man har tilstrekkelig kapasitet på plass før oppstart av kommende sommersesong. Det vil fortsatt kunne oppstå køer på fergeleiene, men vi tilrettelegger nå med alt ferjemateriell som er mulig, sier Bent-Joacim Bentzen.

Lillian Løvåsen Kristensen

For sambandet Forøy — Ågskardet planlegges det med å sette inn ett større fartøy, samt at man for sommerperioden setter inn et fjerde skift slik at man kan øke antall avganger.

Råkk Huset har en rikholdig aktivitetskalender med blant annet konserter, quiz- og pubkvelder. Huset fungerer også som bygdas samfunnshus, og Åg grendelag inviterer blant annet til bygdekino en gang i måneden.

Åg frikirke Like ved fergeleiet finner du Åg frikirke.

Siden dere nå har redusert bemanningen fra 4 til 3 skift, blir det på grunn av hviletidsbestemmelsene, vanskelig for mannskapet å kjøre ekstraturer. Når man vet at trafikken langs Kystveien er økende og det jobbes mye med å gi et godt tilbud både på opplevelser, mat og overnatting langs veien, er det fortvilende at ikke kommunikasjonstilbudet følger etter.

På fergesambandet Jektvik-Kilboghamn er det nå kun en automat hvor du kan få kjøpt litt drikke og snacks på en ferge som tar 50 minutter.

Besøk Ågskardet: opplev det beste av Ågskardet, Meløy i Reis med Expedia

I forkant av Fylkestinget, ble protestbrevet sendt på mail til alle politikerne på Fylkestinget. På søndag var både Ordfører i Rødøy, Ordfører i Meløy og representant fra Fergeaksjonen på talerstolen for å fremme saken ovenfor Fylkestingspolitikerne.

The cheapest way to get from Ågskardet to Halsa is to bus which costs kr 35 - kr 50 and takes 26 min. More details What is the fastest way to get from Ågskardet to Halsa? The quickest way to get from Ågskardet to Halsa is to car ferry which costs kr 80 - kr 110 and takes 8 min.

More details Is there a direct bus between Ågskardet and Halsa?

Yes, there is a direct bus departing from Ågskaret and arriving at Halsa. Da hadde Hans Kristian vært en tur i Amerika.

Fergesambandene Forøy

Etter hjemkomsten tok han handelsskole og startet med butikk på stedet. Det var to hus på gården i 1915, hvor Hans bodde i det ene og Hartvik i det andre.

Hans bygde om og utvidet sitt hus 1915-1919 og i noen år ble den største stua i tilbygget benyttet til skolestue. Hans Kristian Hugvik var en initiativrik man.

Du vil kanskje like: Forøy ågskardet fergerute

Ved siden av gårdsdriften kjøpte han fisk og kyr, og sendte slakt og huder til Trondheim.

ÅGSKARDET Relaterte emner

Bygda ligger idyllisk til på sørsiden av Holandsfjorden, og er knyttet til resten av Meløy med fergeforbindelse. Velkommen til Ågskardet Bygda Ågskardet har fått sitt navn fordi den ligger i skaret mellom Skarsfjorden i Meløy kommune, og Tjongsfjorden i Rødøy kommune. Bygda har fergeforbindelse til resten av Meløy, og fergeturen fra Forøy på Halsa til Ågskardet tar cirka 10 minutter. I dag bor her cirka 90 innbyggere. De fleste har sin arbeidsplass innen jordbruk, servicenæringer eller offentlig sektor. Skole og barnehage Innbyggerne på Ågskardet tilhører Tjongsfjord skole, som ligger i Rødøy kommune, cirka 8 kilometer fra Ågskardet. Aktiv fritid Råkk Huset Råkk Huset holder til i det tidligere skolebygget på Ågskardet, og er blitt et viktig samlingssted for innbyggerne med kafeen Råkk Cafe som er en 50-talls diner, pub, garnbutikken «Ullkurven» brukthandel med radiomuseum, og musikkforretning.

Ågskardet
ÅGSKARDET Kommentarer:
Redaktør på Ågskardet
Tveter fra Alta
jeg elsker rapporterer norske nyheter tett. Se gjennom min andre innlegg. Jeg er sterkt påvirket av Hürden.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net