Japansk Blodlønn Hageland

  1. Mer om
Japansk Blodlønn Hageland

Nordtvet) Acer palmatum, eller Hageplanter lar deg lage en levende hage med din personlige stil. Velg mellom planter og blomster som stauder, lettstelt hekk og vintergrønn hekk Japansk lønn kan nå bestilles for levering til våren. De ankommer vårt lager i slutten av april og sendes da ut omgående til våre kunder På rett plass i hagen er det også et tre som krever lite stell. Red, orange and brown leaves adorn this Japanese Maple at Japansk blodlønn, Acer palmatum 'Atropurpureum', kalles også vifteblodlønn og er en av de mest herdige japanske lønnene

Mange roseentusiaster er plaget med lus på roser. Du er kanskje en av veldig mange som har opplevd at bladene på trærne i hagen din har blitt stygge og brune. Ved nærmere ettersyn oppdager du at det stygge bladverket er forårsaket av svarte, små lus.

Lus i hagen - Det er veldig vanlig med lus på frukttrær. Faktisk er det noe de aller fleste hageeiere opplever, forteller Finn Vestby ved Vestby Planteskole i Sarpsborg.

Last ned også: Toppdressing hageland

Andy Bishop, fagansvarlig ved hagesenteret Hageland i Sarpsborg, forteller at lus er noe som kan komme på alle typer frukttrær, både morelltrær, epletrær, plommetrær og pæretrær. Lus påvirker hvor mye treet vokser og hvor mye frukt som kommer på treet, forklarer han. Når du lager grøt eller suppe, unngår du det grønlige, litt»limete« preget matretten kan få ved koking.

oslotove Side 2 Hagen gjennom året

For det er en artig hagesyssel å drive rabarbra. Rabarbra kan drives fram i hvilket som helst rom som holder over 15 grader. Lys er ingen betingelse, så en kjeller skulle egne seg bra.

Grav opp blokker med rabarbra om høsten og sett dem direkte i rommet der de skal drives. Hold temperaturen lav inntil slutten av januar, da settes temperaturen opp til de nevnte 15 gradene. Drives fint i drivbenk Den som er heldig å ha drivbenk i hagen kan drive fram rabarbra utendørs.

Grav opp blokker av planten om høsten, dryss litt jord over, vann jorda ned og la vinteren komme. Benkevinduer kan legges på når faren for den verste nattefrosten er over. Under slike forhold går drivingen ekstra fort.

Blomsterfint til nasjonaldagen

Husk bare å løsne rabarbrastilkene varsomt. Selv om ikke makrellen er kommet, kan du kose deg med årets første rabarbrasuppe - i april!

Rabarbraplanten nådde toppen av sin popularitet på 1700 — tallet. Etter en lang importvei fra Kina, ble rabarbra innført til England. Britene fikk det for seg at planten kunne kurere det meste, og prisen på planten økte i takt med etterspørselen. Først mot slutten av 1800-tallet fikk vi frø til den rabarbra vi kjenner til i dag Rehum palmathum tanguticum Rotas medisinske og magiske kraft var da foredlet vekk, og plantens status ble ørlite forringet og forflyttet til kjøkkenets gryter og paiformer.

Kok opp vann med sukker og myntebladene. Kok opp og trekk kjelen til side etter et par minutter. Ta ut myntebladene. Server suppen lun eller kald med jordbær skåret i skiver. Det er smak av herlig forsommer!

Våre planter

Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker Ingredienser Abonnementstilbud på magasinet Norske Hjem for Hagegledes lesere! Ordinær pris kr 359,- pr. Abonnementet gjelder automatisk fra neste utgave og løper til oppsigelse. Bitte små lett-kokte rødbeter som passer perfekt til sild, gressløk og rømme. Nydelige, men ikke så lett å få tak i her i Norge.

Dette hagesenteret har egen besøkshage

I Sverige derimot, er slike rødbeter en selvfølge. S å hvorfor følger vi ikke opp dette tilbudet i Norge? Her til lands er rødbetene digre når de først når butikkhyllene og så seige at de trenger flere timers koketid før de mørner. Så norske bønder; gi oss små rødbeter slik at denne lekre grønnsaken ikke blir henvist til en hermetisert tilstand på glass. Men dette til tross, det er noe å glede seg over. Utvalget av forskjellige typer beter ser ut til å øke. I velassorterte grønnsakshandlere få man nå også tak i gule beter og såkalte polkabeter eller chioggiabeter.

Smaken er ganske lik, men av utseende ser de ut som de kommer rett fra en godtebutikk. Suppe på beter er verdenskjent i form av borsjtsj eller rødbetesuppe. Beter kan kokes møre og moses fint, og bli til det aller beste garnityret til retter av vilt. Dessuten kan du bruke betene rå. Kanskje kommer den spesielle interessen for bonsaier derfra. I Vilingstadparken blomstrer over 100 sorter Rhododendron. Besøk hagen for inspirasjon.

Du vil kanskje like: Fuglebad hageland

Taki betyr foss eller vannfall på japansk, så det syns vi passet fint. Vi har et av Norges største utvalg bonsaier og sender miniatyrtrær over hele landet.

Nemlig Japansk dverg lønn som finnes i et utall varianter og former. Gjennom noen år har mine Acer palmatum vokst seg kraftige og fine men jeg har aldri tenkt over hvor intense farger de får når alt annet falmer. Fargeklatter som lyser opp i hagen nå er gull verdt. Fler av dem gjør ikke så mye utav seg før de plutselig gnistrer i gylne farger.

Lettstelte og krever lite er to ting jeg liker. De største plantene har vi håndplukket i Toscanam, legger Eikemo til.

Huskeliste Best resultat får du når trærne kommer i jorda tidlig på sesongen.

JAPANSK BLODLØNN HAGELAND Relaterte emner

Apeland og Else Eikemo som driver Raglamyr Hagesenter. Tekst: Liv Alsaker Sande Foto: Liv Alsaker Sande og Hageland For når et ektepar som begge er lidenskape-lig opptatt av hage og vekster driver et hage-senter, vil det garantert dukke opp spennende og eksotiske varer i butikken. Som importerte fullvokste trær fra Italia. Familietrær fra Kinsarvik med flere sorter epler på. Trær med eksotiske frukter på. Den botaniske trenden dominerer både inne og ute.

JAPANSK BLODLØNN HAGELAND Kommentarer:
Redaktør på Japansk blodlønn hageland
Syversen fra Kaupanger
Se gjennom min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Drama. Jeg har lyst lese tegneserier langt.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net