Langtidsstekt Lammelår 100 Grader

  1. Mer om
Langtidsstekt Lammelår 100 Grader

Varm ovnen opp til 225 grader. Krydre steken godt med rosmarin, salt og pepper. Skrell gulrot, sellerirot og løk, del i grove biter, og brun dem lett i Stek lammelåret på 70 grader til lammelåret har en kjernetemperatur på 62 grader for rosastekt eller 70 grader om du ønsker det gjennomstekt Du kan også sette opp temperaturen til 100 grader om du ikke kommer fort nok opp i ønsket kjernetemperatur. Det viktigste er å ikke gå så mye over ønsket kjøtt I mitt tilfelle stekte jeg det til kjernetemperatur på ca sett langpannen i ovnen under risten med steken. stek lammelåret til ønsket grad, ca 70 grader for lett rosa stek. se beskrivelse på termometer

I mellomtiden lager du sausen. Gi sjyen et oppkok og tilsett jevning mens du rører godt.

Har du lest dette? 100 000 dollar to nok

Smak til med solbær, soya, salt og pepper. Server lammestek med stekte sukkererter, gulrøtter, sopp og hakket persille. Hvis steika ikke nærmer seg 75 grader når du kommer hjem, skru opp varmen til 100 grader før du begynner på tilbehøret.

Langtidsstekt lammelåret på en seng av rotgrønnsaker

Dersom ovnen er mye varmere enn 75 grader, bør du ta ut steika ved 72 grader, siden temperaturen da vil fortsette å stige etter at du har tatt lammelåret ut. Husk å la kjøttet hvile en stund før du skjærer det opp!

Det er ikke veldig viktig for smaken, det er mest for utseendet. Skjær det avskårne kjøttet i små biter.

Ha beinstump og kjøttbiter i en gryte sammen med løk, purre, sellerirot, gulrot og hvitløk. Kjøttet kan godt ligge tildekket i 30-45 minutter før du serverer det. Potetene sto i ovnen i 45 minutter. Serveres med smørdampede erter, gulrøtter og rosenkål.

Langtidsstekt lammelår med smaksgaranti

Dersom du også ønsker en saus til, da vil jeg anbefale bringebærsaus som du vil finne servert til lammelår. La hvile i minst 30 minutter. Ved servering varmes steken i ovn ved 230 grader varmluft i 5 minutter, og skjæres så i skiver. Trinn 4 Rosmaringlaserte rotgrønnsaker: Skrell rotgrønnsakene og del de i 2 x 2 cm biter.

Langtidsstekt lammelår italiaenred.com

Tilsett så smør og seterrømme og krydre med salt og pepper, mos sammen, men ikke for lenge, da blir stappen seig. Enklere blir det ikke.

Hvis du har et fryst lår så tar du det ut av fryseren 2-3 døgn før utbeining og legger det i kjøleskap for tining — fryst lammelår skal tines i kjøleskap!. Jeg vet at mange føler seg usikker på utbeining, men det er kjempeenkelt.

Ta en titt på denne youtubevideoen fra MatPrat — den viser det rimelig klart. Jeg gjør det på den måten — men med en liten vri.

Jeg skjærer aller først av knoken.

Hvordan steke lammelår og lammestek

Det gjør du ved å lee litt på den slik at du finner leddet — så skjærer du den bare av gjennom leddet. Når lammelåret nå er utbeina, så har du oppnådd 2 ting — Gode deler til å koke kraft på, og et flott beinfritt lammelår! Det neste du gjør er å krydre det utbeina lammelåret godt innvendig. Jeg bruker Maldonsalt, ristet sort pepper, hvitløk det vil si jeg lager det ofte uten også..

Oppskrift lammelår (lammestek)

La låret hvile og gi plass i ovnen til de fløtegratinerte potetene. Fløtegratinerte poteter 1.

Last ned også: Rema 1000 haukeland

Del potetene i tynne skiver, enten ved hjelp av en mandolin eller en kniv.

LANGTIDSSTEKT LAMMELÅR 100 GRADER Relaterte emner

Det blir saftig og beholder fuktigheten selvom steketiden er lang. Start med å riste pepper, tørket rosmarin og einebær i en panne. Knus det så sammen med saltet i en morter. Stikk små hull i lammelåret og putt i hvitløksfedd, jeg pleier å bruke en saks, da kan du rotere saksen slik at hullet blir større og enklere å putte hvitløken i. Gni krydderblandingen godt inn i kjøttet, du kan blande i litt olivenolje for å få krydderet til å sette seg på kjøttet. Sett så lammelåret i ovnen på 80 grader i 30 timer.

LANGTIDSSTEKT LAMMELÅR 100 GRADER Kommentarer:
Redaktør på Langtidsstekt lammelår 100 grader
Hoem fra Kaupanger
jeg liker lese om Norge mykt. Vennligst sjekk min andre innlegg. Jeg har en rekke hobbyer, som Bodybuilding.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net