Lønnsoppgjør Akademikerne

  1. Mer om
Lønnsoppgjør Akademikerne

Forhandles kun om lønn — og ikke arbeidsvilkår. Akademikerne forhandler for medlemmer i stat, kommune og helsesektoren. Saker om årets lønnsoppgjør Lønnsoppgjøret 2021 · Lektorlaget går til streik i kommunesektoren · Enighet mellom Akademikerne og Samfunnsbedriftene · Forhandlingene i Samfunnsbedriftene er i Tekna har avtaler som gir oss rett til å forhandle lønn for medlemmene. I stat og kommune forhandler Tekna gjennom Akademikerne Akademikerne har kommet til enighet med staten og Oslo kommune om lønnsoppgjøret for 2020. I kommunesektoren har Akademikerne anbefalt rets oppgjør er et mellomoppgjør, der det i hovedsak forhandles om lønn. Enighet mellom Akademikerne og staten

Akademikerne aksepterer meklingsresultatet i staten

I dag landet Akademikerne-Helse og Spekter den avsluttende forhandlingsrunden, og det er oppnådd enighet om alle trinnene i mellomoppgjøret 2021. De innledende forhandlingene startet 16. Siden har Legeforeningen gjennomført sentrale og lokale forhandlinger i alle helseforetak, på Lovisenberg Diakonale Sykehus og Martina Hansens Hospital.

Uvanlig mellomoppgjør. Fasiten ble imidlertid at halvparten skal fordeles lokalt. Det generelle tillegget ble på 0,9 prosent, pluss 1500 kroner til alle, i tillegg til et lavtlønnstillegg.

Årets lønnsoppgjør

Vi hadde også forventninger om å minske forskjellene. Og i den sammenheng fikk vi et lavtlønnstillegg på plass. Så kan man jo diskutere om det er mye eller lite. Men så lenge deler av det generelle tillegget blir gitt som prosent, får jo de som har høyest lønn mer enn de som tjener mindre, sier han.

Lønns­oppgjøret i stat og kommune til mekling

Alle får et generelt tillegg på 0,9 prosent pluss 1500 kroner. De på lønnstrinn 19-50 under 461 300 kr i året får "grunnpakken" pluss 4000 kr. Foredragene er i hovedsak basert på artikler som skal publiseres om dette temaet i Samfunnsøkonomen senere i vår.

For det andre slår lavtlønnsprofilen dårlig ut for mange statsansatte med lang utdanning. Når Unio likevel valgte å akseptere statens siste tilbud, er det blant annet fordi det ble vurdert som vanskelig å hente ut et bedre resultat for Unios medlemmer gjennom en streik. Oppgjøret omfatter rundt 170.

Det sentrale lønnsoppgjøret i offentlig sektor

Kravet fra fagforbundene er en klar reallønnsvekst, mens tilbudet fra staten var 2,7 prosent, det samme som frontfaget. Det må også gjelde lønnsdannelsen.

Konsekvensene av det spesielle oppgjøret i fjor forfølger oss inn i årets lønnsoppgjør. I fjor var lønnsveksten i industrien vesentlig høyere enn i staten. Lokale forhandlinger vil gjøre det lettere å sikre den kompetansen Oslo har behov for — og levere gode tjenester til befolkningen, sier forhandlingsleder Graff.

Oslo er den eneste kommunen der Akademikernes medlemmer ikke får forhandle lokalt.

LØNNSOPPGJØR AKADEMIKERNE Relaterte emner

Lønnsoppgjør Akademikerne bryter forhandlingene i Oslo Akademikerne bryter forhandlingene med Oslo kommune og krever endring av et utdatert lønnssystem. Slik kan kommunen sikre seg nødvendig kompetanse og levere gode tjenester til befolkningen, sier forhandlingsleder Erik Graff i Akademikerne i en pressemelding. Natt til tirsdag brøt Akademikerne forhandlingene i Oslo kommune, og oppgjøret går nå til mekling. Kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland uttrykker at staten er innstilt på å komme fram til gode løsninger innen meklingsfristen den 23. Nå trenger partene bistand fra Riksmekler for å komme helt i havn, skriver Mæland i en pressemelding.

LØNNSOPPGJØR AKADEMIKERNE Kommentarer:
Forfatter om Lønnsoppgjør akademikerne
Førland fra Sørum
Les også min andre innlegg. En av mine fritidsaktiviteter er Eiskunstlauf. jeg er glad i lese romaner vilt.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net