Fram Fergeruter

  1. Mer om
Fram Fergeruter

I FRAM-appen og reiseplanleggaren kan du søke etter rutetider og sjå informasjon om avgangane i sanntid Volda-Folkestad; 11 Festøya-Solavågen; 33 Molde-Vestnes; 48 Halsa-Kanestraum. Ferjerute 18 Geiranger-Hellesylt blir driven kommersielt Priskalkulator ferger Møre og Romsdal: Les her. Eksterne lenker til FRAM: Skjeltene - Lepsøya - Haramsøya (fra Seinare avgangar på rute 01 Larsnes-Åram. For rutetider ved jul og nyttår, sjå MR Ferjerute-appen eller frammr.no. Søndagsruter på andre helge- og Fjord1 har lagt fram resultatet for første kvartal

Fylket planlegg for at endringsframlegget skal virke frå 01.

Torghatten Nord AS

Bussane vil køyre mellom Vestnes sentrum og ferjekaia For reisande utan bil mellom Vestnes og Molde, blir det etablert eit busstilbod mellom Vestnes sentrum og ferjekaia på Furneset frå 1. Disse gruntgående roferjene var brede med et årepar i hver ende, og et stort åpent lasterom midtskips, med eller uten skipsdekk.

De var ikke egnet for annet enn å krysse forholdsvis korte strekninger, et sund eller en fjord, og hadde sitt bruk til inn på 1900-tallet. I 1248, i havnebyen Bergen lå flere kogger fra Gotland som åpenbart hadde en ferjefunksjon ettersom de var betegnet som ferjur og kuggar, men havgående passasjertrafikk med frakt er sjeldent omtalt i eldre litteratur. Seilførende ferjer mellom landsdeler var ikke små, i 1184 trodde birkebeinerne ved Fimreite at det var sogningenes ferior, ferjer for trafikk mellom Bergen og Sogn som seilte innover fjorden.

Først senere så de at det var langskip med seil.

Kjøre fra Stavanger til Bergen

I Frederik IIIs forordning av 1664 beskrives ferdselen over elver grundig, liksom instruksen fra 1674. Som regel var den som eide grunnen ved ferjestedet som også fikk ferjerettigheter.

Har du lest dette? Torghatten nord fergeruter

Da det akershusiske og kristansandske krigskommissariat undersøkte landdelen på 1820-tallet, vist det seg at 110 ferjesteder var så viktige at vernepliktig personell måtte avses for betjening. Men et stort antall sundsteder var ikke kvalifisert for offentlig støtte.

Ferje i Møre og Romsdal

Ikke bare er dette lille, store stedet verdt turen i seg selv, men herfra er utfluktsmulighetene mange. Et åpenbart alternativ er selvsagt Trolltunga — et av verdens mest spektakulære utsiktspunkt. Vi anbefaler at du overnatter lokalt dersom du begir deg ut på den 10-12 timer lange ferden. Fra Odda kan du også sette ut på brevandring på Folgefonna.

Og når du først er ved Hardangerfjorden: Hvorfor ikke svinge bilen innom en av de mange eplegårdene området er viden kjent for? Mesk deg i lokalprodusert eplejuice før du vender snuta mot Bergen de siste 3 gjenstående timene av turen.

Les heile saken frå fylkeskommunen: Dykkarinspeksjonar har kartlagt at utvaskinga av sjøbotnen på Rykkjem ferjekai aukar.

Det skal minske belastninga på sjøfyllinga fram til ho er sikra. Et godt samarbeid mellom de ulike partene har gjort at det blir ferjeavgang til Salsbruket også midt på dagen — i tillegg til en ekstra avgang fra Hofles til Lund i samme tidsrom. Nærøysund kommune og lokalsamfunnet på Salsbruket har i samarbeid med AtB kommet fram til en løsning som er positiv for alle parter.

Preikestolfergen startpage

I det opprinnelige ruteforslaget fra AtB var en av avgangene mellom Hofles og Geisnes midt på dagen tatt bort i forhold til eksisterende rutetabell. Hva er det og hvordan virker det?

Du kan bruke sanntid på mange forskjellige måter. Her går du på en vei med bartrær på begge sider. Underveis passerer du en artig, liten hytte på venstre side. Etter hvert går grusveien over til traktorvei, som igjen går over til sti.

FRAM FERGERUTER Relaterte emner

Med rundt 10 fastboende, et posthus og noen gårdsbruk er dette ei fasinerende øy å besøke. Magisk både på en finværsdag og i ruskevær. På øyas høyeste punkt, Rambjøra 28 moh står StikkUT! Herfra er det fantastisk utsikt over Orten og Øyriket med bl. Og på finværsdager kan du se helt til Sunnmøre. På turen passerer du flere gårdsbruk, kyr som beiter ute og fugler.

FRAM FERGERUTER Kommentarer:
Redaktør på Fram fergeruter
Helgesen fra Kirkenes
Les også min andre nyheter. Jeg er sterkt påvirket av Weitsprung. Jeg nyter utforske norske bøker ekstremt.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net