Drabantby

  1. Mer om
Drabantby

Content [hide]

Drabantby er et bysamfunn utenfor selve bykjernen. Den skiller seg gjerne fra forstedene ved at den bygges mer planmessig, i større målestokk, mer konsentrert, med gode kommunikasjoner til sentrum Drabantby er et bysamfunn utenfor selve bykjernen. Den skiller seg gjerne fra forstedene ved at den bygges mer planmessig, i større målestokk Drabantby betyr i byplanlegging et bi-sentrum med tilliggende boligstrøk som er lagt i eller utenfor periferien av en større by Drabantby-Oslo begynte på Lambertseter og fortsatte med utbyggingen av steder som Manglerud, Oppsal/Skøyen og Bøler i Østensjøbyen, og Veitvet Overskriften er et sitat fra arkitekt Frode Rinnan. Men vår historieforening står fast: Lambertseter var landets første drabantby

Groruddalen står i sentrum for samtidens brytninger omkring landets fremtid, identitet og muligheter.

Denne folkerike dalen i Oslo — det bor flere i Groruddalen enn i Aust-Agder, flere enn i Stavanger — er urban, flerkulturell, moderne og i rask endring. Skiftet skjer med Tove Nilsens Skyskraperengler fra 1982, hvor drabantbyen plutselig beskrives fra synspunktet til noen som har vokst opp der. I stedet for at drabantbyen sammenlignes med det man kjente til fra før, er det fra nå av en følelse av normalitet som preger mye av diktningen.

de er ikke drabantbyer noen av dem. Ingen!» Lars Thue

Så tidlig som i 1966 skrev Anne-Cath. Vestly drabantbyen inn i det varme og familiære, med sin Aurora i blokk Z, i stor kontrast til Axel Jensen. Bøkene om Aurora som flytter inn i den fiktive drabantbyen Tirilltoppen kan nesten betegnes som et integreringsprosjekt, kommenterer Bull, der Vestly vennlig og geleidende forsikrer leseren om at det vil nok gå bra, det er ikke så annerledes her som man skulle tro.

Last ned også: Nummen i fingrene

The original design for a garden capital resulted in masses of native and exotic trees and shrubs, a wooded panorama that ornaments the well-spaced suburbs and satellite towns. Suburbs provided larger homes for larger families, security from urban living, privacy, and space for consumer goods.

WikiMatrix Men da hun ble intervjuet av avisen, innrømmet hun at hun to ganger hadde prøvd å begå selvmord for å slippe unna gjengen, og tilføyde: «Mange av de såkalte dødsulykkene og selvmordene i drabantbyene er rett og slett drap begått av en gjeng. Sasolburg is further sub-divided into three areas: Sasolburg proper, Vaalpark a more affluent cluster of suburbs located about 5 km north of the Sasolburg CBD and Zamdela a 'township' or area formerly reserved for Black people.

WikiMatrix Det var «en betydelig økning i nesten alle typer kriminalitet», alt fra «hittil ukjent vold i drabantbyene» til «hvitsnippforbrytelser, særlig blant politikere,» sier avisen.

La barna få pappa tilbake - to år er nok! Norske myndigheter mener hans fire døtre i Lofoten kan holde kontakt med pappa via Skype. For et barn er fem år en evighet.

Drabantbyen kan ha legekontor, kirke og så videre. Fellesinstitusjonene kan være konsentrert rundt for eksempel en jernbanestasjoner eller en T-bane- eller bussholdeplass.

DRABANTBY Relaterte emner

Datidens kjendisarkitekt Frode Rinnan, som døde i 1997, formet mange av Oslos drabantbyer slik vi kjenner dem i dag. Hvis blokkene på Keyserløkka, som han utformet i 1947 på oppdrag for OBOS, var svennestykket, så var drabantbyen Lambertseter selve mesterverket. Drabantbyer Rinnan satte sitt preg på byen på 50-og 60-tallet. Men Rinnan er vel så kjent for mange av Oslos ikoniske idrettsanlegg. Vi møtte forfatteren på Lambertseter, hvor han selv vokste opp i en blokk, ikke signert Rinnan, men bygd av Riksrevisjonens boligbyggelag. Grunnen var at man mente det ikke ville være bra for gravide kvinner å måtte gå flere etasjer. Det var hans hovedargument, sier Sekne, som møtte arkitekten første gang da han skrev hovedoppgave i sosiologi i 1975.

DRABANTBY Kommentarer:
Redaktør på Drabantby
Brun fra Finnsnes
Se over min andre innlegg. jeg er tent på Tauchen. Jeg trives lese om Norge vilt.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net