Bmw 4 Serie Gt

  1. Mer om
Bmw 4 Serie Gt

Du finner 91 BMW 4-serie under Biler til salgs på FINN Bil. Søk blant alle bilmerker og modeller i hele BMW selv sier at 3-serie GT skal appellere til det praktiske, mens 4-serie Gran Coupé er for dem som vil ha en mer sporty bil Det er ikke så mange som har oppdaget BMW 4-serie Gran Coupé, så har vi 3-serie GT, som ved første øyekast er helt lik 4-serie Gran BMW 4-Serie er en mellomstor, fin og høyere priset bil, der den rimeligste utstyrsvarianten fås med firehjulstrekk. Bilen kommer ikke med hengerfeste sveiset Når det gjelder dimensjonene av habitability, i BMW 3-serie GT funksjoner god plass for baksetepassasjerene strekke på beina, men dens bredde, ved sammenligning

Vinn nøyaktighet grense, likevekt og kurvehastighet. Dens iden er litt tørrere, men ikke ubehagelig, hva gjør du gå emne og med mindre svingninger legeme uten å ty til ekstrautstyret er aktiv. Resultatet er en bil meget nøytral, der bare du trenger for å få til det motsatte låsen når du runde kurvene basert gass.

Det er smidig og responsive, men på samme tid, lett å kjøre.

Siste tilskudd til BMW 4

BMWs designere må har brukt mange tusen timer for å fintune linjene. Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene. Uansett vinkel du ser den fra får du de rette følelsene. Du blir nærmest litt stolt «Ja, det er jeg som eier den flotte bilen».

Du gleder deg til å sette deg bak rattet.

Det burde rekke for de fleste. Men vi mener fortsatt av downsizingen har gått litt for langt. Svingene tas best i sport-modus og med girhendler bak rattet. Ypperlig drivverk Motor og girkasse passer biltypen perfekt, og med 252 hk fra den 2,0 liter store motoren, har man effekt i overflod.

Rosinen i pølsa er likevel 440i med den fantastiske R6eren på 326 hk. Som sagt er likevel testbilens motorisering bra nok, og sammen med xDrive-systemet, har man også en trygg og god vinterbil. Det brummer litt ekstra fra eksosen, noe som er litt viktig for oss som aldri blir helt voksne.

Lekkerbisken fra BMW Finansavisen

Danser i svinger For å teste bilen skikkelig, legger jeg ut på en rute jeg kjenner som min egen bukselomme. Veien, som ligger foran meg, er full av morsomme svingkombinasjoner, og her skal både understell, girkasse, motor og bremser få kjørt.

Ulempen er at det er vinterføre. Likevel lar vi det stå til og for en gang skyld er det fordel med firehjulsdrift og ekstra vekt på en BMW. Bilen oppfører seg trygt og sikkert, både i svinger og nedbremsingene før svingene.

Takket være firehjulsdriften kan jeg gå på gassen veldig tidlig, og en liten logring med bakenden oppleves i ny og ne, uten at det blir skummelt. Girkassen følger godt med, og takket være hendler bak rattet, har jeg alltid krefter nok ut av svingene, uten å måtte vente på girkassen. Det kan brukes til å skrive bokstaver når du skal finne en adresse med GPS-en. Noen funksjoner, som lydvolumet, kan justeres med gestikulering. Stemmen kan også benyttes. Under multimediaskjermen ligger knappeseksjonen for kontroll med ventilasjon, temperatur og setevarme.

BMW skadebil auto

Rattvarmen aktiviseres med en egen knapp på rattet. BMW har ikke skuslet med kvaliteten på baksetene som har samme luksuriøse stil som forsetene. Benplassen er overraskende god, men man skal ikke være veldig mye høyere enn 170 centimeter før hodet stanger i taket. Den klarer å holde på de elegante linjene man og finner i 6-serie Gran Coupé, i en litt mindre skala.

Test: BMW 6

Jeg vil påstå at den er mellomklassens desidert lekreste bil. Fronten er aggressiv, akkurat slik den skal være på en BMW.

Der 3-serie har et litt klumpete panser er 4-serie Gran Coupé flat og elegant. Et element som er videreført i hele designen.

Har du lest dette? Brasserie ouest

Med lange, lekre linjer, en lav hekk og en skikkelig coupéform på taket. Som om ikke det var nok, så har vi 3-serie GT, som ved første øyekast er helt lik 4-serie Gran Coupé. Men den er basert på den lange versjonen av 3-serie som selges i Kina, og dermed noe mer romslig, samtidig er den også mindre elegant med sin høyere taklinje. Dog er den mer praktisk, og hvorfor skal man velge en kombicoupé når denne og 3-serie stasjonsvogn finnes? Den ligger noe over de andre i pris, men er også bedre grunnustyrt.

Det riktige svaret er uansett estetikk. Lekker For 4-serie Gran Coupé er rett og slett en lekker bil.

I sin størrelse er det vanskelig finne en annen bil som klarer å servere så elegante linjer blandet med en sportslig snert.

BMW 4 SERIE GT Relaterte emner

Selvfølgelig bruker tekniske muligheter og konfigurasjoner tilgjengelig, kan du gjøre forskjellene er uskarphet Noen produsenter har fleksibilitet BMW når heve nye produkter målrettet mot bestemte nisjer, og bevis på dette er rekke kropps- som har i sin rekkevidde, nesten overlapper hverandre. Det er et resultat av å søke viss forskjell i deres modeller, unngår den konvensjonelle og innovative løsninger for svært spesifikke behov. Den første til å komme seg ut av den tradisjonelle bayerske oppfatning av hva som bør være bilen var X5, en modell som ikke tilfreds puristene av merkevaren og kunder, men har klart å bryte inn i markedet før i dag til å bli blant de beste selgerne i sin klasse. Hvem vet om det samme vil skje med 5-serie Gran Turismo, en enda mer ambisiøs og mer komplekse unnfangelse opprettelse, og at dens bokstaver regner på stammen av en familie, kjørestillingen av en SUV, modularitet av en minivan og smidighet av en saloon alt uten å gi opp en utvendig design med visse sportslige egenskaper.

BMW 4 SERIE GT Kommentarer:
Forfatter på Bmw 4 serie gt
Moen fra Steinkjer
Jeg har lyst rapporterer norske nyheter snarest. Siste nytt: min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: verlocken.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net