Munnskold

  1. Mer om
Munnskold

Puss tenner og tannkjøtt nøye for å unngå infeksjoner · spør tannlegen hva slags tannbørste og tannkrem du bør bruke · unngå drikke med mye syre, som fruktsaft og Munnskold (after) er sår som oppstår i munnslimhinnen. De begynner gjerne som en rød flekk som etter hvert blir gulaktige med rød kant Munnskold (after) er en av de vanligste årsakene til sår i munnen. Munnskold gir små hvite blemmer eller sår i munnen, ofte lokalisert p Munnskold er sår som kommer inne i munnen. Sårene er gjerne runde, gulhvite, ømme og røde rundt. Årsaken til at sårene oppstår, er ukjent Munnskold (after) kjennetegnes ved runde, klart avgrensede sår eller blemmer i munnhulen. Ofte dreier det seg om myke blemmer eller sår som har en gulhvit

De varierer i antall, men forsvinner ofte av seg selv i løpet av 10-14 dager.

After Bergen Tannhelsesenter AS

Nycodent Aloclair Gel brukes til lokal behandling av munnskold. Gelen inneholder blant annet aloe vera og danner en beskyttende hinne som gir hurtig smertelindring.

Flere tannleger anbefaler imidlertid såpefrie tannkremer. Generelt er det også viktig å styrke immunforsvaret sitt på ulike måter, sier Kanestrøm.

After (munnskold) Archives

Tannkremer som Zendium, Denivit eller Siko er eksempler på slike såpefrie produkter som du finner i butikker eller på apoteket. På apoteket kan du også få munnsalver som er beregnet på plager som munnskold. Det starter som en liten rød flekk. Etter hvert tar det form som et hvitt eller gulaktig sår med en rød irritert sone rundt.

Sårene er vanligvis 2—8 millimeter i diameter. Til tross for at blemmene er små, kan de bli både ømme og smertefulle. Har du først fått dem en gang, er det sannsynlig at de dukker opp igjen.

After (munnskold)

Man kjenner ikke årsaken til at disse blemmene oppstår. Rundt 15—20 prosent av befolkningen sliter med after eller munnskold i perioder. Hvor lang tid det tar mellom utbrudd, varierer. Sårene oppstår ofte først i barneårene, men de kommer gjerne sjeldnere etterhvert som man blir eldre.

Harald Heide Steen Jr.

Små skader, som ved at man biter seg i kinnet eller leppen, kan være utløsende. Mulig å lindre Sårene varer i 10-14 dager. Det eneste du kan gjøre er å lindre når plagene kommer.

For de aller fleste er ikke smertene verre enn at man kan takle dem uten behandling.

Tips mot munnskold

De som er mye plaget av after bør bruke riktig tannkrem uten såpestoffer. Det blir som når du vasker deg mye, da får du tørr hud. På samme måte kan tannkrem tørke ut, eller irritere slimhinnene i munnen.

Zendium er en tannkrem uten Sodium Lauryl Sulfat.

Munnskold Over Alle Grenser av Harald Heide

Det er også kommet flere varianter av såperfrie tannkremer på markedet. Man bør også unngå sterk eller sur mat og drikke. Ingen effektiv kur Hvis tilstanden er svært plagsom, finnes det heldigvis hjelp å få.

Traumer: Bittsår eller skader på slimhinnen fra for eksempel tannbørsten kan utløse after. Tannkrem: Tannkrem som inneholder såpestoffet natriumlaurylsulfat ser ut til å kunne utløse after hos enkelte.

Reaksjon på matvarer: Det ser ut til at enkelte får hyppigere after ved inntak av for eksempel sjokolade, mandler, tomat, syrlige drikker, med mer. Vitaminmangel: Stadige utbrudd av after kan skyldes mangel på vitamin B, folinsyre eller jern.

Årsaker Det er ikke kjent hva som forårsaker after, men det antas å ha både arvelige og miljømessige årsaker.

I tillegg kan lokale skader og stress ha innvirkning. Munnhulen er i hovedsak dekket av en slimhinne og irritasjon av denne er ikke uvanlig. Ofte oppstår sår i forbindelse med andre infeksjoner, spesielt når immunforsvaret er svekket.

MUNNSKOLD Relaterte emner

Symptomene ved stomatitt kan variere, men kan opptre som. Smerter i munnslimhinnen - konstant eller ved f. Prikkende fornemmelse i munnslimhinnen. Stomatitt kan være forbundet med generelle symptomer, som f. Hvordan ser det ut? Stomatitt kan vise seg på forskjellige måter avhengis av årsaken: Blærer i munnslimhinnen: De kan være knappenålssmå eller større, og kan inneholde væske eller blod. Blærene brister og kan etterlate sår.

MUNNSKOLD Kommentarer:
Forfatter på Munnskold
Tangen fra Svolvær
jeg elsker lese romaner snart. Se gjennom min andre innlegg. Jeg har bare en hobby: Flugbogenschießen.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net