Ekstra Lett Melk

  1. Mer om
Ekstra Lett Melk

Ekstra lett melk er den tidligere betegnelsen på en type bearbeidet kumelk som kom på det norske markedet i 2000. Melken ble homogenisert og pasturisert, og ble solgt og oppbevart kjølig. Norske meierier produserte denne melkevarianten med TINE® Lettmelk 0,5 % fett er beriket med vitamin D. Som en del av et variert kosthold bidrar vitamin D til å ta opp kalsium i kroppen Q lettmelk 0,5 % er beriket med vitamin D, som hjelper kroppen å ta opp kalsium fra mat og drikke Q Ekstra lett melk får du nå i stor kartong proppfull av D-vitamin og protein Ekstra lett melk er den tidligere betegnelsen på en type bearbeidet kumelk som kom på det norske markedet i 2000. Melken ble homogenisert og pasturisert, og

Kostholdsråd: Hvilken melk bør du drikke?

På nettsiden til Opplysningskontoret for meieriprodukter, Melk. Kategoridirektør Lunde understreker at forbrukerne skal være trygge på at produktet alltid smaker det samme, og at den informasjonen de finner på produktene våre, stemmer overens med innholdet. Q-melk: Tuller ikke med helmelken.

Vitamin B2 riboflavin Bidrar til normal omsetning av energi og jern, og er viktig for blodcellene våre. Riboflavin er viktig for hud og slimhinner, og for vedlikehold av normalt syn, og det kan bidra til å redusere trøtthet og utmattelse.

Finnes i de fleste matvarer, men er ofte bundet til protein, og derfor bidrar animalske matvarer gjerne med en større andel.

Til forskjell fra andre B-vitaminer, er det mer riboflavin i melk og meieriprodukter enn i kornvarer. Kilder er melk og meieriprodukter, kjøtt, innmat og kornvarer.

Blindtest av melk

Mangel kan føre til forandringer i huden og slimhinnene i munnen, men de samme symptomene kan komme av mangel på andre næringsstoffer, og er derfor vanskelig å tilbakeføre til riboflavin. Vitamin B3 niacin Bidrar til energiomsetningen, er viktig for huden og nervesystemet, og kan bidra til å redusere trøtthet og utmattelse.

De magre meieriproduktene inneholder de samme næringsstoffene som originalene, men fettinnholdet er redusert, ifølge Opplysningskontoret for meieriprodukter. Ikke noe forskjell på innhold av protein og kalsium Ulikt innhold av fett betyr også at kaloriinnholdet i de forskjellige melkevariantene vil variere. For eksempel vil et glass med 2 dl skummet melk bidra med 66 kcal, mens et glass med 2 dl helmelk gir rundt 126 kcal.

Næringsstoffene i melk

Siden Styrk er fettfri, egner den seg ikke så bra til matlaging, men som tørstedrikk og melkeskvett i kaffen er den fin.

Hvilken melk bør du velge? Vi måtte spørre Tine Sundfør, klinisk ernæringfysiolog og høyskolelektor ved Norges Helsehøyskole - Campus Kristiania om hva som er det beste valget i melkehylla. Er det den nye Styrk-melken? Nå er det slik at de aller fleste nordmenn får i seg nok protein i hverdagskosten, men Styrk kan være en fin restitusjonsdrikk etter hard trening, sier Sundfør.

I relasjon: Enterotablett

Hvis du er flink til å spise fet fisk og tar tran får du i deg nok vitamin D, men hvis ikke kan det være lurt å velge en melk som er tilsatt dette. Dette er trolig med på å forklare suksessen.

Innholdet av vitaminer og mineraler er ellers det samme som for de andre melkevariantene. Ekstra lett melk er merket med Nøkkelhullet, som vil si at den tilfredsstiller kriteriene om et lavere innhold av fett, sukker og salt.

EKSTRA LETT MELK Relaterte emner

Annonse Annonse Helmelk inneholder dobbelt så mange kalorier som skummetmelk. Likevel ser det ikke ut til at barn som får helmelk er tykkere. Ingrid Spilde journalist søndag 05. Dermed er det svært logisk å tenke at melk med mye fett gjør deg tykkere enn lettmelk eller skummetmelk. For mens et glass helmelk inneholder nesten 100 kalorier, teller et glass skummetmelk bare halvparten.

Ekstra Lett Melk
EKSTRA LETT MELK Kommentarer:
Rapportert den Ekstra lett melk
Hvidsten fra Stavanger
Les gjerne min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: Kendo. jeg liker dele interessante nyheter faktisk.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net