Sur Lukt I Underlivet

  1. Mer om
Sur Lukt I Underlivet

Bakteriell vaginose, også kalt skjedekatarr, er en veldig vanlig årsak til vond Noen kan også kjenne irritasjon og ubehag i underlivet og lett kløe og rødhet. klar og uten påfallende lukt, selv om noen synes den lukter litt syrlig Det har ofte en naturlig forklaring De fleste kvinner opplever at underlivet lukter litt i perioder i livet. Og forklaringen er helt naturlig: Vond lukt i Den merkelige følelsen av at ditt friske underlivsgartneri har blitt til et fiskevær, er kjipt! Har du akkurat hatt menstruasjon Lukt i underlivet er helt normalt, og på grunn av melkesyren i utfloden, kan man ha en mild syrlig lukt i underlivet

Dekvalin har i studier vist like god effekt som de etablerte metodene med antibiotika. Det er foreløpig ikke gjennomført noen produsentuavhengige studier på dekvalin. En viktig fordel med dekvalin er at medikamentet ikke er resistensdrivende på samme måte som tradisjonelle antibiotika. Det er vanlig å få soppvaginitt etter behandling med antibiotika mot BV.

Resepten bør derfor reitereres. Kvinner som har hyppige episoder, kan ha en resept liggende og starte behandling ved typiske symptomer.

pH 3,5 bevarer underlivets pH

Ved hyppige residiv, behandlingssvikt eller uakseptable bivirkninger bør en alternere på type behandling. Lokalbehandling med dalacin Klindamycin Dalacin vagitorier 100 mg, hver kveld i 3 dager En pakke med vagitorier koster cirka 230 kroner, mens vaginalkrem koster cirka 160 kroner. Behandling med klindamycin lokalt gir sjelden andre bivirkninger enn lett lokal irritasjon.

Det anbefales avholdenhet under kuren. Både vagitoriene og kremen er oljebasert, og kan dermed svekke vanlige latexkondomer. Latexfrie kondomer svekkes ikke. Lokalbehandling med dekvalin Dekvalin Donaxyl vaginaltabletter 10 mg, hver kveld i 6 dager En pakke med vaginaltabletter koster cirka 190 kroner.

Behandling med dekvalin lokalt gir sjelden andre bivirkninger enn lett lokal irritasjon. Dekvalin er ikke oljebasert, men kan svekke latexfrie kondomer.

Vanlige latexkondomer svekkes ikke. Lokalbehandling med metronidazol Metronidazol Zidoval vaginalgel, hver kveld i 5 dager Vaginalgel med metronidazol koster cirka 150 kroner.

Behandling med metronidazol lokalt gir sjelden andre bivirkninger enn lett lokal irritasjon. Vaginalgel kan svekke vanlige latexkondomer.

Det er lite trolig at samtidig alkoholbruk vil gi pasienten bivirkninger. Peroral behandling med metronidazol Metronidazol tabletter 400 eller 500 mg, to ganger daglig i 7 dager En pakke Metronidazol 14 tabletter koster cirka 70 kroner. Lukk Hva er bakteriell vaginose? Vaginalceller dekket med bakterier.

Bakteriell vaginose er en ubalanse i bakteriefloraen i skjeden.

Normalt finnes det en rekke bakterier i skjeden. Ved bakteriell vaginose har en eller flere av de normalt forekommende bakteriene fått formere seg og dominerer over de andre. Dette fører ikke til noen synlig betennelse, men kjennetegnes ved unormal og plagsom utflod.

Den er tyntflytende, illeluktende og i blant skummende. Lukten kan være ubehagelig og beskrives ofte som fiskelukt. Lukten kan være mer fremtredende etter samleie fordi alkalisk sæd blandes med vaginalsekret og frigjør den typiske fiskelukten. Donaxyl er ikke oljebasert, men kan svekke latexfrie kondomer slik at de lettere kan sprekke.

Har du lest dette? Skinkestek surret

Vanlige kondomer blir ikke svekket. En fordel med Donaxyl er at den virker bakteriedrepende uten at den gir økt antibiotikaresistens. Gel til skjeden Gelen kalles Zidoval og koster ca 150 kr.

Det er en tube og 5 engangs gel-innsettere. En liten dose med gel føres inn i skjeden om kvelden, 5 kvelder på rad. Kremen kan svekke kondomer slik at de lettere kan sprekke.

Tabletter som svelges Tablettene kalles Metronidazol eller Flagyl og koster ca 70 kroner.

Åtte vanlige årsaker til lukt fra skjeden

Det er 14 tabletter i pakken. Du tar en tablett morgen og kveld i 7 dager. Tablettene kan gi bivirkninger som vondt i magen, kvalme eller løs avføring. Noen kan også oppleve metallsmak i munnen.

Utflod fra skjeden

Du bør også unngå å drikke alkohol mens du tar tablettene. Behandlingen virker selv om du drikker alkohol, men du kan oppleve å bli veldig fyllesyk. Andre råd Om du først har fått bakteriell vaginose, er det viktig at du ikke vasker underlivet med såpe eller spyler skjeden med dusjstrålen.

Gonoré kan være uten symptomer, men noen har smerter ved vannlating. Gonoré ses sjelden i dag. Klamydia er en seksuelt overført sykdom og gir dessverre ofte ingen symptomer før det er for sent, og betennelsen har bredt seg til livmorhalsen, livmorhulen eller egglederne. Trichomonas skyldes en liten parasitt, også kalt en flagellat. Man har som regel rikelig, illeluktende, grønn-gul utflod og kløe, svie eller smerter i skjeden. Sopp i skjeden, også kalt candida, er svært utbredt og ubehagelig for mange kvinner.

Man er først og fremst plaget av en ulidelig kløe i skrittet og skjeden, og behøver ikke å ha økt utflod. Sopp ses hyppig etter bruk av antibiotika, inntak av rikelig med sukkerholdige matvarer eller når man spiser p-piller. Dessuten har sukkersyke, gravide og immunsvekkede økt risiko for gjentatte soppinfeksjoner.

Utover dette kan virusinfeksjonene nedenfor gi symptomer på skjedebetennelse selv om disse infeksjonene oftest sitter i skrittet, altså utenfor skjedeinngangen. Herpes skyldes at man er smittet med herpesvirus dvs. Herpes forekommer som små blærer og sår som vanligvis sitter på skamleppene - altså ikke inne i selve skjeden. Den første gangen man har et herpesutbrudd har man ofte feber, føler seg allment dårlig, har smertefull vannlating og er rød og hevet i skrittet.

Urinveisinfeksjon og andre urinveisproblemer - Lukt: ammoniakk Hvis det lukter ammoniakk fra skjeden din, har det sannsynligvis med urinen å gjøre.

italiaenred.com : Utflod, kløe eller lukt fra skjeden?

Det kan skje hvis du har urinveisinfeksjon. En ubehandlet urinveisinfeksjon gir også feber, og lukten er stram og kvalmende. Ifølge Rosén er slike problemer veldig vanlige, og en lege eller gynekolog kan gi råd om behandling.

Gynekologisk kreft - Lukt: metallaktig og kvalmende Sjeldent forekommende, illeluktende utflod kan være symptomer på livmorhals- eller livmorkreft. Men utflod og lukt fra skjeden er sannsynligvis ikke de eneste eller første symptomene. Lukten er litt metallaktig, sier Rosén. Hun forklarer at lukten er veldig annerledes enn den fiskeaktige eller råtne lukten som kjennetegner bakteriell vaginose eller en glemt tampong.

SUR LUKT I UNDERLIVET Relaterte emner

Kontakt oss Hvilken nytte har utflod for underlivet? Slimete, fuktig og med en litt spesiell lukt — dette er utflod i et nøtteskall. Men hvorfor har man utflod og hva trenger man å vite? Underlivets egen rengjøringspatrulje er kanskje ikke det mest sjarmerende med underlivet ditt, men det er en nødvendig del av skjedens renseapparat. Takket være utflod holdes livmorhalsen og slimhinnene i god stand. De er også den beste ryktesprederen — de forteller når det er eggløsning, når mensen er på vei eller om noe ikke er helt i stand.

Sur Lukt I Underlivet
SUR LUKT I UNDERLIVET Kommentarer:
Rapportert den Sur lukt i underlivet
Helle fra Hammerfest
Jeg nyter utforske norske bøker naturlig. Se gjennom min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Baseballtaschen-Billard.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net