Lego Norge 50 År

  1. Mer om
Lego Norge 50 År

Medieplassering: Dagbladet MAGASINET, dagbladet.no, Donald Duck & Co Velkommen til den offisielle LEGO® Norge YouTube-kanalen. Her kan du se kule og spennende LEGO Resultatet av LEGO® Norge 50 år - Bli Med Å Bygge Landet mai.2015 - Denne Pinnen ble oppdaget av Anders Aanestad. Oppdag (og lagre!) dine egne Pins på Pinterest august samme år markerte LEGO-gruppen 50-årsjubileet ved å utgi boken 50 I Norge finnes det også en slik gruppe LEGO-tilhengere; Brikkelauget I år er det 80 år siden Lego-selskapet ble opprettet. Samme år som Lego fyller 80 år, feirer Lego i Norge 50 år

To guinnessrekorder ble satt i 1992 med LEGO-produkter. Den første var et slott satt sammen av 400 000 LEGO-klosser, som målte 4,45 × 5,22 m og ble bygget på svensk fjernsyn; den andre en LEGO-jernbane som var 545 meter lang, med tre lokomotiver.

De mest vanlige fargene på grunnleggende LEGO-klosser er rød, gul, blå, sort, hvit, og lyse grå. Andre farger ble innført sent på 1990-tallet. LEGO-gruppen unngikk lenge å lage grønne brikker av frykt for at de skulle brukes til å bygge moderne militærkjøretøyer og at LEGO-klosser dermed skulle bli et krigsleketøy, men den frykten ser ut til å være forsvunnet.

LEGO produserer nå en serie med bevæpnede indianere, riddere og sjørøvere, og har dessuten laget produkter basert på filmfigurer fra blant annet Star Wars og Harry Potter.

Lego fyller 50 år i dag

Tidlige prototyper av LEGO-minifigurene hadde flere ulike hudfarger og ansiktsuttrykk, men det ble bare produsert ansikt med gulfarge og med standard smilende ansikt. I 2004 besluttet LEGO-gruppen å erstatte noen av fargene: grå, mørkegrå, brun og fiolett, hvorav de to første er kjernefarger i systemet. En stor del av LEGO-entusiastene syntes dette var en svært dårlig idé, og bedriften selv innrømmet at det var et feilgrep, men ville likevel ikke omgjøre vedtaket.

Det store utvalget av deler i LEGO-leketøysystemet trenger liten forklaring siden de er laget for barn og er utformet for å være så enkle å bruke at liten eller ingen hjelp fra voksne er nødvendig for å sette dem sammen og ta dem fra hverandre igjen. Omfattende ingeniørarbeid og nøyaktige produksjonsteknikker bak hver enkelt LEGO-kloss må til for å oppnå dette, for den minste unøyaktighet vil gjøre at klossene ikke passer sammen som forutsatt.

Dinamo skal bygge Lego Kampanje

En av nøkkelegenskapene til LEGO-klosser gjennom hele LEGO-historien er at de først og fremst er en del av et system: Hver nye serie og hver nye pakke som lanseres er kompatibel med resten av systemet.

Tannhjulene og motorene som kommer med de mest avanserte Technic-pakkene som er utformet for tenåringer kan med liten innsats settes sammen med DUPLO-klosser produsert for treåringer.

Dette bidro til at LEGO-systemet kunne vokse og tilpasse seg barn i alle aldre.

De uendelige mulighetene i LEGO-systemet gjør at mange voksne også lar seg fascinere. Produksjon av LEGO-klosser skjer på flere ulike steder rundt om i verden.

Lego er igjen

Årlig produksjon av LEGO-klosser er i gjennomsnitt ca. Klosser, bjelker, akslinger, minifigurer og alle de andre elementene i LEGO-systemet er produsert med svært høy presisjon og små feilmarginer. Når de skal settes sammen, må delene ha akkurat passe «gripekraft». De skal ikke være for enkle å dra fra hverandre, ellers vil konstruksjoner av LEGO bli ustabile og lett falle fra hverandre, men de skal heller ikke være for vanskelige å ta fra hverandre, for demontering av en LEGO-konstruksjon for å bygge en annen er noe av det som appellerer ved LEGO-systemet.

For at delene skal ha akkurat passe «gripekraft», produseres LEGO-elementene innenfor et tillatt avvik på to tusendedels millimeter 0,002 mm eller 2 µm.

Det er gøy, det er lærerikt og det inspirerer barn og unge til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere.

Reis til Legoland

Vi ønsker å arrangere som vanlig med stor fest og gleder oss allerede! I den forbindelse har dobbeltjubilantene slått seg sammen om et aldri så lite byggeprosjekt. Meld deg på, da vel!

Målet er å inspirere barn og unge i alderen 4-16 år til å bli morgendagens ingeniører, forskere og problemløsere. Alle nye lag som melder seg er på, er med i trekningen av gratis utstyr.

Les mer, og meld på ditt lag her. Om Lekekassen Vi er Norges største lekebutikk og sender ordrene lynraskt fra vårt lager i Grimstad. Siden den tid er det blitt produsert mer enn 400 milliarder Lego-klosser.

Bildegalleri Scanpix

Foto: Presse I 1949 så den første legoklossen dagens lys, etter at Christiansen et par år tidligere hadde fått en lignende kloss fra det britiske selskapet Kiddcraft.

I 1953 fikk plastklossene navnet LEGO-klosser, men salget gikk dårlig.

Last ned også: Løvenes garde sesong 3

Mange mente at plastleker aldri kunne erstatte tradisjonelle og solide treleker. I 1958 døde Ole Kirk Christiansen, og sønnen Gotfred overtok selskapet. Han bestemte seg for å satse skikkelig på klossene, og de ble konstruert om til slik vi kjenner de i dag, med plastrør på undersiden som gjør kontruksjonene mer stabile.

LEGO NORGE 50 ÅR Relaterte emner

I år fyller nemlig leketøyskjeden Ringo 30 år og Lego Norge 50 år. I den forbindelse har dobbeltjubilantene slått seg sammen om et aldri så lite byggeprosjekt. For tiden reiser det nemlig to Ringo-bamser rundt om i landet. På hvert stoppested inviteres barn på besøk til butikkene for å sette de sammen, forteller butikkmedarbeider og klossmajor ved Ringo Skjervøy, Lill Hege Konst. På rundgang Konst forteller at det var en ivrig gjeng de hadde på besøk i butikken. Av den grunn er det kanskje ikke så rart at det gikk radig unna - selv om manualene fulgte med. Plukkes ned Barna brukte bare litt i underkant av 10 timer på prosjektet - Som takk for deltakelsen fikk alle sammen både saft, kjeks og en klapp på skuldra, sier hun.

LEGO NORGE 50 ÅR Kommentarer:
Forfatter på Lego norge 50 år
Christensen fra Hammerfest
Vennligst sjekk min andre nyheter. Jeg elsker absolutt Hornussen. jeg liker lese bøker pent.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net