Kviteseid Apotek

  1. Mer om


Apotek 1s hovedmål er å vise vei til kloke helsevalg og bedre livskvalitet. Vi legger vekt på personlig service og å stimulere våre Apotek 1 Kviteseid fra, Vestfold og Telemark Mondag - torsdag: 9 - 16 Fredag: 9 - 17 Laurdag: stengt Ser du etter ◴ åpningstidene til Apotek 1? Finn de siste rabattkoder, telefonnummer og åpningstider for Apotek 1 i Garverivegen 10 i Kviteseid på Tiendeo Ditt søk på kviteseid apotek as kviteseid ga 1 virksomheter og du har nådd slutten av listen

Andre halvdel av 1900-tallet ga Kviteseidbyen nye etableringer innen regional administrasjon og offentlig, regional tjenesteyting. Etableringene bidro til å forsterke Kviteseidbyens funksjon som regionalt administrasjonssenter i Vest-Telemark.

Hun ble første kvinnelige leder av Kolbotn apotek med bevilling til å drive dette apoteket fra 8. Apoteket ble flyttet til grosserer Nyborgs da nyoppførte forreningsbygg, Apotekergården like ved villaen Kringsjå, vis-a-vis Kolbotn stasjon i 1934 da Ramløff forlangte nye lokaler. Selv bodde hun i 2.

Tokke Legekontor

Driften av Kolbotn apotek ble utfordret av handelslekkasje til Oslo hvor mange av Kolbotns innbyggere arbeidet. Det var i år 2000 han åpnet sitt privateide Seljord apotek med konsesjon fra myndighetene.

Året etter kom den nye apotekloven som åpnet for at hvem som helst med nødvendig faglig bakgrunn kan åpne sitt eget apotek. Fra tidligere eide han Kviteseid apotek.

Det overtok han i 1985 fra en tidligere driver. Han gjev rom for ettertanken i arbeidet sitt. I fargebruken har han tilpassa arbeidet det nære miljøet ikring. I den gule hovudsøyla er det stein hovudsakleg frå Noreg. I den svarte er det stein frå utlandet. Med dette verket har Kviteseid fått eit flott monument laga av ein av våre fremste bilethoggarar Gunnar Torvund!

Her kan du lesa meire om steinane i Utflyttarbautaen! Det var fesjået i Kviteseid i 1856 som for alvor definerte telemarksky­ri som ein eigen og særprega rase. Dette første rasefesjået i landet «var grunnleggjande for det arbeidet som no byrjar for aa utvikla det heimealne feet i Telemark til ein sjølvstendig og sermerkt ferase.

De maa have fiine, fremad, udad og opad bøiede Horn. Af Farve maa de være rødsidede, lyst brandsidede eller vakkert røddroplede, samt have fint rødspraglet Hoved med enkel rød Farve omkring Øine og Mulen». Bygdene i Kviteseid har lange og rike tradisjonar innan husdyrbruk. Alt på 1700-talet finn ein opplysningar om telemarksfeet. Telemarkskua og Kviteseid er nært knytt til kvarandre.

Rikstelefonkatalogen Del 3 Sør

Med rette kan ein kalle Kviteseid for Telemarkskuas eiga heimbygd. Då telemarkskyrne for alvor kom i vinden kring midten av 1800-talet, var det soleis mykje Kviteseid-kretur som gjekk inn i dei såkalla stamhjordane.

Det var telemarkskyrne som skaffa råvarene då det fyrste produsenteigde meieriet såg dagens ljos i Kviteseidbyen i 1923.

Det var Kviteseids telemarkskyr som la grunnlaget for eit av Norges aller beste smør: Kviteseidsmøret. Her kan du lesa meire om Telemarkskyri! Gunnar Torvund har bruka søyla frå det gamle kommunehuset som inspirasjon. Utgangspunktet er ei gresk-jonisk søyle, støypt i bronse med sokkel i larvikitt. Slike portalar finst i mange hamner som t. Med denne portalen får også det gamle kommune-huset eit fint ettermæle.

Fleire av dei mest kjente måleria og teikningane hans har motiv frå Kviteseidbyen og miljøa rundt. Werenskiold kom fyrste gong til Kviteseidbyen våren 1892. Han hadde skaffa husrom for seg og familien hjå sakførar Christoffersen på Kyrkjebøen.

Werenskiold hadde høyrt det skulle vera så vakkert i Kviteseid. Han vona å finne det urørte, norske landskap her. Til Kviteseid kom han saman med ein målar kollega, og det fyrste møtet med bygda blei nærast eit antiklimaks.

Apotek1 Apotek 1 Kviteseid

Fyrsteinntrykket var at nokon verre stad å vera målar hadde dei ikkje vore. Kollegaen drog straks frå bygda, medan Werenskiold kom til å bli verande.

Han såg likevel den fyrste sommaren i Kviteseidbyen som heilt bortkasta. Vêret i Kviteseid denne våren og sommaren var svært kaldt og blåsete, og han blei ille plaga av revmatisme og hovudpine.

Han tok stadig gytjebad, og bruka lang tid kvar morgon for å mjuke seg opp. Varer han tinga frå byen kom sjeldan fram i rett tid. Ein rull med lerret tinga i Skien måtte han vente i vekevis på.

Utover hausten betra helsa og humøret seg. Han oppdaga fleire interessante modellar, han teikna mykje og byrja på nokre landskapsmåleri. Før han drog frå Kviteseid midt i september hadde han bestemt seg for å koma attende året etter. Han var svært produktiv denne sommaren, og sa sjølv at han fekk gjort dobbelt så mykje som han normalt bruka å få gjort.

Han skaffa seg pråm dette året, han rodde mykje på Sundkilen, og oppdaga fleire motiv som skulle koma til å oppta han i mange år framover. Han gjorde mellom anna ei stor teikning av nokre trytefiskarar som låg på lensa og fiska. Året etter fekk han ferdig eit måleri med same motiv. Dette selde han til stortingsmann Gunnar Knudsen som vitja Kviteseid då.

Werenskiold var ikkje kjent for å vera blant dei kunstnarane som arbeidde raskast. Utover hausten 1893 arbeidde han med fleire måleri som han vona å få ferdig før han måtte ut av husveret i slutten av september. Christoffersens skulle flyttet inn i leiligheten med det samme vi flyttet ut.

Men så fikk fru Christoffersen en liten gutt i dag formiddag, og da kan de ikke, så blir vi nogle dage, hvorved jeg sparer meg at reise hit igjen for at male den gutten som ikke er ferdig på det billedet. Men hvor er så disse annerledes apotekene mine? Det ene er tilknyttet kjede, de to andre står utenfor.

I det følgende skal jeg skrive mer om dem: Svaneapotheket Oslo Dette apoteket står i særklasse blant kjedeapotekene, fordi det har fått bevare det opprinnelige utseendet, både ut- og innvendig. Det er Norges nest eldste apotek, grunnlagt i 1628, og Oslos eldste uavbrutt igangværende bedrift. Mange har et forhold til Svaneapotheket, både farmasøyter og folk flest.

Det var gjerne der fagfolk og kunder henvendte seg når vi skulle ha tak i et eller annet eldre preparat, noe Svaneapotheket også hadde omfattende kunnskap om. Svaneapotheket ble fredet i 1983.

Apotek 1 Kviteseid åpningstider og tilbudaviser

Det er imponerende at det virkelig har vært mulig å klare å holde det fredete apotekinventaret fra ca. Et besøk innom Svaneapotheket gir meg ro i sjela, og det er alltid noe nytt å oppdage blant de mange detaljene i utsmykningene. Derfor kan jeg også gjerne vente litt ekstra når jeg er innom, og beundre noe av det beste innen arkitektur og innredning fra 1890-årenes Christiania.

Selv om freden brytes av grelle farger på moderne pakninger i fondveggen, og at skranke og inventar mot publikum er nedlesset av handelsvarer i anledning jula. Seljord Apotek Dette er aldersmessig en rak motsats til Svaneapotheket. Apoteket er filial av Kviteseid apotek, og opprettet år 2000, og er et av de om lag 20 apotekene som ikke er tilsluttet noen av kjedene.

Først lå apoteket i et kjøpesenter, men er nå flyttet over til romslige og gode lokaler i sentrum av tettstedet Seljord. Tross den store aldersforskjellen er det lett å trekke noen paralleller til Svaneapotheket, fordi apoteket så tydelig er innrettet med tanke på det estetiske heller enn handelsvarer og sjokkselgere. Apoteket fikk mye oppmerksomhet da det ble opprettet, med store oppslag i lokalpressen Telemark Arbeiderblad 3. Dessuten fordi det var lokale kunstnere som først sto for utsmykkingen.

Senere har det kommet mange andre gjennom de snart åtte årene.

I relasjon: Jevn kryssord

Hva er så filosofien bak dette? Det enkleste er å la Telemark Arbeiderblad fra 3. Derfor har apoteker Svein Dahl fått kunstneren Gunnar Torvund til å dekorere den nye apotekfilialen i Seljord med en reseptfri frise som beskriver et livsløp mellom friskhet og sykdom. Dette er det veldig vanskelig for en kunstner å bryte ned. Derfor har jeg tilført noen flere detaljer som man kanskje kan undre seg litt over mens man står der uthevet av forfatteren. Kunsten blir en integrert del av helheten, bygget, rommet og det som skjer av menneskelig aktivitet i lokalet.

Det er et veldig fint grep og signal Svein Dahl vil gi med dette. At det gis plass for at hvert enkelt sted får sin egen utsmykning Det var lagt stor vekt på innredningen som ofte holdt høy estetisk og håndverksmessig kvalitet.

Men etter hvert er apotekene blitt mer og mer like. De har fått en design som tilnærmer seg parfymeriene

KVITESEID APOTEK Relaterte emner

Stedet[ rediger rediger kilde ] Kviteseidbyen har vært navnet på sentrum i Kviteseid kommune siden 1890-tallet. Det var åpningen av Telemarkskanalen, med sterkt økendede trafikk av folk og gods langs vassdraget som resultat, som førte til at det vesle tettstedet med bypreg ved Kviteseid brygge vokste frem. Byen fungerte som trafikk-knutepunkt for en større del av Vest-Telemarkregionen. Her kom flere hoteller, skyss-stasjoner, krambuer og håndverkere. Etter hvert flere regionale funksjoner som apotek, dyrlege, sorenskriver m. De strukturelle endringene innen samferdselen i andre halvdel av 1900-tallet, der turisttrafikken sommerstid ble Telemarkskanalens eneste funksjon, skapte utviklingstrekk som trafikkmessig ikke var til Kviteseidbyens fordel.

KVITESEID APOTEK Kommentarer:
Rapportert den Kviteseid apotek
Sørlie fra Hamar
jeg er glad i lese tegneserier livlig. Bla gjennom min andre innlegg. jeg liker Basisspringen.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net