Oralcon

  1. Mer om
Oralcon

Hva Oralcon er og hva det brukes mot Oralcon drasjerte tabletter er et såkalt kombinasjons-p-pille-preparat og tilhører en gruppe produkter, ofte kalt TABLETTER, drasjerte: Hver tablett inneh.: Levonorgestrel 150 μg, etinyløstradiol 30 μg, laktose, sukrose, hjelpestoffer. Fargestoff: Titandioksid (E Oralcon 150 mikrog/30 mikrog drasjerte tabletter 3x21stk. Bilde av Oralcon 150 mikrog/30 mikrog drasjerte tabletter 3x21stk Virkestoff: Levonorgestrel / Etinyløstradiol. Styrke: 150 mikrog / 30 mikrog Gjelder: Microgynon, Oralcon, Melleva, Yasmin 21, Yasminelle 21, Marvelon 21. Hvis du begynner med første pille innen femte dag i

Her får du oversikten: Cerazette minipille.

Fikk blodpropp i lungene av p

Fordeler: Anbefalte førstevalg hos jenter som skal begynne med p-pille. Gir ikke økt risiko for blodpropp. En pille med hormon tas hver dag. Ofte sparsom eller ingen blødning. Er du en 35 år gammel kvinne som røyker, bør du ikke gå på kombinasjonspille. Bør bytte De fleste kvinner starter med en kombipille.

Helsepersonell vil spørre om du eller noen i nær familie har hatt blodpropp, hjerneslag eller hjerteinfarkt. Du vil også få spørsmål om du har migrene. Andre viktige spørsmål er om du har noen andre sykdommer. Det vil også bli spurt om du røyker og om du bruker noen faste medisiner. Helsepersonellet vil også måle blodtrykket ditt.

Dette gjøres enkelt med en tøy-mansjett rundt armen og et måleapparat som pumper luft inn i mansjetten. Det er viktig at du er klar over hva som kan gi deg en økt risiko for å få blodpropp, hvilke tegn og symptomer du skal være på vakt overfor, og hva du bør gjøre.

Slik velger du riktig p

Hvilken p-pille bør du velge? Legemiddelverket anbefaler at jenter som ønsker en kombinasjonspille, starter med en p-pille som inneholder østrogen og levonorgestrel. Eksempler på slike p-piller er Microgynon, Loette og Oralcon. Les mer om bruk av p-piller på Legemiddelverkets nettsider. Trenger ikke bytte I Danmark går overlege og professor Øjvind Lidegaard ut med en anbefaling om at alle kvinner som allerede bruker 3. Det er heller ikke slik at pillesyklusen passer med en naturlig underliggende syklus.

Annonse Ved å droppe månedlige blødninger kan man slippe ubehag som er knyttet til den hormonfrie pausen, som hodepine, humørsvingninger og tunge, smertefulle eller rett og slett uønskede månedlige blødninger, ifølge FSRH. Og det kan du godt gjøre lenge, ifølge norske eksperter. Kombinasjonspiller inneholder både østrogen og progestogen, og pillebrettene inneholder enten bare 21 piller eller 28 stykker hvorav 7 av dem ikke inneholder noen hormoner.

Dropp mensen i månedsvis Én av dem er Finn Egil Skjeldestad. Han er professor i samfunnsmedisin ved UiT Norges arktiske universitet. Der har han undervist medisinstudenter i ti år. Skjeldestad har lenge vært opptatt av å formidle at det er helt ufarlig å droppe de hormondagene i måneden når man bruker kombinasjons-p-piller.

UiT-professoren viser til studier der kvinner har hoppet over hormonfrie dager i 3, 6 og 12 måneder og opptil to år, uten at det har hatt negative helseeffekter.

Du kan lese om denne forskningen på Cochrane Library. Hun sier at det ikke er ofte hun hører om psykiske bivirkninger. Mange kan oppleve stemningsforandringer, og det forsøker vi å forberede jenter på. Innimellom er det noen som opplever å bli psykisk påvirket, og det vanligste er redusert sexlyst.

Noen føler også at de blir nedstemte. Det er trasig, og kan være ødeleggende for et forhold. Man skal kunne ha en bra seksualitet. Benzrød understreker at det ikke må være p-pillene.

Noen ganger kan det være en faktisk psykisk lidelse. Sånt er vanskelig å si. Det er jo bare å slutte, og sånn sett nokså enkelt å finne ut av hva plagene skyldes. Men dessverre finnes det få hormonfrie alternativer til p-piller. Kristine forteller om venninner som bruker hopp-av-i-svingen-metoden, og som ikke vil ta p-piller fordi de ikke vil risikere å bli en «dårligere utgave» av seg selv.

Ingeborgs venninner har også ulike oppfatninger om hvorvidt det er verdt usikkerheten eller ikke. Én av dem synes hormoner er «dritfreaky», og kunne aldri tenkt seg å gå på p-piller.

KJØP ORALCON RESEPTFRITT PÅ NETT

S Prevensjon i pilleform fungerer langt dårligere i virkeligheten enn prevensjonsmidler som spiral, p-stav og p-sprøyte, ifølge Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør i Statens Legemiddelverk. Kvinner som ofte glemmer piller bør rådes til å bytte til en langtidsvirkende prevensjonsmetode, råder Sex og Samfunn i sin eMetodebok. Det er størst fare for eggløsning dersom kvinnen glemmer p-piller i nærheten av den pillefrie uka, det vil enten i begynnelsen eller på slutten av ett brett.

Glemmer hun piller på slutten av brettet, kan hun bøte på dette ved å sløyfe den hormonfrie uka, ifølge Sex og Samfunn.

ORALCON Relaterte emner

P-piller er den vanligste formen for hormonell prevensjon i Norge, og har høy sikkerhet. Sikkerheten er imidlertid brukeravhengig, og kvinnen må huske å ta en pille hver dag, utenom de pillefrie ukene. P-piller gir et forutsigbart blødningsmønster. En ulempe er at pillene gir økt risiko for alvorlige bivirkninger, og derfor ikke kan anbefales til alle kvinner. Noen kvinner har egne preferanser, kanskje ønsker de for eksempel det samme merket som venninnen bruker. Imidlertid har studier på de ulike gestagen­typene vist at risiko for tromboemboliske hendelser er noe ulik les mer om ulik risiko for blodpropp mellom de ulike p-pilletypene i kapittel 1.

Oralcon
ORALCON Kommentarer:
Rapportert den Oralcon
Josefsen fra Haugesund
Les gjerne min andre nyheter. Jeg elsker absolutt Kampfkunst. jeg elsker utforske norske bøker ungdommelig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net