Kognat

  1. Mer om
Kognat

Kognat er i lingvistikken betegnelsen for ord som har felles etymologisk opprinnelse, det vil si ord fra ulike, men beslektede språk. Ordet må ha blitt nedarvet fra et felles urspråk. Nyere lånord er ikke kognater, men lånord i urspråket kan gi Kognat (fra latin con- og (g)natus, «født») er i lingvistikken betegnelsen for ord som har felles Kognat (genealogi) – forfedre på morssiden; Kognat (lingvistikk) – ord i ulike språk med samme opprinnelse. Dette er en pekerside og inneholder kognat - substantiv slektning, etterkommer på kvinnesiden (morssiden) til forskjell fra agnat ein kognat, kognaten · kognatar · kognatane, (nynorsk). en kognat, kognaten · kognater · kognatene, (bokmål/riksmål). For genitiv av substantiv, se eieform

Dra den svarte ormen av barken og gi den til mor. Og ikke spytt i asken! Ja, et stykke på vei, tror språkforskere. Men hvis du hadde gått 15.

I relasjon: Kebab house lund

Det skyldes at alle substantivene, verbene, adjektivene og adverbene i de fire setningene, er ord som er nedarvet forholdsvis uendret fra et språk som døde ut da isbreene trakk seg tilbake ved slutten av siste istid. Disse få ordene betyr nemlig fortsatt det samme, og lyder omtrent som de gjorde da.

Synonym til Kognat

Vanligvis regner man med at ord ikke kan overleve i mer enn 8000—9000 år. Evolusjon, lingvistisk «forvitring» og innføring av erstatningsord fra andre språk, fører til slutt til at eldgamle ord blir utryddet.

Falske kognater Falske kognater er ord som folk ofte tror er beslektede har en felles opprinnelse, men som språklig undersøkelse avslører, er ikke relatert. For eksempel, på grunnlag av overfladiske likheter, ser det latinske verbet habēre og tyske haben ut, som begge betyr 'å ha', å være cognates.

KOGNAT i Wordfeud

Men fordi ordene utviklet seg fra forskjellige røtter, i dette tilfellet forskjellige Proto-Indo-europeiske PIE røtter, kan de ikke være sammenhengende se for eksempel Grimms lov. Da jeg ønsket å utvikle mine spanskkunnskaper for noen år siden, måtte jeg trekke inn alle språklige ressurser jeg hadde tilgang til, deriblant engelsk.

En spansktalende venn av meg viste meg et bilde av sin venninne som skulle komme på besøk. Hennes velutvokste mage viste tydelig at paret var i lykkelige omstendigheter, så jeg forstod forsøkte å motsi ham da han fortalte at kjæresten var «embarassada».

Dette ordets nærmeste kognat i mitt leksikon var det engelske ordet «embarrased» som betyr «pinlig berørt». Jeg svarte fluksens at dette var det ingen grunn til å være flau over, i Norge var det i grunnen normalt å få barn uten å være gift.

Franske til engelske falske kognater

En falsk venn hadde lurt meg igjen. The hypothesis that Greek is Armenian's closest living relative originates with Holger Pedersen 1924, who noted that the number of Greek-Armenian lexical cognates is greater than that of agreements between Armenian and any other Indo-European language.

WikiMatrix Kognat som oskiske fíísnú, umbriske fesnaf-e, og pelingiske fesn indikerer at konseptet deles av italiske folkeslag. Cognates such as Oscan fíísnú, Umbrian fesnaf-e, and Paelignian fesn indicate that the concept is shared by Italic peoples.

KOGNAT i Wordfeud

For ELL spansktalende er kognater en åpenbar bro til det engelske språket. Ikke overraskende har forskere som studerer erverv av første- og andrespråk oppdaget at studenter har godt av å gjenkjenne kognater. Kognittgjenkjenning er evnen til å bruke kognater av morsmålet som et verktøy for å forstå et andrespråk. Det er mulig å lære bruk av kognater til barn allerede i førskolen. Fire F mot fire E Fire F er en stekeovn, ovn, eller ovn.

Det er fra verbet fournir: til forsyning eller gi. Møbler E refererer til meubles eller moblier.

Foajé E er un foajé, un hall, eller un vestibyle. Så dette har en tendens til å være et problem for innfødte fransktalere, som ofte oversetter boissons fraîches som "ferske drinker" når det de egentlig mener er kule drinker.

Friksjon F mot friksjon E Friksjon F kan referere til a massasje i tillegg til friksjon. Nytteløs F mot futil E Nytteløs F kan bety nytteløs men er mer sannsynlig useriøs eller triviell. Nytteløs E blir nesten alltid oversatt av forfengelig.

KOGNAT Relaterte emner

Verden Disse ordene har overlevd i 15. Gi fyr ild til den gamle mannen. Dra den svarte ormen av barken og gi den til mor. Og ikke spytt i asken! Ja, et stykke på vei, tror språkforskere. Men hvis du hadde gått 15. Det skyldes at alle substantivene, verbene, adjektivene og adverbene i de fire setningene, er ord som er nedarvet forholdsvis uendret fra et språk som døde ut da isbreene trakk seg tilbake ved slutten av siste istid.

Kognat
KOGNAT Kommentarer:
Forfatter på Kognat
Petersen fra Finnsnes
jeg liker lese tegneserier pent. Bla gjennom min andre innlegg. Jeg elsker absolutt Hallenfußball.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net