Kveis

  1. Mer om
Kveis

Kveis er samlebetegnelsen på en type parasitter man kan finne i villfisk fra sjøen. Kveis er en type rundorm som vanligvis setter seg p Kveis betegner oppkveilede larver av rundormer som kan sees i innvollene eller muskulaturen hos fisk. Mennesker som spiser kveis-infisert fisk kan bli syke av parasitten. Denne tilstanden kalles anisakidose. Begrepet kveis brukes om minst fire Kveis betegner oppkveilede larver av rundormer som kan sees i innvollene eller muskulaturen hos fisk. Mennesker som spiser kveis-infisert fisk kan bli syke Begrepet kveis brukes først og fremst om larvestadier til rundmarkene Anisakis simplex og Pseudoterranova decipiens. Larvene til disse to parasittene Det er vanlig å finne kveis i mange fiskeslag som brukes som matfisk, slik som torsk, sei og makrell. Vanligvis lever kveisen i bukhulen og

Den 36 år gamle ingeniøren ante fred og ingen fare da han dro hjem med fisken, men det var dagen etter at han og kona fikk seg seg en ubehagelig overraskelse. Ekteparet Nguyen er glad i fisk, så de så fram til et smakfullt måltid.

Definisjon og Betydning Kveis

Hun skar opp torskefileten, og da så hun plutselig noe brunt. Økning av temperaturen er greit nok, men det er begrenset hvor langt opp man kan gå opp i temperatur før det går ut over kvaliteten. Symptomene minner om blindtarmbetennelse.

To av de fire arter av parasittiske rundormer som er vanligst i norske farvann, er torskekveis, og arten Anisakis simplex, som er vanligst hos sei, sild og makrell. Fiskespisende selarter som havert og steinkobbe er såkalte hovedverter for disse rundormene.

Oslo: Cappelen, 1996: 114.

Ny kunnskap om kveis

The hangover: a critical study in the psychodynamics of alcoholism. Springfield, IL: Charles C. Thomas, 1957: viii-ix.

Aschehoug og Gyldendals store norske ordbok. Det gjelder selv om de er døde, kommenterte professor Kurt Buchmann ved Københavns Universitet i den anledningen.

Mer mark i fisk de siste tiårene

Noen av stoffene brukes til å trenge gjennom fiskens kjøtt; andre til å hemme visse deler av immunsystemet, sier han. Les også: Den må tidlig trenes som god laks skal bli Lav helsefare i norsk fisk Men siden kveis kan finnes i all villfanget marin fisk, vil ikke helserisikoen med «kveise-farse» være større enn for vanlige fiskeprodukter, mener Svanevik. Kveis er larver anisakinose [1] av den parasittiske rundormen anisakis som særlig kan sees i fisk.

Mange land har regler for behandling av fisk som skal serveres rå for å beskytte befolkningen mot parasittiske plageånder. Vil man være på den sikre siden, bør fisken fryses før den spises. Det er et krav også i Norge, med unntak for oppdrettsfisken atlantisk laks og regnbueørret. Her vurderer Mattilsynet at det er svært liten fare for Anisakis.

Last ned også: Kiwi markveien

Men Veterinærinstituttet fant kveis i norsk oppdrettslaks i 2012.

KVEIS Relaterte emner

Myter om mat fra havet Foto Shutterstock Sjømat og fiske hører sommeren til. Men hvordan kan du vite at rekene er ferske og blåskjellene er friske? Og kan all fisk spises om sommeren? Mytene er mange om norsk sjømat. Hvor mye sannhet ligger i mytene? Trøtt torsk Er torsken slappere om sommeren? Foto Shutterstock Nordlendinger er i overkant opptatt av å utnytte ressursene i havet, og har mange meninger om hva som kan spises, hva som ikke kan spises og når.

KVEIS Kommentarer:
Forfatter på Kveis
Bugge fra Drammen
Anmeldelse min andre nyheter. Jeg elsker absolutt Nimm die Flagge. Jeg har lyst lese bøker gledelig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net