Dimensjon Lekter Stående Kledning

  1. Mer om
Dimensjon Lekter Stående Kledning

Utlekting Alle typer Til liggende kledning brukes stående lekter som spikres utenpå stenderne (se tegning). Ved stående kledning brukes det liggende lekter utenpå tversgående Til utforing/utlufting brukes horisontale lekter 36×48 som blir spikerslag for den stående kledningen. Bruk Hasås Alu musebånd i bunnen festet på bunnsvillen Dimensjoner på lekter (Krysslekting for stående kledning). Jeg skal igang og bygge garasje og planlegger å vindtette Hvis duskal ha liggende dobbelfals så skal du kun ha vertikale lekter, bruk 23 mm Skal du ha stående dobbelfals så bruker du også 23mm før

Sørg for god detaljering slik at vann dreneres ut og at det er tilgang for vedlikeholdsmaling i nedkant av kledningen. Artikkelen er hentet fra Byggmesteren nr. Dette avhenger både av kledningens tetthet, værbelastningen der huset er plassert, takutstikk, farge på huset mørk farge gir bedre uttørking p. Det er således tilfeller hvor det klarer seg med utlekting, og luftstrømming bak kledning er unødvendig. Hva som sedvanemnessig har vist seg å holde i mange år, vil kunne være tilstrekkelig dokumentasjon på at gjennomlufting bak kledningen er uhensiktsmessig på visse steder og med visse kledningstyper.

Bruk Vannfast PU Trelim. Det er blankt og koker ut.

Skjær bort det som kummer ut når det er tørket. På kledningsbord av furu kan kvaeutfelling fra kvistene og harpiksrik ved gi gule flekker på overflatebehandlingen, eventuelt også avskalling På steder med stor slagregnspåkjenning kan det være en fordel å bruke trykkimpregnerte bord, sløyfer og lekter. Trykkimpregneringen hindrer utvikling av råte, men gir ingen fordeler med hensyn til mekanisk slitestyrke eller sprekkfare.

Innvendig panel

Bordene kan med fordel gjennomgå en oljebehandling i forbindelse med impregneringsprosessen. Oljebehandling gir en vannavstøtende effekt og dermed bedre fuktstabilitet for en tid. Oljen kan være tilsatt fargepigmenter. Fakta om liggende kledning Liggende kledning består av bord med rektangulært tverrsnitt som er lagt med et lite omlegg over hverandre.

BB Rektangulær

Denne kledningen leveres også med enkel fals. Kledning uten fals gir et skarpere relieff i overflaten enn kledning med fals, fordi hele bordets tykkelse blir synlig.

Ukantede bord kan også monteres som enkel, liggende kledning, men det krever omhu ved monteringen fordi ukantede bord legges med margsiden inn.

Nederste bord må understøttes med en tilpasset utfôring slik at bordet får samme vinkel som de øvrige bordene.

Enkel, Iiggende kledning. De er tykkere i underkant enn i overkant og har uhøvlet forside. Bordene leveres med fals. Eldre typer kledning med not og fjær bør ikke brukes, da de ikke kan bevege seg fritt i forhold til hverandre ved oppfukting og fordi overflatebehandlingen kan lime bordene sammen.

Ferdig montert kledning er vanskelig å skille fra enkel, liggende kledning med fals, men underkanten er horisontal på weatherboards. Fordi baksiden av kledningen er vertikal blir lufting sideveis dårligere enn for enkel liggende kledning.

Alt du bør vite om liggende panel

Stålspiker må gå minst 10-15 inn i betongen. Er taket av betong eller pusset overflate, bruker man spikerslag. Takpanel Ønsker man å ha panel både i taket og på veggene, bør takpanelet monteres først. Bjelker eller spikerslag med 60 cm avstand er passende underlag.

Består taket av tre eller treplater, kan panelet som regel spikres direkte på plass. Spikerslag må brukes når panelretningen er den samme som retningen av bjelkelaget, og når det er nødvendig med luftning bak panelet.

Takpanel i våtrom må ha luftning. Takpanel som spikres eller skrus i hvert spikerslag eller hver bjelke. Når du skal montere en stående kledning, må du ha horisontale spikerslag for feste. Før du monterer kledningen, må du gjøre litt beregningsarbeid for å dele. Gjennom de forskjellige stilepoker har kledningen og metodene endret seg.

Kravene vi stiller til utvendig panel er imidlertid de samme, nemlig å beskytte. Denne filmen viser hvordan man setter opp utvendig liggende panel: Retning på spikerslag, høyde på.

Lektekledning montert på sløyfer og lekter.

DIMENSJON LEKTER STÅENDE KLEDNING Relaterte emner

Frem til 1850-tallet festet man ofte kledningen med treplugger. I årene som fulgte ble jernspikeren enerådende. I dag er det mange som bruker spikerpistol når kledningen skal opp. Ulike typer spiker Spiker av jern har vært i bruk siden middelalderen. Men jernet var kostbart og produksjon av smidd spiker var arbeidsintensivt. Frem til rundt 1850 var det derfor ikke uvanlig å feste kledningen med treplugger.

DIMENSJON LEKTER STÅENDE KLEDNING Kommentarer:
Redaktør på Dimensjon lekter stående kledning
Paulsen fra Kirkenes
jeg er glad i lese romaner motvillig. Anmeldelse min andre innlegg. jeg liker intercrosse.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net