Filitere Kveite

  1. Mer om
Filitere Kveite

Hvordan fileterer jeg kveite Dette vil si at fisken henger en dag eller to før den fryses Med litt trening blir du raskt en mester til å filetere. Har du ikke vært så heldig å få kveite på kroken, finner du den i fiskedisken hos MENY En fiskefilet er et renskåret stykke fra fisk, uten bein og skinn. Når vi skal filetere fisk skiller vi om det er en flatfisk (flyndre, kveite etc Me serverte smaksprøvar av ulike kveite-menyar, tilberedt av Thomas frå Sterling og Anne Dorthe frå 1300 demonstrerer me korleis du kan filetere kveite

Utvalget varierer med sesong og tilgjengelighet, vi tar gjerne imot forhåndsbestilling via mail eller telefon, men til syvende og sist er det tilgjengeligheten som avgjør.

Hvit fisk — Vi har et bredt utvalg av filetert og hel fisk. I sesong har vi skrei, vill kveite, breiflabb og flekksteinbit. Hel dorade, smørtunge, sjøtunge og annen flyndrefisk.

Vi har ofte hyse og sei som begge er fantastiske både som de er og i fiskemat og supper. Da de begynte å legge opp for dagen, valgte Eriksson å ta et siste dykk etter fisk. I hånden hadde han et meterlangt harpungevær — i tilfelle han skulle treffe på noe spennende.

Du er garantert fangst og lærer deg å rense og filetere fisken, og servere den beinfri med tilbehør rett fra steikepanna.

Enten du er en enslig vandrer, dere er en kameratgjeng eller du kommer med hele familien, skal vi gi dere en trygg fiskeopplevelser dere aldri glemmer. Ørretfiske i Jølstra. Våre dagsturer for ørrrefiske i Jølstra koster fra kr.

NHO Reiseliv

Selges opptint som krepsehaler i lake eller i løs vekt i enkelte fiskedisker. Obs: Fersk norsk kreps selges i enkelte butikker i august-november. Prisforskjellen gjør at du ikke er i tvil.

Fersk edelkreps koster 400-500 kroner pr. Nå, senhøst og vinter, er det svært sannsynlig at den har vært fryst.

Matskolen: Slik fileterer du kveite

Helfryst fisk tines og fileteres hos grossist, filet-fryst vare tines ofte i butikken. Unntak: Litt fersk filet importeres fra Island på denne tiden av året. I tillegg har vi nokre båtar for utleige.

Fiskeutstyr anbefalar vi at du har med sjølv eller kjøper det når du kjem hit.

Last ned også: Fløtesaus til kveite

Er det krise har vi litt utstyr i resepsjonen. Hvitting Hvittingen er en torskefisk og er gjenkjennbar med sitt spisse hode, tydelige overbitt, skarpe tenner, en sølvgrå farge og en mørk flekk foran brystfinnen.

Hvittingen smaker litt mer enn vanlig torsk. Denne blir veldig god når du fyller buken med friske urter, salt, pepper og sitron. Skal du ta vare på lever og rogn, er det viktig å snitte forsiktig på skrå inn under buken.

Slik tilbereder du fisken du får på kroken

Bruk en kniv med rund spiss for å unngå å snitte hull i rognposen og levra. Kutt tarmen i strupen og ta innmaten forsiktig ut av bukhula. Her skal vi illustrere bløgging og sløying av kveite i en operasjon.

FILITERE KVEITE Relaterte emner

Bløgging bør utføres i takt med opptak og når fisken er levende. Da vil pumpefunksjonen i hjertet og muskelsammentrekningene i fisken gi en god utblødning. Å utsette bløgginga til fisken nesten er død vil gi dårligere utblødning og kan føre til nedklassing av råstoffet. Om bord i trålflåten benyttes ofte direkte sløying. Her blir bløgginga utført under hodekappinga, deretter blør fisken ut i buffertanker. Dersom blodgjennomstrømminga i fisken stoppes får en lett blodmerker i skinnet og i filetene. Disse blodmerkene kalles ofte «slag og støtskader» selv om de røde flekkene skyldes mangelfull utblødning.

Filitere Kveite
FILITERE KVEITE Kommentarer:
Redaktør på Filitere kveite
Asbjørnsen fra Tromsø
Jeg nyter lese bøker hurtig. Vennligst sjekk min andre innlegg. En av mine hobbyer er digitale Kunst.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net