Yuccapalme

  1. Mer om
Yuccapalme

Yucca er en planteslekt i aspargesfamilien, underfamilie Agavoideae, bestående av 40-50 eviggrønne arter. Til felles har de sverdliknende skarpe blader arrangert i en rosett. Noen danner stamme med utgreininger, andre får et buskliknende utseende Yuccapalme er en svært lettstelt plante. Det er svært få grønne planter som skal stå i sollys, men Yuccapalme er en plante som trives i full sol Robust, lettstelt og fleksibel palme med rosetter av sverdlignende, mørkegrønne blader. Yuccapalmen tåler både tørke, sol og temperaturer ned mot 0 grader, noe Klassisk plante med rosetter av mørkegrønne blader. Trives med mye sol, men kan også stå litt lenger inn i et lyst rom Vanning: Den trenger rikelig med vann om sommeren, så vann den 2-3 ganger i uka. Om vinteren bør den vannes hver

Yuccapalme i stor stuekrukke Stelletips Yucca-palme Vekst: De vokser langsomt, 15 cm per år. Selve stammen vokser ikke, det gjør kun rosettene.

Bladene henger på Yuccapalmen :

Lys: De skal ha masse lys. Det hender også at en plante mistrives uten å være syk. Nedenfor forteller vi hva du kan gjøre hvis plantene dine ikke utvikler seg som du ønsker.

Det er viktig at du tenker gjennom hvordan du har behandlet plantene og gjør endringer ut fra dette.

Slik steller du yuccapalme

Finner du ikke grunnen til at en plante utvikler seg galt kan du ta den med til en Interflora-butikk. Her finner du fagfolk som kan hjelpe deg med råd og tips. Brune blader Brune flekker på bladene kommer ofte av for lav temperatur innendørs, men kan også skyldes det motsatte eller direkte sollys. Får den for mye vann, vil bladene bli gule og falle av. Gjødsle en gang i måneden.

Gjødselpinner virker også godt. Olav og Anne Lovise Kirknes' potteplante vokser dem ut av huset. Nå håper de å få omplassert den.

Vanligvis lever spinnmidd på undersiden av bladene, der huden er tynnest. De lever av plantesaft som de suger ut av bladene.

Dette vises først ved at bladene får et "matt" eller "støvete" utseende og bittesmå lyse prikker på oversiden. Senere vil også spinnet vises under bladene, og ved store angrep vil det komme spinn i vinklene mellom bladene og stilken.

Hvordan skal jeg behandle en Yucca

Spinnmidd spinner ikke på jordoverflaten. Denne agurkplanten har fått den matte, prikkete bladoverflaten som er typisk for spinnmidd Hvordan bli kvitt "blomsterfluer" Hva er "blomsterfluer"? Foto: xpda De små svarte fluene som svermer rundt potteplantene kan være plagsomme og irriterende. Det er typisk at de kommer inn i huset med en ny plante, særlig løkplanter som amaryllis.

Yuccapalme Wikipedia

Egentlig er ikke disse fluer, men hærmygg. De legger egg i jorda, og larvene vokser og utvikler seg i fuktig jord. Disse larvene er gjennomsiktige, og for små til at vi kan se dem. Når larvene er ferdig utviklet, etter et par uker, forpupper de seg og kommer opp som voksne "fluer".

Yuccapalme

De er ikke så veldig flinke til å fly, så de vil "sjangle" rundt i lufta som små irriterende støvdotter. En flue lever i ca. Hardfør og robust som den er tåler den det meste bortsett fra for mye vann og frost, dette er en annen variant! Eksotisk blikkfang i hagen Jeg fikk min første Yucca palme i form av en pinne på ca 20 cm som var tatt med hjem fra Grand Canaria av min bestemor som suvernir da jeg var rundt 12 år. Interessen min var nok ikke like stor for pleien av dette vidunderet Den holdt ut et par år før den gikk i komposten til resirkulering?

Mange år senere kom jeg over en pakke frø som skulle bli til en Yucca palme.

YUCCAPALME Relaterte emner

Hvordan bli kvitt spinnmidd Hva er spinnmidd? Hvor kommer de fra? Spinnmidd er små dyr som hører til samme klasse som flått, støvmidd, jordmidd og mange andre bittesmå dyr. Spinnmidd er så små at de nesten ikke er synlige for oss. Spinnmidd trives i varm, tørr luft. Før i tiden, da husene våre ikke var så tørre og tette, fantes de nesten bare i drivhus.

Yuccapalme
YUCCAPALME Kommentarer:
Redaktør på Yuccapalme
Løkken fra Trondheim
Vennligst sjekk min andre nyheter. En av mine hobbyer er Kabaddi. jeg elsker dele interessante nyheter trygt.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net