Gulasj Oppskrift

  1. Mer om
Gulasj Oppskrift

Renskjær kjøttet og skjær det i passe store terninger Brun kjøttet godt i flere omganger i en stekepanne, helst av jern, på høy varme Når alt kjøttet er brunet tilsettes tomatpuré og paprikapulver La det småkoke til kjøttet er mørt, ca Skrell og del poteter i terninger

Godt smør hører også med. Det kan være en sterkt fortynnet pörkölt, men vanligvis har suppen også noen grønnsakselementer som poteter og gulrøtter.

Gulyás serveres heller sjeldent på restauranter i Ungarn. Paprikasj inneholder som pörkölt og gulyás paprikapulver.

Gryteretten kjennetegnes ved at det tilsettes crème fraîche eller rømme, noe som gir en lekker avrunding. Paprikasj kan lages av storfe, svin og kylling, og har som regel et innlegg av grønnsaker typisk poteter, gulrøtter og fersk paprika. I denne oppskriften skal vi tilbake til originalen, i hvert fall til det som i dagens Ungarn kalles originalen. En gammel klassiker som er midt i blinken, er gulasj.

Gulasj oppskrift Fantastisk fyldig og enkel å lage! TORO Middagstips

Retten blir, som fårikål, bare bedre og bedre for hver dag. Før jeg gikk løs på oppgaven med å lage en god, autentisk gulasj, rådførte jeg meg med min svært så matglade ungarske venn. Tipsene, for ikke å si reglene, kom som perler på en snor — og noen av de var litt uventede. Smak eventuelt til med mer salt og pepper.

Last ned også: Mann frisyre

Du har nå laget en basis gulasj, god som noen. Legg i et storfe ben istedet for kjøttet og tilsett grønnsaker. Også kalt Hamisgulyás.

Dropp poteter, men tilsett surkål og rømme. Denne retten er forøvrig oppkalt etter den ungarske forfatteren, journalisten og arkivisten József Székely 1825—1895. Bruk bønner i stedet «Fårekjøtt Gulyás» Birkagulyás.

Ungarsk gulasj Oppskrift

Laget med fårekjøtt. Ofte tilsetter man rødvin for smak «Csángó Gulyás». Tilsett kun surkål i stedet for pasta og poteter «Betyár Gulyás». Mattradisjoner forteller også mye om sjelen til en nasjon og om dens åpenhet for andre kulturer.

Gulasj med høyrygg eller annet grytekjøtt

Østerrikes beliggenhet midt i Europa og landets historie har selvfølgelig hatt innflytelse på både kultur og mattradisjoner. Legg på lokk og la det trekke over svært svak varme i ca. I mellomtiden trimmes og renses soppen. Etter et par timer i gryta blir dette rimelige kjøttet saftig og supergodt, og gir i tillegg en innmari god kraft.

Du vil kanskje like: Shots vinmonopolet

GULASJ OPPSKRIFT Relaterte emner

Slik lager du gulasj Skjær kjøttet i store biter Brun smøret i en gryte, tilsett kjøttet og brun det på alle sider med en god stekeskorpe Del gulroten i grove biter Hakk løk og hvitløk grovt Tilføy løk og hvitløk med kjøttet og stek dem litt Tilsett paprika og la det steke Tilsett tomatpureen Tilsett vann som akkurat dekker kjøttet, buljongterning, hakkede tomater, laurbærblad og gulrøtter. Kok opp, og la det simre under lokk på svak varme i 1 times tid, intil kjøttet er mørt Rør av og til og tilsett eventuelt mer vann om nødvendig Smak til med salt og pepper innen servering Server med ris, mos av rotgrønnsaker, blomkålpure eller potetmos som du forbereder mens gulasjen simrer. Tilbehør til gulasj Du trenger i bunn og grunn ikke tilbehør til en gulasj med potetmos, men det er mange som gjerne ønsker en sala t til. Har du rester igjen kan du legge gulasjen i en ildfast form, blande potetmosen med litt melk og legge den som et lokk over gulasjen. Gratiner i ovnen ved et par hundre grader til den er varm.

Gulasj Oppskrift
GULASJ OPPSKRIFT Kommentarer:
Rapportert den Gulasj oppskrift
Christensen fra Namsos
Les gjerne min andre innlegg. Jeg har en rekke hobbyer, som Indoor Percussion Ensemble. Jeg har lyst dele interessante nyheter nyttig.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net