Gjenfødelse Buddhismen

  1. Mer om
Gjenfødelse Buddhismen

Forestillingen om gjenfødelse er dominerende i de indiske religionene hinduismen, buddhismen, sikhismen og jainismen Gjenfødelse eller gjenfødsel er et religiøst begrep som brukes på tre forskjellige måter: a om en sjel som etter døden fødes inn i verden igjen b om en religiøs frelseshandling og c en åndelig innvielse Den som har nådd nirvana, blir ikke gjenfødt på nytt. De fire edle sannheter som Buddha erkjente, er: Sannheten om lidelsen: Alt er lidelse, alt er forgjengelig Reinkarnasjon er sjelevandring eller gjenfødelse, ofte uatskillelig knyttet til den hinduistiske doktrinen om karma, loven om konsekvens I buddhismen er samsara et fengsel, der uvitenhet, grådighet og hat binder mennesker fast. Man kan kun bryte ut ved å oppnå nirvana. Det som binder mennesker

Dagen blir feiret første fullmånedag i mai. Buddhismen styrer livet hennes på andre måter også. For eksempel spiser hun ikke rødt kjøtt til vanlig. Ellers mediterer Rebecca tre ganger i uken, og hver gang tar én time.

Gjenfødelse Wikipedia

Hun tenner også røkelse hver morgen foran sitt lille tempel på rommet. Her har hun i tillegg stående en Buddha-statue, et trehus som er tempelet, lotusblomster og stearinlys. Dhammapada er en samling med ordtak på engelsk som Rebecca har lest over ti ganger, dette gir henne motivasjon til å fortsette å leve et godt liv.

Levereglene I buddhismen er det noen leveregler en må følge. Den retningen Rebecca tilhører gir henne imidlertid lov til å spise kylling.

Munker har ikke lov til å spise noe som kommer fra dyr, sier hun. De fem levereglene er en viktig del av buddhismen. Selv om Rebecca drikker alkohol, drikker hun det slik at hun har kontroll. Hvis man drikker på en måte som kan føre til at man skader andre eller seg selv, har man brutt reglene, forteller hun.

Forskjellige reaksjoner Å konvertere var Rebeccas selvstendige valg, men hvordan reagerte de rundt henne? Moren som ikke er buddhist, synes det er fint at Rebecca tar sine egne valg. Moren har selv vurdert å konvertere.

Her vokser et fikentre som skal være en avlegger av treet som Buddha satt og mediterte under. Ved siden av fikentreet står et gammelt buddhistisk tempel. Ifølge gammelt buddhistisk verdenssyn regnes dette stedet som verdens sentrum.

Har du lest dette? Pizzanini meny

Hellige skrifter Buddhismen har ikke én hellig bok. I stedet finnes en rik og variert samling av bøker og skrifter.

Disse inneholder blant annet fortellinger og myter om Buddha. Den meste kjente samlingen er Sutraene, som tar for seg Buddhas taler og samtaler.

Buddhismen har mange retninger og derfor mange måter å lese tekstene på. Tekstene inneholder mye filosofi og livsvisdom. Som at man ikke skal drepe, ikke plage dyr, ta vare på naturen og vise omsorg for dem som trenger det. Høytider Vesak er buddhistenes viktigste høytid. Vesak er buddhistenes navn på denne måneden.

Livets Hjul Norwegian Translations

Da går buddhistene i tempelet og feirer hjemme hos hverandre. De spiser god mat, leker, synger og gir hverandre gaver. De pynter husene sine med lykter og flagg. Når en prøver å få til dette, vil sinnet slett ikke være avslappet. Mange tanker vil dukke opp. Tankene forsvinner ikke når en forsøker å stoppe dem.

Jo mer en prøver, jo mer anspent blir en. Kunsten er å la tankene få lov å komme og så slippe dem. En hviler i øyeblikket. Dette er ikke lett. For å holde oppmerksomheten samlet om øyeblikket, slik at en ikke blir revet med av tankene, bruker en bestemte metoder. Å konsentrere seg om at en puster inn og ut er en vanlig metode. Når sinnet begynner å vandre, konsentrerer en seg om pusten. Å gjøre dette om igjen og om igjen er meditasjon.

"Lidelse" og "sjel" i Buddhismen

En får større kontroll over tankene og følelsene ved at de ikke lenger får bestemme over sinnet. Slik kan en litt etter litt minske stress og rastløshet. Noen ganger mediterer en på andre måter.

Å gå rolig, samtidig som en er oppmerksom på hvordan kroppen beveger seg, kan også roe tankene. Det er stor medfølelse!

Ung Rebecca (18) ble buddhist da hun var 15

For å styrke denne følelsen i seg selv tenker en grundig over hva andre har gjort godt mot en. Den personen som vi står i størst takknemlighetsgjeld til, er vår egen mor. Innbyggerne i denne verdenen er guder, men også de er underlagt kretsløpet i samsara.

Deres liv vil ta slutt selv om de i forhold til menneskene lever svært lenge. Halvgudene fremstilles stående under et frukttre. Røttene til treet står i halvgudenes verden, men fruktene høstes av gudene.

Dette symboliserer at disse gudenes verden er sterkt preget av sjalusi og de lidelser dette fører med seg. Halvgudenes handlinger er i stor grad motivert av hat og sjalusi overfor gudene, og dermed spinner de videre med samsaras hjul til nye gjenfødsler andre steder. I sektoren for menneskenes verden ser vi mennesker i ulike livssituasjoner. Vi ser for eksempel folk som driver jordbruk og drar nytte av dyrenes lidelser, og folk som slakter dyr.

I øverste delen av sektoren ser vi munker som driver religiøse aktiviteter. Dette symboliserer at det i menneskenes verden er mulig å foreta valg om hva slags liv man skal føre. I denne verden har man mulighet til å følge Buddhas lære og slippe fri fra samsaras kretsløp. Det er i menneskenes verden denne muligheten er størst. Dette oppfattes som en total frigjøring fra lidelsen. Det innebærer begjær etter eksistens.

Sjelevandring og gjenfødelse

Gode og dårlige handlinger er med på å avgjøre senere liv karma og bestemmer hvor mange gjenfødsler et individ må gjennomgå før det oppnår Nirvana. En dårlig karma kan medføre at en blir gjenfødt i et helvete. En helvetesbeboer i buddhismen har ca.

Til forskjell fra kristendommen er ikke de buddhistiske helvetene evige, heller ikke tilværelsen som plante, dyr, menneske eller gudevesen. Bare Nirvana ansees som evig, uforgjengelig og noe alle kan oppnå i buddhismen. For å oppnå Nirvana må individet gjennomgå tilværelsens forskjellige modningsprosesser for å bli så renset at det kvalifiserer for Nirvana.

GJENFØDELSE BUDDHISMEN Relaterte emner

Prins Gotama ble en buddha, det vil si at han ble en opplyst. Buddhismens lære er utviklet på bakgrunn av Gotamas erkjennelser. Buddhismen oppsto i India, men i dag er det først og fremst Sri Lanka og Sørøst-Asia som utgjør den buddhistiske del av verden. Buddhas lære ble i mange hundre år formidlet muntlig. Først fire hundre år etter hans død ble læren skrevet ned. Forskere regner med at den første skriftlige samlingen skjedde på Sri Lanka rundt år 0. Bronsestatue av Buddha Daibutsu.

Gjenfødelse Buddhismen
GJENFØDELSE BUDDHISMEN Kommentarer:
Redaktør på Gjenfødelse buddhismen
Sund fra Alta
jeg liker lese bøker som regel. Se gjennom min andre nyheter. Jeg har en rekke hobbyer, som Schmetterlingsstreich.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net