Folkefrelsar Til Oss Kom

  1. Mer om
Folkefrelsar Til Oss Kom

Content [hide]

Oversatt til tysk av Martin Folkefrelsar, til oss kom, / fød av møy i armodsdom! 2Herrens under her me ser Folkefrelsar, til oss kom er en norsk oversettelse fra 1906 ved Bernt Støylen av den latinske hymnen Veni, redemptor gentium av Aurelius Folkefrelsar til oss kom er en av de eldste kristne salmene vi kjenner til. Vi finner den i Norsk Salmebok (NoS) som nummer 1 med syv strofer Salmen vart omsett av Martin Luther i

Har du lest dette? Moss krematorium kapell

Salma er skriven av Ambrosius, du finn informasjon om han og om du les artikkelen på wikipedia. Men om du vil vite meir, kan du gå til helgenleksikonet på katolsk.

Folkefrelsar til oss kom 2

Uautorisert fremføring eller kopiering er ulovlig. Vi jobber hver dag for å levere dagsaktuelle nyheter og god journalistikk. Bli abonnent og få tilgang til alt innholdet vårt. Den originale teksten skildrer Jesu fødsel, liv og død i åtte fireliners vers med åtte stavelser i hver linje.

Støylen valgte en litt mer generell prising av Jesus i sine sju vers. Melodien som benyttes er en gregoriansk hymnemelodi omformet og forenklet av Luther.

Folkefrelsar Til Oss Kom : Skruk : Stjernen Ledet Vise Menn : italiaenred.com

Les mer i Store norske leksikon. Isidors minne, på grunn av sjukdom og dårleg tid, forbigått minnedagane til både Johannes av Damaskus og Nikolas av Myrra i den totale stille. I dag er det Ambrosius av Milano som har minnedag. Vi kan ikkje gå forbi også han, så vi tar med oss salmen, Folkefrelsar til oss kom, vidare i adventstida.

FOLKEFRELSAR TIL OSS KOM Relaterte emner

Harald Haugland Legg att eit innspel Denne salma, som er nr. Salma er skriven av Ambrosius, du finn informasjon om han og om du les artikkelen på wikipedia. Men om du vil vite meir, kan du gå til helgenleksikonet på katolsk. Kan hende var Folkefrelsar til oss kom ein slik song. Carl Petter Opsahl skreiv i 2002 noko om dette: Ambrosius Hymnediktningen var utbredt blant heretikere, noe som gjorde at man i vestkirkene var skeptiske til sanger som ikke hadde tekster fra Bibelen. Men i Øst så man nettopp hymnediktningen som et middel til å imøtegå heretikere, og skrev nye hymner til kjente melodier.

FOLKEFRELSAR TIL OSS KOM Kommentarer:
Rapportert den Folkefrelsar til oss kom
Solhaug fra Trondheim
Jeg nyter lese bøker umiddelbart. Siste nytt: min andre nyheter. Jeg elsker absolutt Autograss.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net