Når Er Strømmen Dyrest

  1. Mer om
Når Er Strømmen Dyrest

Siden etterspørselen etter strøm varierer i løpet av et døgn, blir det også svingninger i strømprisen gjennom døgnet. Strømprisen varierer faktisk time for time Som oftest er strømmen billigst når forbruket er lavt. Derfor er det vanlig at strømprisen er lavest om sommeren og høyest om vinteren Med dagens strømpriser er det tider på døgnet som er billigere enn andre. I tidsrommet fra 22-06 er det normalt med lavt forbruk og Når på døgnet er strømmen billigst? Den billigste strømmen får du på natten. Som regel blir strømmen billigst rundt midnatt, og når det aller billigste Generelt er strømmen dyrest når det er kaldt, og når det er minst kapasitet i nettet – altså når folk flest trenger og bruker strøm

Strøm, Økonomi Strømprisene stiger på disse tidspunktene er strømmen dyrest

Brannfaren på natta er ikke nødvendigvis større, men reaksjonstiden før tiltak iverksettes er lengre, sier Bjarne Aani Rysstad, kommunikasjonssjef i Gjensidige til tu. Han forteller at de to siste årene har forsikringsbransjen tall på at elektriske apparater forårsaket branner for 220 millioner kroner.

Han peker også på viktigheten av at man oppdager brannen tidlig. Strømprodusentene øker prisen når etterspørselen og bruken av strøm øker.

Edgeir Vårdal Aksnes er gründer i teknologiselskapet Tibber, som også selger strøm. Billig på sommeren og dyrt på vinteren Når det er stor etterspørsel etter en vare som det finnes lite av, går prisen for varen opp.

Kundene skal se når strømmen er dyr

Det er dette som skjer på vinteren, når mange trenger mye strøm for å varme boligene sine, samtidig som det produseres mindre strøm i kraftverkene fordi det er mindre vann i elvene og fossefallene på vinteren.

Nettleien skal gå til å sikre oss et solid strømnett som kan gi oss strøm når vi trenger det. Og her er vi ved poenget: Strømnettet må dimensjoneres etter toppene. Den største toppen er ofte på julaften når alle lager julemiddagen og det i tillegg er kald vinter. NVE fikk mye pepper for sitt opprinnelige forslag til nettleie.

Har du lest dette? Only strømmen storsenter

Direktoratet fikk kalde føtter og har derfor lagt fram en mer moderat modell. Det nye forslaget innebærer at mange nettselskaper må skru opp den faste prisen du betaler.

Men dette fastleddet skal i større grad basere seg på hvor mye strøm du bruker på det meste. Slik sett har NVE presentert et kompromiss. Wattever sin teknologi gir deg full kontroll og detaljert informasjon over ditt strøm­forbruk.

Dette gir deg kunnskap om når det lønner seg å bruke strøm, noe som betyr mye for strøm­regningen. Det betyr at solenergien kan ta unna toppene som er på dagtid når strømmen er på sitt dyreste. På den andre siden kan vannkraftene velge å pøse på mer strøm i disse perioden for å trappe opp konkurransen.

Wattever Forstå strømprisene

Dette er den tredje artikkelen der vi ser på det grunnleggende rundt hvordan det norske kraftmarkedet fungerer. Bortskjemt med billig strøm — Vi nordmenn holder på å våkne opp av dvalen etter å ha levd med billig strøm i mange år, sier Thor Erik Gammeltvedt i Norges vassdrags- og energidirektorat NVE, hvor han er sjef for seksjon kraftmarked.

De to siste vintrene har vi sett at prisen kan variere veldig mye. Gammeltvedt sier dette er spesielt tydelig i Midt-Norge og Nord-Norge, hvor etterspørselen i perioder overstiger overføringskapasiteten.

Verken forbrukere eller nettselskaper har brydd seg særlig mye om å lage sanntids prissystemer for strøm. Dette går ikke bare ut over dem som klarer å styre strømmen utenom toppene hvert døgn.

NÅR ER STRØMMEN DYREST Relaterte emner

Vi må bruke strømmen smartere Det bør bli dyrere å bruke mye strøm på samme tid. Utvid Nore I og Rødbergdammen. Du kan sende inn debattinnlegg til debatt dagsavisen. Hensikten er å få oss alle til å bruke strømmen smartere, kort sagt fordele forbruket jevnere over døgnet. Alternativet er at det blir bygd ut altfor stor kapasitet på strømnettet. Da blir mye av nettet stående «ledig» mesteparten av døgnet og store deler av året. Det blir en dyr pris for oss alle.

Når Er Strømmen Dyrest
NÅR ER STRØMMEN DYREST Kommentarer:
Forfatter på Når er strømmen dyrest
Lauritsen fra Haugesund
jeg elsker dele interessante nyheter smertefullt. Anmeldelse min andre nyheter. Jeg har bare en hobby: Grand Prix Motorradrennen.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net