Tova Hjerter Oppskrift

  1. Mer om
Tova Hjerter Oppskrift

Enkeltmønster nr 3 Tovet hjerter. Oppskriften kan lastes ned gratis Disse er strikket etter en gammel engelsk oppskrift, som jeg har oversatt. Oppskrift på tovede hjerter Vestlandsgarn eller annet garn som tover i maskinen Oppskrift på tovede hjerter. Vestlandsgarn eller annet garn som tover i maskinen. Legg opp 4 masker og strikk en pinne vrang Strikket og tovet hjerte i DROPS Snow. Garngruppe A til F – Bruk samme oppskrift og bytt garn her. Garnforbruk ved alternativt garn – Bruk Har laget hjerter til jul jeg, tova hjerter. Det er viktig at det toves skikkelig, for vi skal jo klippe hjerter etterp

Nå skal det minskes slik: Strikk en maske, 2 sammen, osv. Nå har du 11 masker. En pinne vrang, en pinne rett, og en pinne vrang.

Last ned også: Trude mostue sykdom

Minsk igjen: Strikk 2 sammen 5 ganger, og en maske rett. Du har nå 6 masker igjen på pinnen.

Livs Lyst: HJERTER I ULL

Så bedre å koste på gode nåler. Det er brukt pepperkake form for å forme hjertet og så har jeg bare lagt på mere og formet hjertet slik jeg vil at det skal se ut. Hjertet filtes først før det filtes fast i tøffelen etter at den er tovet. Jeg har laget dem helt selv og gitt til mange i julegave i år.

Du kan lage selv, veldig enkelt. Det er nok ikke som å «finne opp kruttet», men hvis du lurte på om det gikk ann og eventuelt hvordan så kan jeg vise deg hvordan du gjør det!

ANNESKREATIVE: Et hjerte under rumpa!

Hvis du har rester, bruk det jeg har gjort det på det grå og velg hvilke farger du vil ha på hjertene. Legg opp 3 masker på pinnen, og strikk vrangmasker ut pinnen.

Strikk neste pinne rett, deretter en pinne vrang. Nå skal det minskes slik: Strikk en maske, 2 sammen, osv.

Heidistrikk: Tova hjerter

Nå har du 11 masker. En pinne vrang, en pinne rett, og en pinne vrang. Jeg klekket ut en metode for å strikke et hjerte, som kan brukes til så mangt. Det går med ett nøste av hver ønsket farge. Hjertet strikkes i 2 deler som syes sammen til et dobbelt hjerte, og deretter toves i vaskemaskinen.

Oppskriften er som følger; Legg løst opp 25 masker på pinne 3 eller 3,5 strikk så frem og tilbake til du har 25 riller. De eldste funnene av filt er fra Actai-fjellene i grenseområdet mellom Russland og Mongolia.

Disse funnene daterer seg til ca. Man går ut fra at det var nomadestammene som brakte teknikken videre til Hellas og Roma, og derfra over i Europeisk historie. Tovingens enkle fremstillingsprosess krevde ikke mye utstyr og i tillegg hadde de rikelig tilgang på ull fra sauer.

Dette gjorde at toving ble en ettertraktet fremstillingsmåte av tekstiler som passet vandrerfolket godt. Også i våre dager er filtetradisjonene levende hos enkelte Asiatiske nomadestammer. I Norden kan man finne skriftlige kilder om sadler av filt, hodeplagg og kapper fra islandske sagaer.

Toving kalles også filting. De eldste norske filtfunn stammer fra Hordaland fylke, hvor man fant en bronseurne fra 500-tallet. I urnen lå den dødes brente knokler pakket inn i to stykker med filt på 35-40 cm.

Nylige innlegg

Jeg kjøpte ull og nåler og fant frem litt utstyr jeg allerede hadde her hjemme. Som hyssing og gamle knapper. Man får jo aldri laget helt likt originalen, men det er jo nettopp det som er så gøy.

TOVA HJERTER OPPSKRIFT Relaterte emner

Det er lille julaften og Fru Langstrømpe synes det er helt greit. Alt er pakket, klappet og klart kanskje ikke helt som jeg hadde i tankene og akkurat slik jeg hadde drømt om i utgangspunktet, men mer enn godt nok for at vi skal få en trivelig og god jul og litt i overkant av hva jeg egentlig orker. Og det må da vel være godt nok? Har laget hjerter til jul jeg, tova hjerter. Jeg har laget dem helt selv og gitt til mange i julegave i år. Du kan lage selv, veldig enkelt. Det er nok ikke som å «finne opp kruttet», men hvis du lurte på om det gikk ann og eventuelt hvordan så kan jeg vise deg hvordan du gjør det!

TOVA HJERTER OPPSKRIFT Kommentarer:
Forfatter på Tova hjerter oppskrift
Jakobsen fra Finnsnes
jeg liker lese bøker merkelig. Se gjennom min andre nyheter. Jeg trives Kin-Ball.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net