Hans Jørgen Lysglimt Johansen

  1. Mer om
Hans Jørgen Lysglimt Johansen

Hans Jørgen Lysglimt Johansen, også omtalt som Hans Jørgen Lysglimt og Hans Lysglimt Johansen, er en norsk siviløkonom og politisk aktivist som er leder for partiet Alliansen – Alternativ for Norge Hans Jørgen Lysglimt Johansen, også omtalt som Hans Jørgen Lysglimt og Hans Lysglimt Johansen, (født 13. september 1971 i Fredrikstad) er en norsk Hans Lysglimt Johansen, Partileder Alliansen offisiell personside. Hans Jørgen Lysglimt på NRK etter at det er klart Donald Trump er USAs neste Ekstremisme er ikke en sykdom. Kamp mot voldelige ideologer er ikke en hersketeknikk. Kan det være så – unnskyld språket - jævlig Proff.no gir deg rolleinformasjon om Hans Jørgen Lysglimt Johansen. Se hans roller (11) og relasjoner (1) i næringslivet - og hvilke bransjer Hans Jørgen

I Norge har vi verdensledende institusjoner og sentre som tilbyr tusenvis av ungdommer hvert eneste år opplæring i demokrati og de aller mørkeste kapitlene i vår historie. I hovedutvalgsmøtet for utdanning i juni vedtok et enstemmig utvalg at vi ønsket en ordning som gir flest mulig elever i Vestfold og Telemark muligheten til å reise til for eksempel Holocaust-senteret i Oslo, 22.

Fordi holdningene som tok liv for 10 år siden har på ingen måte svunnet hen.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen Metapedia

De har vokst seg kraftigere. Dette er det tredje markering siden mars, og sammenslutningen sier de planlegger markeringer foran Stortinget hver måned fremover. Leder Lars Thorsen og nestleder Fanny Bråten i den islamfiendtlige organsiasjonen Stopp islamiseringen av Norge Sian har vært på lignende markeringer tidligere.

Lørdag ettermiddag så det ikke ut til at de hadde noen formell rolle i løpet av markeringen. De plasserte seg ganske langt bak i mengden og observerte det som skjedde.

Jeg har alltid vært veldig på søken etter informasjon, så jeg var litt veslevoksen og interessert i seriøse ting. Hans likte miljøet rundt biblioteket, og at andre som også var på jakt etter kunnskap ble sittende sammen i en slags egen biblioteksboble.

Jeg har aldri vært fotballinteressert for eksempel, så jeg har ikke så mange fotballvenner, for å si det sånn, gliser han. Mens han utdannet seg til siviløkonom i Sverige, fortsatte Hans sin søken etter informasjon. Men nå lå interessen i strukturer og prosesser i samfunnet, og den liberalistiske studenten var nysgjerrig på hvorfor folk hadde de meningene de hadde. Hans ble inspirert av en av professorene til å ikke ha så mye respekt for de store institusjonene, og etter hvert fant han underliggende strukturer hvor enn han så.

Noen år senere skulle Hans vende seg bort fra liberalismen for godt.

Idet sekundet hans favorittkanditat Ron Paul på republikansk side starter på talen sin etter nederlaget, er det som om noe i Hans slukker. Han har tatt av seg de diskret brillene uten rammer rundt glassene, og de dype blå øynene går i ett med havet bak han. At man kan gå så hardt inn i seg selv at man forandrer syn. Andre vil kanskje mene det er vimsete.

Han er kjent for rasistiske, antisemittiske og raseideologiske utsagn, slik blant annet Filter Nyheter har dokumentert. I 2018 skrev han for eksempel «horder av negere vil rive Europa i filler» på Twitter. Partiet er avhengig av å samle inn 5000 signaturer for å kunne stille til stortingsvalg til høsten, og Lysglimt lover 45 kroner per gyldig underskrift.

Både Høyre, SV og Arbeiderpartiet reagerer kraftig på Alliansens framgangsmåte for å stille liste til stortingsvalget. Lysglimt Johansen bekrefter betaling Filter Nyheter har også dokumentert koblinger mellom partiet og kjente, nynazistiske miljøer i Norge, og nettavisen dokumenterer hvordan Alliansen har ført opp personer knyttet til Den nordiske motstandsbevegelsen på sin valgliste for 2021.

Diskusjon og konklusjon Oppsummert viser analysen at Alliansen har en langt snevrere og mer radikal politisk profil enn Trump, og benytter en mer eksplisitt, autoritær retorikk mot meningsmotstandere. Trump har aldri gått så langt i sine innvandringskritiske utspill som Alliansen eller dets leder, og aldri krevd et nasjonalt oppgjør for landssvik for politiske synder.

Som Trump har Lysglimt Johansen en populistisk stil, med alarmistisk retorikk om at samfunnet befinner seg i en krise, men ellers en mer uhøytidelig og satirisk stil. Trump omfavner også provokatør-rollen, men i en mindre munter innpakning. Den største, og samtidig mest overfladiske likheten, er at Alliansen har oversatt og tar i bruk flere av Trumps mest kjente fraser.

En leder trenger følgere, men i motsetning til Trump mangler Lysglimt Johansen foreløpig det, målt i valgoppslutning. Analysen har tre implikasjoner. Den dedikerte Trump-tilhengeren Lysglimt Johansen ser Alliansen som en del av det samme «energifeltet». Innslagene av reagansk konservatisme og pragmatisme i trumpismen følger av den rådende politiske tenkningen i amerikansk politikk siden 1980-tallet, og Trumps image som mogul, som er formet gjennom 40 år i rampelyset, er unikt for den amerikanske konteksten.

Hans populærkulturelle sterk leder-image og medietekke var også helt nødvendige forutsetninger for at han så raskt kunne starte en massebevegelse med klare trekk av personkult. Riktignok finnes det i både Fremskrittspartiet og Demokratene kontroversielle, nasjonalistiske politikere, som eksempelvis Christian Tybring-Gjedde, Sylvi Listhaug og Vidar Kleppe.

I norsk sosialdemokratisk virkelighet finnes likevel ingen Trump-lignende skikkelse i hverken underholdningsverdenen eller politikken som fullstendig dominerer den offentlige diskursen. Derfor blir også Trump et forbilde som høyrepopulister i både Norge og Europa inspireres av til å ta etter.

Foruten case-studien av Alliansen tilfører artikkelen eksisterende forskning både en konseptualisering av trumpismen, og derigjennom en analytisk linse for å forstå Trump-inspirerte partier.

Herunder er det relevant å studere hvorfor Trump som person får følgere i andre land, muligvis med utgangspunkt medievitenskaplige celebritet- og fan-studier jf.

Referanser ABC News 2016, 22.

Vårt viktigste vern mot terror er reflekterte ungdommer

Alliansen 2020, 31. Alliansens Verdiprogram. Anti-Rasistisk Senter 2019. Oslo: Anti-Rasistisk Senter. Is populism an ideology? A refutation and a new perspective. Political Studies, 64 1, 88—104.

Political Communication, 33 4, 677—680. Ytre høyre: ideologier, grupper, vold og rekruttering. Utvikling og utbredelse av høyreekstremisme i Norge. Oslo: Politihøyskolen. Trump and the Media. Cambridge: MIT Press. Populism and the Two Faces of Democracy. Political Studies, 47 1, 2—16.

Trump embraces law and order agenda. Making the nation great again: Trumpism, euro-scepticism and the surge of populist nationalism. Journal of Comparative Politics, 10 2, 19—36. Twitter as arena for the authentic outsider: exploring the social media campaigns of Trump and Clinton in the 2016 US presidential election. European Journal of Communication, 32 1, 50—61. Populism and the Media. Alliansen bør i grunn ikke omtales som et parti.

De er en ekstrem gruppering som fremmer nazistiske og høyreekstreme standpunkter, mens de påberoper seg å ta «ubehagelige debatter som ingen andre tør å ta». I virkeligheten er det rasisme og konspirasjonsteorier.

Alliansen funker ikke som en lynavleder mot ytre høyre. Hans Lysglimt Johansen fra lanseringen av partiet Alliansen.

Han som ikke blir invitert Journalen

Senere har han markert seg med flere kontroversielle uttalelser. Aldri vold, aldri trusler, ligg unna narkotika, spis sunt, vær i naturen, sats på gode familierelasjoner. Dette vil jeg gjerne at du får med, kommenterer Lysglimt Johansen i e-post til Dagsavisen.

Til omtalen av Kohn på Alliansens Discord-server svarer Lysglimt Johansen: Jeg personlig tar avstand fra all vold og voldsretorikk. Men det er umulig for meg å ha kontroll på alt som foregår på nettet.

HANS JØRGEN LYSGLIMT JOHANSEN Relaterte emner

Donald Trump er det fremste eksempelet Moffitt, 2017 — ingen amerikansk president i moderne tid har dominert sin samtid i den grad Trump har. Det nye partiet var tydelig inspirert av både Trumps nasjonalistiske bevegelse og Brexit-avstemningen i Storbritannia, og har tidvis fått medieoppmerksomhet. I denne artikkelen skal jeg derfor utforske trumpisme som en analytisk linse for å forstå partiet Alliansen som politisk fenomen. Jeg konseptualiserer trumpisme som en variant av høyrepopulistisk ideologi og som en type populistisk stil og mobilisering. Analysen viser at Alliansen, med sitt fokus på norsk selvråderett og radikale innvandringsmotstand, for det første har en langt snevrere og mer radikal politisk profil enn Trump, og benytter en mer eksplisitt, autoritær retorikk mot meningsmotstandere.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen
HANS JØRGEN LYSGLIMT JOHANSEN Kommentarer:
Forfatter om Hans jørgen lysglimt johansen
Rusten fra Bergen
Jeg nyter rapporterer norske nyheter kraftig. Vennligst sjekk min andre innlegg. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til tschechischer Handball.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net