Boligsparing For Ungdom

  1. Mer om
Boligsparing For Ungdom

Boligsparing for ungdom er en spareordning som tilbys av de fleste banker i Norge. Med BSU opprettes en egen konto i en bank hvor beløpene som settes inn gir skattefordeler. Rentebetingelsene på BSU-kontoen er normalt betydelig gunstigere enn de Boligsparing for ungdom (BSU) er en spareform for deg som er under 34 år. Du kan spare inntil 27 500 kroner i året og du kan trekke fra inntil 5 500 kroner BSU - Boligsparing for ungdom · Du får vår beste rente på sparepengene dine Prøv å ordne deg på andre måter enn å bruke BSU-pengene. Årsaken er enkel og brutal. Tar du ut penger regnes det som at du avslutter sparingen Boligsparing for ungdom – også kjent som BSU – er en super spareform for alle under 34 år. Som medlem av et LO-forbund får du gunstig rente på innskudd

Du kan spare maksimalt kr 27.

Boligsparing for ungdom Handelsbanken

Hva skjer med BSU-kontoen når jeg fyller 34 år? Fra det året du fyller 34 år kan du ikke opprette eller fortsette sparing i BSU. Men ta det med ro, pengene blir ikke borte.

Du beholder den gode renten. Rentene kan likevel ikke tas ut før sparebeløpet brukes til bolig. Fra 2018 besluttet flere banker ikke å tilby full BSU-rente til personer fra 34 år og oppover.

Først ute blant de store bankene var DNB. Et siste tips når du begynner å spare i BSU, er at du må la pengene stå over nyttår. For å få det ettertraktede skattefradraget, må pengene ha stått på konto på nyttårsaften.

Hvis du setter inn maksbeløpet 27 500 samme år som du tar alle pengene ut og avslutter kontoen, vil du ikke få skattefradrag for disse 27 500 kronene, fordi de ikke har stått på konto over årsskiftet.

Du kan enkelt og raskt opprette spareavtale til BSU-kontoen i Nettbanken Med Mikrospar kan du overføre ønsket beløp til din BSU-konto hver gang du bruker bankkortet ditt Betingelser og regler for BSU-konto Du kan spare til og med det året du fyller 33 år.

Start BSU sparing i dag

Derfor har regjeringen også økt det årlige sparebeløpet fra 25. Det betyr at dersom man sparer det maksimale beløpet i 2021, så vil man få hele 5. Maksimalt sparebeløp er ikke endret, og er fremdeles 300.

Deleier i bolig eller solgt boligen? Bortfallet av skattefradrag gjelder altså deg som allerede eier bolig. Dette omfatter også tilfeller hvor man eier en del av en bolig, både primær- og sekundærbolig.

Du får ikke skattefradrag hvis du pr. Pengene som står på BSU-kontoen din inngår i beregningen av formueskatt. Du kan åpne BSU-konto selv om du ikke har fylt 18 år. For at dette skal lønne seg, må du ha egen inntekt over 70 000 kroner, slik at du får full effekt av skattefradraget.

Det betyr at du kan ta ut disse pengene før 31. Hva kan jeg bruke BSU-pengene til? Pengene du sparer i BSU skal i hovedsak benyttes til kjøp av ny, fast bolig, enten i Norge eller i utlandet.

5 feil du bør unngå ved sparing i BSU

Når du har begynt å bruke av BSU-kontoen kan du ikke lenger spare mer i BSU - du kan imidlertid ta ut de pengene du har satt inn i inneværende år uten at du må avslutte sparing i BSU. Når du avslutter din boligsparing for ungdom-konto, kan du ikke opprette ny senere.

Sparing Ingen over, ingen ved side. BSU er den smarteste måten å spare på!

BOLIGSPARING FOR UNGDOM Relaterte emner

Da kan vi hjelpe deg å flytte BSU kontoen. Send kontaktinfo, så vil en kunderådgiver hjelpe deg med det praktiske. Det er kun mulig å ha en BSU-konto. Bankens beste sparetilbud BSU-kontoen har bankens beste rente på sparing. Pengene du sparer må brukes til fremtidig boligkjøp, nedbetaling av boliglån eller oppussing av bolig.

BOLIGSPARING FOR UNGDOM Kommentarer:
Forfatter på Boligsparing for ungdom
Sandberg fra Hermansverk
jeg elsker lese om Norge kunnskapsrik. Anmeldelse min andre innlegg. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Kampfroboter.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net