Besso Turisthytte

  1. Mer om
Besso Turisthytte

Besso Turisthytte ligger ved Nordmannslågen, midt inne i Hardangervidda Nasjonalpark. Besso ble bygd i 1934 og er en tradisjonsrik turisthytte Besso Turisthytte ble bygget i 1934, og er en privateid turisthytte som ligger på Vestre Hardangervidda i Eidfjord kommune, i Hordaland fylke i Hardanger Gå merka løype frå Tinnhølen til Sandhaug ca 4 timar, eller Besso ca 5,5 timar. Vi anbefalar å nyte ferdige måltid og overnatte på Sandhaug Turisthytte eller Besso Turisthytte ligg ved den store Nordmannslågen, ca. 4,5 timers gange fra Tinnhølen. Ei tradisjonsrik og familiedreve hytte midt i hjarta av likes · 230 talking about this. Besso Turisthytte - Midt på Hardangervidda

Siden 1994 har Aud Laingen Hamre leid hytta, og drevet denne med god hjelp av broren Sylfest, mannen Knut, og barna Anna, Bjørner og Ingebjørg - i tillegg til en rekke andre gode hjelpere, blant annet noen trofaste budeier. Fra og med sesongen 2007 har Sylfest Laingen overtatt som driver på Besso sommerstid.

Det er fiskebestader i dei fleste vatn og tjørn. Overnattingstilbod Halne fjellstugu, Kjækja turisthytte, Kjeldebu turisthytte, Stigstuv turisthytte, Trondsbu turisthytte, Sandhaug turisthytte, Besso turisthytte. Fiskebestand Nær alle vatn og tjørn heilt opp i over 1300 moh har aure. Hvor pasientene ellers skal sendes, blir en vurdering på stedet, sier Lorentzen.

Han kan foreløpig ikke si noe om alder, kjønn og tilstand på de tilskadekomne.

Skredet var rundt tre meter høyt og mellom 10 og 20 meter bredt. Kaos på veiene Mandag kveld var det kaotiske tilstander på flere veistrekninger i landet, blant annet på E136 som er hovedfartsåren mellom Møre og Romsdal og Østlandet.

Politiet i Ålesund rapporterer om mange utforkjøringer på grunn av nedbørsmengdene. Åtti år seinare kan vertskapet på Besso framleis freiste gjestene sjølvkinna smør, rome og frisk mjølk saman med fersk aure frå Nordmannslågen. For to år sidan tok Bitustøyl sats og søkte Norsk Faglitterær Forfattarforeining om støtte til å gjera denne boka.

Han fekk grønt ljos, og dermed var arbeidet i gang. Ring 22 82 28 00, send mail gjerne med bilder til info. Den gir virkelig kamp, ørreten som er på nå.

Fram og tilbake kjører den parallelt med bredden jeg står. Flere ganger er den i lufta. Kanskje opp i 6-7 hekto stor denne antar jeg.

Ingen alvorlig skadd etter gasslekkasje

Den er vakker, ørreten, da jeg får den av sluken forsiktig. I super kondisjon, det kjente jeg jo også langt ned i korkhåndtaket på stanga. Jeg kan ikke ta fisken med meg i denne varmen, dagen er ennå ung. Den får derfor svømme ut igjen i vannet. Den hadde gitt en solid middag den der. Fra tjønnene sør for Kleivshovd går turen videre sørover forbi Skrovstjønne hvor jeg tar et par kast og videre mot Brutjønnan som ser artig ut på kartet.

Tilbakeblikk mot vannene sør for Kleivshovd Brutjønnan dukker opp i sørøst Den er morsom den ryggen som deler dette vannet i nesten to like store deler. Her går det jo et tråkk over, naturlig nok, på "brua" over vannet. Det vokser godt med molter på "brua" og jeg tar en fiskestopp også i enden, men uten kjenning her.

Tre hentet med luftambulanse fra turisthytte

Der er en varm dag og den svake brisen er ikke veldig avkjølende i dag, men uten den, så ville det vært ille. På kartet har jeg Krakavad ved Bjornesfjorden som etappemål for dagen. Ved utoset i Nedre Krakavadtjønne bør det være teltplass å finne. Nå må jeg bare finne traktorslepa som går i den retningen. Over høyden sør for Brutjønnan finner jeg snart traktorslepa til Bjornesfjorden.

Det er nok den som brukes av rakfiskerne som trolig holder til på Vikabu og Olabu ved den største innsjøen på vidda. Jeg antar fisket starter om ikke lenge. Utsikt nordover fra traktorslepa Langt i vest kikker Hårteigen over horisonten Jeg tar av traktorslepa der denne vender nedover mot buene ved Bjornesfjorden.

Det vil være en omvei å gå via dem mot Krakavad. På kartet er det tegnet inn en sti som vil ta meg dit, men i terrenget er det ikke mye sti å se til. Likevel er det en og annen liten varde viser vei her og der.

Elva fra Nedre Krakavadtjønne er helt tørrlagt. Såvidt et lite silder mellom steinene der jeg går over på andre siden. Jeg tror jeg kan glemme å fiske i utoset i vannet i kveld. Disse vannene oppover i dalen her er også grunne og dermed også sikkert glovarme disse dagene. Kvelden blir fin den, etter at jeg klarer å finne en nogenlunde plan teltplass. Trodde det skulle være greit å finne fin teltplass her, men så var det ikke på den ruglete bakken her, likevel bør jeg få sove i natt.

Jeg har grei DAB-dekning fester jeg radioen høyt nok i teltet. Det meldes om glovarme temperaturer i morgen og rekorder står for fall mange plasser i landet. Jeg gruer meg litt til den varmen og gå med tung sekk. For varmt blir det nok også her i over 1200 meters høyde. God dekning Fredag 27.

Det berget nok en time og to ekstra med søvn på morgenkvisten. I går kveld la jeg nemlig fjellduken over halve teltet mot øst, med foliesiden ut. Det hjelper nemlig. Med begge ytterdører åpne gjennom natta så har jeg også hatt god lufting. I dag vil jeg inn i det sørvestre hjørnet av Buskerud, inn i området som kalles for Grjothalsen.

Der har jeg aldri vært, men hørt om fine fiskefangster derfra. Etter frokosten er jeg i vei i varmen som er meldt i dag og som nå virkelig begynner å kjennes. Vannflaska er full med varmt vann fra Nedre Krakavadtjønne.

Besso Turisthytte ( m) Peakbook

Bjornesfjorden i øst Første delmål er til brua over Bremafoten, elva som kommer fra Nordmannslågen i vest og renner østover til Bjornesfjorden. Kildene til mektige Numedalslågen, som munner ut i havet ved Larvik. Kagelitjønne lengst vest i Bjornesfjorden Jeg følger de små vardene som angir stien mot Bremafoten over Bjornestangen, men den er sjelden synlig i terrenget og i vegetasjonen med slitasjespor som man normalt forventer å se, særlig når stien er markert i kartverket.

Et par plasser riktignok, ser jeg noe gamle spor etter traktor, som nok har kjørt den turen her for mange, mange år siden. Geitramsen blomstrer ved Bremafoten På stølen Øvre Bjørneset slår jeg av en prat med ei dame som driver med kløvhester. Hun gjør hestene klare for kløv av fangst og bagasje for noen fiskere som ligger nede på Kagelihytta. De har fisket på Bjornesfjorden og har visstnok fått god fangst, kan hun fortelle.

Tre gassforgiftet på turisthytte

Det er tydelig at vannstanden i elva må være historisk lav i sommer. Jeg tipper jeg kunne klare å komme tørrskodd over hadde ikke brua vært like oppi hogget. Jeg ser den godt på avstand, helårsbrua over Bremafoten. Kort før brua går jeg på noen gamle rester etter et såkalt "bogastelle", antar jeg det kan ha vært, uten å være ekspert.

BESSO TURISTHYTTE Relaterte emner

Før helga henta han boka hjå trykkeriet. Midt på Hardangervidda, fem timars gange frå næraste bilveg, ligg den privateigde turisthytta Besso. Her har fotturistar gjennom åtti år hatt tilbod om husrom og ein matbit. Kjell Bitustøyl har vandra inn og ut av Besso sidan han sommarstid arbeidde som dreng der i ungdommen. Lenge har han bore på tankar om å skrive bok om staden. Mellom anna fordi det sidan dag éin har vore stølsdrift på staden.

Besso Turisthytte
BESSO TURISTHYTTE Kommentarer:
Rapportert den Besso turisthytte
Nystad fra Molde
Se min andre innlegg. jeg liker Bucketball. jeg liker lese tegneserier jublende.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net