Kåseri Om Å Skrive Kåseri

  1. Mer om
Kåseri Om Å Skrive Kåseri

Det er ikke alltid lett å finne et passende tema når man skal skrive et kåseri Vi er da i begynnelsen på dette skoleåret og får denne oppgaven å skrive et kåseri. (SKREKK!) Jeg satte meg da ned og skulle skrive dette kåseriet da uten Kjennetegn på kåseri · Faksjonstekst; blanding av fakta og fiksjon. Du må ikke hoppe for mye fra det Kåserier om hverdagslige ting, den store verden, Norge, fotball, meg osv. Det kan komme Kåserier om alt mulig rett og slett Kåseriet brukes også i muntlig form – bokstavelig talt – om enn i mindre grad, men har hatt sin storhetstid i avisformatet. Derfor fikk vi kåseri-sjangeren p

Med hvem som helst, bare prat!

Men viktigste av alt: Skriv det ned! Det er jo det viktigste.

Har du lest dette? Hvordan skrive rapport

Kåseri kan leses opp, ikke noe problem, men det må jo fortsatt skrives ned. Når du skriver kåseri, skal innholdet følge en rød tråd.

Eksempel på kåseri Nytt på nynorsk

Gjerne kom med egne tanker eller overdriv, men ikke dra det for langt. Deretter løper jeg og kler på meg, nesten alle klærne er vrengt på meg, men det får bare gå for nå har morgenmøtetalerede allerede startet. Når jeg sitter bak skjermen min, prøver jeg å gjette på hva alle andre driver med samtidig. Mens jeg sitter der og gjetter så ringer det plutselig! Nei det er visst bare skjermhodepinen som ringer på.

Oppdateringen går sakte og det er så vidt jeg får levert oppgavene i tide. En annen ting som er merkelig er når man går og handler i matbutikken og observerer de forskjellige menneskene som skal følge de nye koronareglene.

Personopplysninger

Ofte skiller vi mellom personlig essay og faglig essay. I det første er fortellerstemmen din tydelig, i det andre står det faglige emnet i sentrum, og fortelleren er mindre synlig. Teksten skal ha et muntlig preg.

Her skal du trene på å skrive, men kåseriet finnes også i muntlig form. Kåserier er tross alt ment å leses opp høyt, men ofte funker det like godt å skrive dem ned så andre kan lese de. For eksempel legger Are Kalvø jevnlig ut kåserier han har skrevet på hjemmesiden sin. Det kan være vanskelig å skrive et godt kåseri, ikke minst fordi det ofte handler om å være morsom på kommando.

Skrive kåseri med modell og ramme

Samtidig synes forskjellige mennesker ofte ikke at de samme tingene er morsomme, så sjansen er relativt stor for at ikke alle vil like kåseriet ditt — men det betyr ikke at det er mislykket!

Husk at du skriver til en bestemt målgruppe. Vet ikke om det er for at ordet ligner, eller om det er fordi at hodet mitt føles slik etter å ha fått en slik oppgave. Jo altså, et kåseri skal være morsomt med en alvorlig undertone. Akkurat som jeg kan å være morsom da Og så skal jeg i tillegg finne et litt alvorlig tema å snakke rundt.

Snakke ja, for et kåseri er egentlig en muntlig form. Egentlig burde det vel passet meg godt dette da, siden jeg kan være nokså rappkjeftet!

KÅSERI OM Å SKRIVE KÅSERI Relaterte emner

Grammatikk Skrivekurs - å skrive med godt humør Når man skal skrive humoristisk, for eksempel i et kåseri, er det vanlig å ty til virkemiddelet ironi. Enkelt sagt er ironi å si det motsatte av det man mener, og når det er brukt godt, kan man gjerne skrive en hel tekst ironisk. Men ironi er nært beslektet sarkasme. Selv om sarkasme også handler om å skrive det motsatte av det en mener, er den mer spydig, mer aggressiv. Den mangler rett og slett godt humør. Om målet med teksten din er å overbevise andre om en mening eller påstand, er det sjelden effektivt å angripe den andre siden. Et eksempel er ulvedebatten, som blusser opp med jevne mellomrom.

Kåseri Om Å Skrive Kåseri
KÅSERI OM Å SKRIVE KÅSERI Kommentarer:
Forfatter på Kåseri om å skrive kåseri
Furnes fra Arendal
jeg liker studere dokumenter muntert. Se min andre nyheter. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til Schmutzspringen.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net