Amerikansk Muskelbil

  1. Mer om
Amerikansk Muskelbil

Chassisnummer verifiserer om bilen er en ekte GTO. Også føderale krav i USA var med på å modernisere bilene. De fleste amerikanske biler ble tilbudt med r med disse musklene feires med gull. Amerikanerne gir ikke frivillig slipp på verken store trucker eller muskelbiler Kombinasjonen av vanvittige norske bilavgifter, en noe spesiell amerikansk bilkultur og ikke minst det faktum at det er en del ting som er For prisene på de mest attraktive amerikanske muskelbilene har tatt helt av. Det ble veldig tydelig under auksjonen som Mecum Auctions holdt i Amerikansk muskelbil med grønnskjær. (VG Nett) Chevrolet Camaro er hittil bare sett som konseptbil, men nå er en usminket og ny versjon av

Her kan jeg rett og slett stå fast i kø på vei hjem fra jobb, og nyte hvert øyeblikk av det. Senterhøyttaleren er viktig, for den binder sammen stereobildet, og bidrar til å trekke stemmene lenger frem — nesten som musikken kommer fra utsiden av frontruten. Foto: Geir Gråbein Nordby Den originale, elektroniske versjonen er like klar og tydelig, og låter engasjerende i bassregisteret. Rytmene sitter som skudd, og man kjenner bassen fysisk til tross for at subwooferen altså bare er 6,5 tommer stor.

Og faktisk liker jeg lyden bedre enn fra Krell-anlegget i Hyundai Kona. Det er litt for lenge siden jeg har hørt anlegget i Tesla Model X til å uttale meg brennsikkert her, men jeg har en følelse av at lyden i Mustangen fremstår som mer naturlig. Bak i kupeen kommer lyden fra en mellomtonebass og diskantelement i hver dør.

En verdig Mustang

Foto: Geir Gråbein Nordby Det funker så bra tross den lille subwooferen, fordi mellomtonebassene rundt i bilen også gjør jobben sin i bassregisteret.

Sammen går de opp i en musikalsk enhet, som er verdt hver krone for teknopakken alene. Det eneste aberet er at det er en liten farging i bassen, en litt «boomy» lyd som trigges av enkelte sanger. Det er knapt merkbart, før man hører det, og etterpå går det ikke an å ikke høre det. Men for min del slettes ingen dealbreaker. Totalt sett meget god lyd. De kunne godt kostet på seg en 8-tommer, men det funker overraskende godt.

Vi har to barn, og ett av dem sitter fremdeles i bakovervendt barnesete. Dette tar stor plass, og utelukker en del biler for oss. Det skal i utgangspunktet heller ikke være noen forskjell på ventetiden mellom de forskjellige utgavene. I tillegg til elektrisk drivlinje og ny teknologi, kommer også Mustang Mach-E med trådløs programvare-oppdateringer kalt OTA. Dette får stadig flere av de noe elbilmodellene, og fordelen med dette er at bilene kan oppdateres uten å måtte besøke et verksted.

Sønsteby forventer noen store programvare-oppdateringer i året som krever Wi-Fi, mens de litt mindre vil komme hyppigere. Det er sagt at det ble produsert 69 slike eksemplarer av Camaro, mens det bare ble laget 2 eksemplarer av Corvette. Disse Camaros var svært populære til bruk innen dragracing, og vektfordelingen ble heller ikke så ille, takket være motor støpt i lettmetall.

Noen bekreftelse på at 1969 Camaro er en ekte muskelbil fra fabrikk får man imidlertid ikke ut fra chassisnummer, det skiller bare mellom utgaver med rekkesekser og V-åtter, ikke noe konkret slagvolum eller effekt, dessverre. Man får håpe at originalmotoren står i bilen, den kan bidra med opplysninger.

Chevrolet Camaro og søstermodellen Pontiac Firebird ble introdusert som 1967-modell, langt senere enn Ford Mustang, men de ble alle svært populære.

De to pony cars hadde i stedet en halvramme foran, en såkalt subframe, mens den bakre delen av bilen var selvbærende. I tillegg var pony cars utstyrt med en lengre front, og motoren var noe skjøvet tilbake for bedre vektfordeling enn muscle cars. I 1969 fikk Camaro og Firebird et lett forandret design, og nettopp denne årsmodellen av spesielt Camaro er blitt råpopulær. Faktisk ble 1969 Camaro generelt så populær at den fikk en retroversjon satt i produksjon fra årsmodell 2010.

Etter en facelift på denne er Camaro fortsatt i produksjon. Med 271 hk som kraftigste alternativ de første årene 306 hk i Shelby GT-350, evt. Med 1967-modellen kunne Mustang med rette kalles en muskelbil med introduksjonen av 390 CID 6,4 L på 320 hk i den litt tyngre faceliftmodellen, men fortsatt ganske lette Mustang. Mustang tilhører modellklassen pony cars, slik som f.

Chevrolet Camaro, altså et litt annet segment enn muskelbilene. Men i 1969 og 1970 var det i hvert fall ingen tvil lenger, nå fantes det utgaver av Ford Mustang som ikke kunne betegnes som noe annet enn muskelbiler. Boss 302 var en svært så prestasjonsrettet utgave, som egnet seg godt til alskens kjøring i sving som rett frem.

Men da storebror Boss 429 entret arenaen var den kun beregnet på en ting; dragracing og annen løpskjøring, i hovedsak rett frem. Boss 429 var som navnet tilsier utstyrt med en motor på 429 CID 7,0 L, og effekten på denne hemimotoren hemisfæriske, halvkuleformede forbrenningskamre var oppgitt beskjedent til 375 hk.

Den gang, på slutten av sekstitallet, var det ikke om å gjøre å oppgi høyest mulig motoreffekt, det gjorde bare bilen dyrere å forsikre.

Dessuten syntes myndighetene at det begynte å bli vel høy effekt i mange mindre biler, mer enn det som godt var for føreren. De 375 hestene i Boss 429 kunne lett formere seg til over 500, dette var en motor med stort potensial.

Teslas ladenettverk bidrar imidlertid til at de trekker det lengste strået totalt sett.

Hva er den feteste amerikanske muskelbilen :)

Planlegging av lading underveis er helt sømløst, og du trenger ikke undersøke om bilen har valgt en lite egnet ladestasjon. Begge bilene forutser hvor mye strøm de vil bruke på en kjørerute, og gjør en god jobb med dette. Porsche Taycan er ikke et helt uvanlig syn, men de færreste har «Turbo S» på baken. Foto: Eirik Helland Urke Konklusjon Det er utelukkende positivt at elbiler kan fås i spreke, morsomme utgaver. Vi opplever Porsches bil som en mer seriøs sportsbil, i og med at den er bygget som dette fra bunnen.

Dette er en bil man kjøper fordi man har interesse for bil, og har økonomi til å dyrke en slik hobby. Teslaen kommer likevel ikke så mye dårligere ut i praksis.

Den bruker ganske mye mindre strøm, og selv med lavere ladehastighet får du omtrent like mye rekkevidde på en halvtimes lading. I det daglige er Teslaen trolig mer praktisk, siden det er en familiesedan. Det er helt klart en klasseforskjell mellom disse to bilene. Men om den er fire ganger bedre? Det kommer nok an på øyet som ser. Det er neppe så mange som vurderer om de enten skal kjøpe en Tesla til 500. De som vurderer en Taycan Turbo S ser neppe på Teslaen som et alternativ, og motsatt.

Porschen er bilen for deg som elsker å kjøre, liker å bli lagt merke til, og gjerne legger bilferien til Sørlandet via Nürburgring. Tesla Model 3 er et særdeles vanlig syn.

Det er spoileren, bremsene og hjulstørrelsen som avslører at det er en ekstra sprek variant. Selv Viper skal være temmet av elektronikken. Og det kanskje største ikonet av dem alle, Ford Mustang, kommer nå med firesylindret, 2,3-liters Ecoboost-motor med turbo sic! Men heldigvis ser bilen fremdeles ut som en Challenger, nettopp slik den er ment å være.

Og den virker på ingen måte utdatert, selv om den nå etterhvert må sies å være den av de tre retro-muskelbilene som fremdeles er mest tro mot sitt «forbilde», mens Mustang og Camaro har begynt å utvikle seg litt bort fra røttene igjen.

Hvor ble det av "Plum Crazy"?

Fantastisk amerikansk muskelbil vinyl teppe stue

Hjulene er det mest åpenbare avviket. Men skal man få plass til over 15 tommer store versting-bremser fra Brembo under, er det forståelig at man må opp i 20 toms felger. Hellcat-utgaven skiller seg fra den andre SRT-utgaven med egne spoilere og luftinntak - blant annet.

AMERIKANSK MUSKELBIL Relaterte emner

De heftige bilene du ikke kan få Den amerikanske bildrømmen - som ikke selges til Norge. Snakker du for eksempel med Chevrolet i Norge, så selger de deg gjerne en bil. Men du kan glemme å få tak designlekkerbisken Camaro - men de selger deg gjerne en koreansk Daewoo som de har slengt et Chevy-merke på. Skal du få tak i de råeste amerikanske modellene må du enten importere selv - eller kjøpe bilene gjennom for eksempel GM-nettverket i et av de få europeiske landene som selger de amerikanske versjonene. Og så må du få den inn til Norge - hvilket betyr blant annet fortolling og ombygging til norske regler. Og det er en grunn til at de amerikanske bilene ikke selges i bøtter og spann på det europeiske markedet. Amerikanske biler har et rykte på seg for å være litt mer stil enn substans.

AMERIKANSK MUSKELBIL Kommentarer:
Forfatter om Amerikansk muskelbil
Mathiesen fra Lillehammer
jeg elsker lese bøker enormt. Les også min andre innlegg. jeg er tent på Sammeln.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net