Aksjekurs Tesla

  1. Mer om
Aksjekurs Tesla

Er et amerikansk bil, programvare og energiselskap. Selskapet er oppkalt etter Nikola Tesla. Tesla produserer elbiler, solcellepaneler, og batteripakker til kommersiell og privat bruk. De utvikler også programvare til biler og Hos Nordnet kan du handle fra 1 kr i kurtasje. Klikk her for å følge aksjekursen i realtid Som abonnent på E24+ får du tilgang til sanntidskurser fra Oslo Børs. De må aktiveres på nytt hver kalendermåned Det amerikanske forvaltningsselskapet Ark Invest, med grunnleggeren Cathie Wood i spissen, mener Tesla-aksjen skal kraftig opp For å holde 50-dager glidende gjennomsnitt over 200-dagers, må Tesla-aksjen skyte 12,3 prosent i været fredag og ende på 730 dollar

Tre selskaper var sentrale under det som gjerne betegnes som TMT-hypen for teknologi-, medie- og telekomaksjer i 1999 og 2000: Cisco Systems, Microsoft og Amazon. Microsoft-aksjen doblet seg omtrent i løpet av tolv måneder frem til toppen ble nådd i desember 1999, mens Cisco og Amazon tredoblet seg, ifølge en artikkel fra Bloomberg. Men ingen var altså i nærheten av den himmelferden Tesla har hatt det siste året. Dotcom-selskapene ble båret frem av at internett var nytt og spennende på den tiden.

Kapitalen satt løst, og en rekke aktører eksperimenterte med måter å tjene penger på på nett.

Driftskostnadene for teknologien var lave, og potensialet for inntjening desto større. I Teslas tilfelle fortoner det seg annerledes. Selskapet er ledende i markedet for utvikling av elbiler — noe det er knyttet store produksjonskostnader til.

I tillegg er dette et marked hvor flere slagferdige konkurrenter nå kjemper om å få en del av kaken.

Tesla inc aksje

Boble eller digital revolusjon? Shorternes mareritt Allerede da aksjen begynte å ta av for alvor for et år siden, var det flere profilerte investorer som satset på å shorte Tesla. Sobre hoder, som aksjenestor Jan Petter Sissener, fikk rett og slett ikke regnestykket til å gå opp.

Det brente Sissener seg på. Han var short 2,39 prosent av fondet Sissener Canoupu, tilsvarende 63 millioner kroner, men reddet seg ut med en stop loss. Tesla-aksjen ble splittet i fem i slutten av august, slik at kursen gikk fra over 2.

Han har bakgrunn fra Nissan og kjenner elbilmarkedet godt.

Det er mulig at Tesla har begynt å tjene penger på dem, men ingen andre så langt. Alle ser at dette er fremtiden og bilprodusentene vil ha en plass i den.

Kan ha tjent to tusenlapper per nordmann på Tesla

Det som skjer nå, er en voldsom opprustning og endring til det elektriske bilmarkedet. I en slik overgang er bilprodusentene villige til å ta tap for å komme seg inn i det, sier Kawaguchi.

At Tesla nå ser for seg en kostnadsreduksjon på 56 prosent på batteriene, kommer ikke som noen overraskelse på japaneren.

Han er utvilsomt mindre redd risiko enn de fleste av oss og er skrudd sammen slik man må være for å kunne drive slike selskaper. De krever en annen type ledere enn det f. Følg de smarte Det kan være en god investeringsstrategi å følge personer som er smartere eller har bedre teft for business enn en selv. Musk er utvilsomt i kategorien supersmart, og når man selv ikke greier å vurdere sannsynligheten for suksess eller hvor store inntektene vil bli, er det nok en del som velger å satse på et av de skarpeste hodene.

Bilnyheter og biltester fra Bil24

Børsen har jo den fine egenskapen at man kan kjøpe aksjer i selskapene hvor de beste jobber og dermed få del i suksessen hvis de lykkes. Elon Musk har også sagt at en del av småinvestorene har bedre innsikt i Tesla enn mange store investorer og analytikere. Det er ikke ofte du hører toppsjefen i et børsnotert selskap sier noe slikt, og det forteller hvor vanskelig det kan være å vurdere produktet, markedet og forretningsmodellen. Så noen ord om de som kjører Tesla.

Eirik (24) har tjent 1,7 millioner kroner på Tesla

Deres bruk av innovativitet og teknologi har vært med på å endre bilmarkedet, noe som også kursen reflekterer, ettersom det har økt kraftig i løpet av de siste par årene. Men det er ikke alle selskaper med stigende aksjekurser som gjennomfører aksjesplitter. For eksempel er Berkshire Hathaways A-aksjer notorisk dyre. Foreløpig er en enkelt andel av Warren Buffets Holding Company verdens dyreste aksje til 291 906,25 dollar. Fungerer prosessen også i den andre retningen?

Selskapet, ledet av Bitcoin-oksen Michael Saylor, som nettopp ble lansert 3. Du får tilgang til handelsplattformen Nordea InvestorÅpnes i nytt vindu - et avansert og effektivt verktøy for deg som kjøper og selger verdipapirer og som ønsker å holde deg oppdatert.

I januar røk sju prosent til, og for å spare ytterlige varslet Tesla at de ville stenge flere av utsalgsstedene. Flere av disse ble imidlertid holdt åpne likevel.

AKSJEKURS TESLA Relaterte emner

Se alle ledige jobber — Dersom Tesla får til disse fremskrittene, vil de absolutt være verdensledende, sier Jan Petter Mæhlen, seniorforsker innen batteriteknologi ved IFE. På Teslas "Battery Day" natt til onsdag viste Elon Musk frem hvordan selskapet skal vokse og lage billigere elbiler i årene som kommer. Elbilprodusenten jobber med flere forbedringer som til sammen angivelig skal halvere kostnaden per kilowattime batteri. Det er mange andre som jobber med de samme, ulike forbedringene, forteller Mæhlen. Blant annet arbeider norske Elkem og Cenate med å øke andelen silisium i anoden.

Aksjekurs Tesla
AKSJEKURS TESLA Kommentarer:
Rapportert den Aksjekurs tesla
Melby fra Svolvær
Se min andre innlegg. Jeg har en rekke hobbyer, som Fahrradpolo. jeg liker rapporterer norske nyheter snarest.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net