Sølvpuss Triks

  1. Mer om
Sølvpuss Triks

Klikk.no kan fortelle at 35 prosents eddik gir deg skinnende rent sølvtøy. Fyll opp vaskekummen med varmt vann og tilsett fire Julen nærmer seg med stormskritt og det er på tide å få sølvet til å skinne. Dette trikset får jobben gjort p Gidder du ikke gnikke og gni på arvesølvet? Slik får du sølvet enkelt til å skinne Fyll vaskekummen med glovarmt vann, tilsett 4 spruter Zalo og 1 dl. Nå kan du legge oppi det sølvet som skal pusses rent. La det ligge i 3-4 minutter Supert sølvpuss-triks for den late Christmas 2015, Mugs, Tableware, Pictures. Enkelt sølvpuss-triks med overraskende resultat

Per marius didriksen og markus lind livstriks by Aschehoug

I verkstedet på Voss lages sølv til de fleste norske bunadene og festdraktene, og i 2020 skal håndverksbedriften feire sitt 80-årsjubileum. Se Sylvsmidjas pussetips lenger ned i saken!

Markedssjef Kristin Myhre i Sylvsmidja Sølv skal følge slekters gang Pussebrettet beskytter bunadsstoffet mens du pusser knappene blanke og fine. Bruk bare en pusseklut av bomull, ikke sølvpuss. Du kan lage ditt eget brett av tynn papp. Foto: Sylvsmidja Bunadssølvet har en praktisk funksjon.

Blankt bunadssølv på 1–2–3

Det holder skjorte, vest og stakk sammen og på plass. Men først og fremst snakker vi om vakre smykker som virkelig kommer til sin rett når de får skinne i all sin prakt, fremholder Myhre. Ikke putt sølvet rett i vasken, men heller i en plastbolle. Metall mot metall kan gjøre søljene ripete. Legg søljene i bollen og fyll opp med varmt vann — det er viktig at vannet dekker søljene.

Putt i en teskje zalo og en spiseskje salmiakk og la det virke i 5-15 minutter. Ikke la søljene lufttørke — bruk en myk klut å tørke med eller hårføneren. Er søljene dine veldig svarte, og du ikke klarer å få de rene selv, anbefales det å oppsøke en gullsmed som vet hva han driver med. Jo enklere, jo bedre.

Bunadssølv

Her finner dere oppskriftene. Resultatlisten og begrunnelsene finner du nederst i teksten. Sitron og salt Del en sitron i to. Skrubb kobberet med sitronen dyppet i salt.

Vask med såpevann og skyll godt. Tørk med et mykt håndkle. Her har vi en veldig oksidert syltetøykjele som i tillegg er brukt på gass.

Rens sølvtøyet med kokende vann og natron

Vi dypper den halve sitronen i salt og gnir. Sitronsyre, zalo og vann Fyll en beholder tilpasset til det du skal pusse med varmt vann. Tilføy ½ til 1 pose sitronsyre kjøpes i krydder- eller bakehyllen på butikken og noen dråper Zalo. La messingen og kobberet ligge i blandingen i ca. Sjekk om metallet har blitt blankt.

Hvis det fortsatt er litt skittent, vask det med en svamp i vannet, og la det ligge litt til. Vask av med såpevann og skyll godt. Da blir de skinnende blanke!

Slik vaskes sølvtøyet rent

Sølvpuss uten smak og lukt! Sølvtøy som ikke er så veldig anløpet blir blank og fint bare ved å polere med tørr poleringsfiber. Er sølvet noe mer anløpet, bruker du grønn kjøkkenfiber og litt skurepasta. Bruk mye vann slik at skurepastaen ikke riper sølvet. Skyll godt med «kokende» vann, tørk godt og poler med gul poleringsfiber. En bonus er at sølvtøyet ikke blir så fort anløpet igjen når du polerer med Enjofiber.

Du kan bruker duohanske eller klut til kjøkken, og skurepasta på samme måte på messing, kobber og tinn. Folder i stakken Jeg har montert noen bunader tidligere, men må innrømme at jeg ikke var klar over hvor mange små variasjoner det er mellom hver bunad.

Jeg har flere ganger nitidig studert beltestakken fra Telemark, og har fått et innblikk i hvordan den rynkes sammen i livet, i motsetning til mange andre mer tradisjonelle bunader hvor stakken legges i folder.

Men størrelsene på foldene, dybde og bredde, kan variere en del mellom de ulike bunadene. Og her gjelder det å være konsentrert når du bretter flere meter med stoff rundt livet for å få foldene til å stemme når du kommer rundt. Jeg har til dags dato ennå ikke fått det til å gå opp på første, eller andre, forsøk for den saks skyld. Alle fra Gudbrandsdalen. Damaskkjole, laget med folder så man også kan vokse i lengden. Omsydd damaskkjole med løst liv inspirert av drakttradisjoner fra 1700-tallet.

Bunadslivet Hvordan livet syes og festes på, kan også ha store variasjoner. Nå er det heller ikke alle liv som festes fast til selve stakken, men som derimot er løse. Noen bunader har linning, andre ganger syes stakken direkte fast på livet. Dette gir forskjeller på hvordan frontpanelet og lukningen løses.

Slik rengjør du sølvplaten

Noen liv har bryst-innsnitt, noen skal syes med spilesøm i ryggen, noen forsterkes med innlegg og ekstra sømmer i front osv. Noen fellesnevnere kan det likevel være i forhold til hvor de ekstra cm med stoff blir liggende. I en ny bunad er det alltid lagt til ekstra med tekstil, så bunaden kan vokse med eieren. Som regel skjer det en del kroppslige endringer for de fleste av oss fra konfirmasjonsalder til man runder "godt voksen".

Som regel legges det inn godt med sømmon for at man kan vokse med bunaden. Om man skulle vokse ut av den kan mange av dem skjøtes på i liv ved å sette inn en slisse under armen, og et halvt stakkestykke i skjørtet etterkant.

SØLVPUSS TRIKS Relaterte emner

Bunadsølv Bunadsølv Sølv som er sydd på plagg f. For løst sølv kan en enten bruke pusseklut, eller flytende sølvpuss og en myk babytannbørste. Skyll godt sølvet etter pussing. Hårtørrer er fint til tørking av sølvet. Pass på at det er helt tørt før du pakker det inn i plast og legger det bort til neste gang. Da holder sølvet seg fint lenger.

SØLVPUSS TRIKS Kommentarer:
Redaktør på Sølvpuss triks
Johansen fra Alta
Jeg nyter utforske norske bøker skrytende. Se gjennom min andre nyheter. En av mine hobbyer er Rucksack.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net