Tung Tids Tale Olaug Nilssen

  1. Mer om
Tung Tids Tale Olaug Nilssen

Man trenger ikke store bøker for å løfte fram store temaer. Olaug Nilssen tar pusten fra leseren med sin lille roman, «Tung tids tale Tung tids tale er ein sterk historie om å vere foreldre til eit funksjonshemma barn. Om kampen for at barnet skal bli sett som den han er, og få den støtta Tung tids tale (Nilssen, 2017) er ein roman som handlar om ei mors kamp for ein autistisk son. 1 Eg vil takke masterstudentane p Boken Tung tids tale er dramatisert av Om kampen for at barnet skal bli sett som den han er, og få den støtta han og familien treng

Omslag: Samlaget — Det er ein forferdeleg, vond og sår debatt, seier trebarnsmora.

Kulturmisjonen

Olaug har skrive mykje i boka si om kampen med forvaltninga i Bergen kommune. Ho er usikker korleis det offentlege systemet kan verte betre. Ho som kjeftar Ho har ikkje lyst å vera den personen, som kjeftar og skrik for at familien skal få dei tenestene dei treng.

Det er sårt for henne.

Sigerskvinna motbeviste seg sjølv og litteraturvitskapen

Dei har små ressursar og då er det enklast å høyre mest på dei som skrik høgast. Men det finst folk som kjenner på det same, men ikkje klarer å formulere det same sinnet. Det er ikkje bra i det heile at det er slik, seier ho litt fortvilt. Olaug har tidlegare sett seg inn i hovudet til unge menneskjer gjennom forfattarskapet. Men kva hadde den 16-årige Olaug sagt om ho hadde møtt Olaug i dag?

Klassekampenarkivet Å tale

Ho hadde ikkje likt meg så godt. Ho hadde ikkje vore empatisk nok til å sjå fortvilinga mi. Ho hadde berre sett kjeftinga. Lettare med fraser enn den tunge sanninga I boka pratar Olaug litt kring frasa «Ein vert meir glad i dei barna som er annleis». Når eit barn utagerer, gjerne med vald, eller forsvinn inni seg sjølv og ikkje gjev noko attende. Det er veldig krevjande og komplisert å finne ut kva slags kjærleik det er.

Familien er plutseleg i ein svært utfordrande livssituasjon, og dei må igjennom lange og utmattande prosessar for å få hjelp.

Riksteatret: tids tale» av Olaug Nilssen

Mødre skal aldri gi opp, blir det sagt, men kva er aksept og kva er å gi opp? Anmeldelser «'Tung tids tale' gjør det god litteratur skal gjøre. Nilssen skaper et forståelsesrom også mellom linjene.

Om ei mor som må gi så mye meir kjærleik enn ho kan få. Om ei mor som møter ei tyngre tid enn ho visste fanst.

Midt i Norge, midt i livet, midt i kvardagen til folk. I Tung tids tale er det først og fremst systemet som er gjenstand for kritikk.

Med et høyt tempo, ofte korte kapitler og setninger, skildrer forfatteren frustrasjonen, sorgen, men også gleden over å ha et barn som er annerledes. Snakk deretter om teksten med utgangspunkt i leseopplevinga til elevane. Still opne og autentiske spørsmål og følg opp med spørsmål som bygg vidare på svara til elevane.

TUNG TIDS TALE OLAUG NILSSEN Relaterte emner

Skriv eit samandrag av utdraget på bakgrunn av notata deira. Samanlikn samandraga Grupper på to-tre elevar Når alle har skrive eit samandrag, samanliknar elevane det de har skrive i grupper på to-tre elevar: Kva er likt, og kva er ulikt? Diskusjon Klassesamtale Del først erfaringane med å skrive samandrag i heil klasse. Snakk deretter om teksten med utgangspunkt i leseopplevinga til elevane. Still opne og autentiske spørsmål og følg opp med spørsmål som bygg vidare på svara til elevane. Følgande spørsmål kan ev.

TUNG TIDS TALE OLAUG NILSSEN Kommentarer:
Forfatter om Tung tids tale olaug nilssen
Stenersen fra Molde
Bla gjennom min andre nyheter. Jeg har alltid vært en veldig kreativ person og synes det er avslappende å hengi seg til fliegende Scheibe. Jeg nyter studere dokumenter plagsomt.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net