Kos Flyktninger

  1. Mer om
Kos Flyktninger

Nå opplyser regjeringen at den vil etablere opptil fem lukkede leirer på øyene Samos, Chios, Lesvos, Kos og Leros Begge to er lånt ut til FNs høykommissær for flyktninger (UNHCR). Trine Utne er stasjonert på øya Kos, mens Abdel Burkan bistår FN på øya Lesvos Carola ble slengt i fengsel i Syden. Her går flyktningene i land på nordmenns greske ferieparadis. Flyktninger i opptøyer på Kos Det er hit Moussa håper å nå frem til. Internasjonale Kirkens Nødhjelp er på plass på de tre øyene, Chios, Kos og Samos i Hellas Ferieøya Kos er nå forvandlet til en stor flyktningleir, og hver dag vasser hundrevis av flyktninger i land på ferieparadiset

Hjelp meg å hjelpe flyktninger på Chios og Lesvos.

Mojitos og handlingslammelse Vivian røper at hun både tenkte på og hadde kjennskap til situasjonen før hun reiste. Hun leste blant annet om druknede lik i vannet, menneskeliv som gikk tapt på risikable seilaser over vannmassene.

Etter at Vivian og datteren ankom Kos, har historiene havnet i glemmeboken. Både kursdeltakerne fra Hellas og instruktørene fra Redningsselskapet er frivillige. De har vært på sjøen, også.

I overfylte båter med livet som innsats. Slik har deres sommer vært. Dette har ført til en rekke «anti-turist»-protester i europeiske storbyer fra lokale innbyggere som ikke har råd til å bo sentralt lenger. Hvor vil dette ende, tror du? Og hva er løsningen?

Odd Roar: Turismen i verden er ute av kontroll. Og det synes å være liten til moderat vilje til å gjøre store endringer for å gjøre noe med problemene. Delingsøkonomien mangler, stadig flere lavprisflyruter opprettes, større cruiseskip bygges og gigantiske hotell reises.

Dette i fellesskap fører til en utvikling som ikke er bærekraftig.

Noen få aktører tjener enorme pengesummer, mens både de små aktørene, lokalbefolkningen og miljøet er de store taperne. Vi har ingen plan B, og vi har dessverre ikke noen planet B, heller. Skal vi få endret dette så kan en løsning være å subsidiere og premiere reiser til mindre overfylte reisemål og til utenfor årstidene hvor det i dag er størst trykk.

Flyktninger på Chios Kirkens Nødhjelp

Muligens sammen med innføring av økt turistskatt på steder med overturisme. Folk vander opp og ned Rambla, som om det ikke var andre attraksjoner i byen Helge: Det blir lettvint å bare skylde på Airbnb. Vi får stadig flere direkteruter, og vi er blitt multireisere: Vi drar på både korte og lange reiser, over en måned eller som en helgetur. Reiser vi med familie har de fleste hotellene dårlige tilbud. De satser fremdeles på det gamle konseptet — dobbeltrom!

Les også: Antallet asylsøkere har eksplodert Også i Østfold har Dråpen i havet en egen Facebook-side. Der kan du se hva du kan bidra med for å hjelpe.

I tillegg er det satt i gang en enorm dugnadsinnsats for å hjelpe asylsøkere som allerede har kommet til Norge, blant annet ved hjelp av Facebook-siden Refugees Welcome to Østfold. Og det er faktisk det som må til.

Vår oppgave er å lage en ventestasjon og undersøke om vi ved hjelp av arkitektur kan gjøre noe for alle som bruker stedet. Det som er interessant med oppgaven er at stedet skal brukes av mennesker med ulike behov. De kommer med forskjellige forutsetninger, noen er traumatiserte, noen har mistet familien sin, osv Pengene vi får inn vil gå uavkortet til flyktningene.

Flyktningskip seilte fra Kos til gresk fastland

Først og fremst til mat og vann. Dernest til å hjelpe dem som driver transport. Bare i Solør er det akkurat nå internert hundrevis av flyktninger som har fått tak over hodet og mat. Men det er også det eneste. Håper å kunne få med et par kolli ekstra nedover med klær, bleier, sko, hygieneartikler osv.

En kronikk av Anders Lervold, distriktsleder i Østfold Røde Kors og leder i Rygge og Råde Røde Kors Den betalte jobben min er på G Travel hvor jeg jobber med å arrangere reiser på kryss og tvers, både innenlands og utenlands, mens den ubetalte «jobben» er som tillitsvalgt i Røde Kors.

KOS FLYKTNINGER Relaterte emner

Sammen med forloveden Ole-Gunnar Iversen selger hun unna bil og gavekort for å finansiere en reise til Lesbos, der de skal bruke høstferien på å hjelpe flyktninger som kommer nedkjølte i land på den greske øya. Hjelp også: Folk strømmer til for å hjelpe flyktninger Hundretusenvis av flyktninger Så mye som 300. Det opplyser FNs flyktningesenter på sine nettsider. Til sammenlikning ankom 219. Det melder Røde Kors på sine nettsider. Lesbos er en av de seks øyene i Hellas der flest flyktninger tar seg i land. Småbarnsmoren Elin Skjeltorp er nå bosatt i Trondheim og sammen med forloveden hadde hun en tid planlagt en sydentur for å slappe av.

KOS FLYKTNINGER Kommentarer:
Forfatter på Kos flyktninger
Liland fra Finnsnes
jeg liker lese romaner bedragerisk. Bla gjennom min andre nyheter. Jeg er sterkt påvirket av Bauchtanz.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net