Klegg Allergi

  1. Mer om
Klegg Allergi

Kløe og hevelse på stikkstedet er den vanligste reaksjonen. Om du skulle oppleve å bli slapp og uvel bør du kontakte lege Allergisk reaksjon på insektstikk. Allergi mot insektsgift kan variere fra plagsomt til livstruende. Kraftige reaksjoner er som regel forbundet med stikk fra Svært mange tror at de er allergiske mot insektstikk, klegg og veps sprøyter inn gift i huden, og lager betennelse, hevelse og kløe I ekvatoriale strøk kan klegg overføre øyemark (Loa loa) til mennesker, men dette er ikke relevant i Norge. Hovedproblemet med klegg er Ofte er det snakk om en ren giftreaksjon når insekter som mygg, klegg og veps sprøyter inn gift i huden som forårsaker betennelse og kløe

Navnet skyldes at barndommen ofte tilbringes i dødt organisk materiale - altså råtne planterester, døde dyr eller ja, møkk.

Snarveier: Hva er kleggbitt? Kleggbitt er når man blir bitt av insektet klegg. Klegg er en type kraftige fluer som kan bli mellom 7 og 30 millimeter lange.

Vepsestikk og insektbitt

Det finnes 4000 ulike arter klegg, men kun cirka 30 av disse befinner seg i Norge. Felles for ulike kleggarter er at de har brede hoder med store utstikkende øyne, og kraftige antenner som peker fremover. Klegg kan i noen deler av verden smitte mennesker med sykdom, men dette er ikke en aktuell problemstilling i Nord-Europa.

En allergisk reaksjon med disse symptomene kan være livstruende.

Facebook Facebook

Hvis du krafser og klør på området, kan det gå betennelse i huden. Bitt av skogflått kan resultere i borreliose.

Unngå parfymerte produkter. Myggmidler kan forsøkes.

Allergi overfor mygg og klegg LHL Astma og allergi

Barn bør kles på og kun få myggmidler på hender og nakke, i håret og utenpå klærne. Andre blir kanskje ikke spist fullstendig opp, men kan reagere allergisk og hovne opp med sår som klør og blør i ukevis.

Er man allergisk mot insektstikk, kan et vepse-stikk være direkte livstruende.

Livstruende kan også flåtten være, hvis den bærer det spesielle viruset skogflåttencefalitt TBE. Det gjør den heldigvis svært sjelden i Norge. Men i Sverige har TBE, som kan gi hjernebetennelse, tatt flere liv. Og skal du tilbringe deler av sommeren i Stockholms skjærgård, ved Mälaren eller på Bornholm, anbefaler faktisk Folkehelseinstituttet at du vaksinerer deg før du drar.

Dette gjelder også Latvia og flere andre flått-områder i og rundt Østersjøen og deler av det østlige Sentral-Europa.

Insektbitt: Noen insekter kan gi kraftig reaksjon

Flåtten venter ofte på byttet sitt øverst på høye gresstrå eller i kratt og busker i knehøyde over bakken. Idet du går forbi, hekter den seg på deg og kryper ubemerket oppover bena til den finner et godt bittsted — gjerne i lysken. Den er meget stor med gråsvart bryst og en mørk, vepselignende bakkropp.

Hunnen suger blod av hester og kveg, særlig i nærheten av skog. Den kan av og til stikke mennesker. Lisens: fri Det finnes to norske arter av regnklegg Haematopota. De er blant de minste kleggene, og er gråaktige med hvitspettede vinger.

KLEGG ALLERGI Relaterte emner

Pixabay Allergi mot insektbitt Allergi mot insektbitt den vanligste allergiske hudsykdommen hos hest. Det er en reaksjon mot spyttet fra diverse bitende insekter. Insektbitthypersensitivitet IBH, Sweet itch, sommereksem er allergi mot insektbitt. Det er den vanligste allergiske hudsykdommen hos hest, og dreier seg om en allergisk reaksjon mot spyttet fra diverse bitende insekter Culicoides, Simulium, Stomoxys mfl. Både type I og type IV hypersensitivitetsreaksjoner er involvert. Mest oppmerksomhet er rettet mot Culicoides sviknott, og man har nå identifisert allergen fra disse. Det finnes over 1000 Culicoides arter globalt.

KLEGG ALLERGI Kommentarer:
Forfatter på Klegg allergi
Valle fra Tromsø
jeg liker lese tegneserier dessverre. Siste nytt: min andre nyheter. jeg liker Beachvolleyball.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net