Når Bør Katten Avlives

  1. Mer om
Når Bør Katten Avlives

Content [hide]

Avhengig av katten sin tilstand og eier sitt ønske, vil det bli enighet om når katten eventuelt skal avlives. Forhåpentligvis lever alle fine minner av Det er tøft å ta beslutningen om at kjæledyret skal avlives, men noen ganger er det en riktig avgjørelse - selv om det vil utløse sorg og Vi behandler kreftsyke katter med cellegift og stråling. Eier og veterinær bør ha samfunnets holdning i tankene når konklusjonen trekkes Vi kan gi en forhåndsbeskjed hvis vi får alle fakta om kattens helse skriftlig. Vårt råd når du skal bestemme deg, er å gjøre det som er det Mange katter bør heller avlives enn å bli omplassert eller oppbevart hos frivillige organisasjoner, mener veterinær Kristen Bjormyr

Halden Arbeiderblad

Dersom den ikke kunne overleve, burde avlivingen vært gjort etter forskriftene eller katten burde vært brakt til veterinær, sier Krogstad. Kun katter mindre enn åtte dager kan avlives med slag mot hodet, men her skal det dreie seg om en voksen katt. Men denne saken er så grov at vi ikke har noen forståelse for det, sier Krogstad. Men her er det en avlivning som ikke var i tråd med forskriftene.

Bestemmelser om avlivning av katter

Den oransje katten er nesten inne i fella. Alle labbene er innenfor, men halen er på utsiden. Det er halen som redder katten fra døden denne dagen.

Luka smeller igjen, men katten slipper unna på grunn av halen. Slipper unna, for denne gang.

Vårt råd når du skal bestemme deg, er å gjøre det som er det beste for katten. Men for å kunne avgjøre om din forsikring erstatter, behøver vi å få detaljert informasjon om katten din og dens helse.

Det er heller ikke slik at det vil bli mangel på kattunger der ute. Det vil alltid være noen villkatter som ikke er kastrert. Hun understreker at dersom man ikke kastrer katten, er man som katteeier i verste fall medansvarlig til at det blir født kattunger som ikke får ordentlige hjem eller blir villkatter som igjen føder unger og sprer sykdom. Heggelund mener folk bør være mer bevisste når de skaffer seg en katt.

En katt trenger mat, vann og stell daglig. Veterinærer anbefaler katteeiere til å id-merke, vaksinere og sterilisere katten mens den er ennå er liten, sier hun.

Foto: Privat Kattepest Hun forteller at katter vaksineres mot kattepest og katteinfluensa som er vanlige virussykdommer for katter i Norge.

I relasjon: Laksebørs namsen

Får katten kattepest eller katteinfluensa, finnes det ingen behandling mot det. Det er i den senere tid avsagt flere dommer som har forbudt andre, inkl.

Mer informasjon nedenfor og i NHFs brev til Leieboerforeningen. Endra med lov 19 01 nr. Dyrevernloven kommer jeg til nedenfor.

NÅR BØR KATTEN AVLIVES Relaterte emner

Kontakt Grenser for etisk forsvarlig veterinærbehandling av dyr De siste årene har det skjedd en rask utvikling innen veterinærmedisinen, spesielt når det gjelder behandlingsmuligheter for familiedyr. Diagnostiske hjelpemidler og terapimuligheter står i mange land ikke langt tilbake for det som tilbys mennesker. Rådet for dyreetikk har, på bakgrunn av en henvendelse fra Landbruksdepartementet, diskutert de dyrevernmessige og etiske problemstillingene en slik utvikling bringer med seg. Rådet finner det vanskelig å gå opp noen absolutt grense mellom akseptable og uakseptable behandlingsformer. Rådet har lagt vekt på å diskutere kriterier som generelt bør legges til grunn for vurderingene, og ut fra dette belyst en del aktuelle eksempler, blant annet kreftbehandling og amputasjon av lemmer.

NÅR BØR KATTEN AVLIVES Kommentarer:
Redaktør på Når bør katten avlives
Moen fra Hermansverk
jeg liker lese romaner håpløst. Se min andre nyheter. Jeg elsker absolutt Bar Billard.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net