Andregradslikning

  1. Mer om
Andregradslikning

Content [hide]

I elementær algebra er den kvadratiske formelen en formel som gir løsningen på en kvadratisk ligning. Det er andre måter å løse en kvadratisk ligning på i stedet for å bruke den kvadratiske formelen, for eksempel factoring, fullføring av Den vanligste løsningsmetoden for den generelle andregradslikningen er abc - formelen. Til og med kalkulatorer finner løsningene sine ved Som oftest brukes abc-formelen til å løse andregradslikninger, altså likninger som inneholder leddet x2. Finnes det andre måte En andregradslikning er en likning på formen a x 2 + b x + c = 0, der a, b og c er konstanter og a ≠ 0. Konstantene i en annengradslikning En andregradsligning, annengradsligning eller kvadratisk ligning, er en matematisk ligning på formen

Bedre for deg For å gjøre en hektisk lærerhverdag litt enklere, så samler vi alt vårt digitale innhold på ett sted — Aschehoug Univers.

Her finner du læremidler som er tilpasset fagfornyelsen LK20. Likningen har derfor ingen løsning. Komplekse løsninger Når vi sier at likningen ikke har løsninger, mener vi at den ikke har løsninger blant de reelle tallene.

Utvider vi tallsystemet til også å omfatte komplekse tall, vil alle andregradslikninger ha løsninger. Dette er fordi løsningene ligger i det som kalles "det komplekse planet", og er tall man ikke finner på den reelle tallinja.

Andregradsligning

Dette er høyskolepensum, men typisk første semester, så det er ikke stort vanskeligere enn VGS, bare annerledes. Dersom du har spørsmål eller kommentarer til artikkelen, så kan du ta kontakt ved å sende meg en epost på aleksander udl.

Hva kan og bør gjøres? Vi bør etter mitt syn åpne opp for at elevene på ungdomstrinnet kan velge et praktisk matematikkurs.

Jeg kjenner til at dette gjøres blant annet i Tyskland. Et slikt kurs bør inneholde mye praktisk hverdagsmatematikk; regning, for å tette igjen huller i grunnmuren og samtidig gi elevene økt motivasjon og mestringsfølelse. Vi opplever i dag at det jobbes med tema som tilhører toppetasjen samtidig som det er store huller i grunnmuren. Ved å gjøre dette kurset mye mer praktisk rettet vil vi også ha større muligheter til å gjøre faget meningsfullt, og at elevene får oppleve mestring i faget.

Løs en andregradslikning.

Disse elevene må selvsagt få en eksamen tilpasset det faglige innholdet. Etter en stund kan noen elevpar dele løsningen sin med klassen.

Hvis elevene har løst oppgavene med forskjellige metoder, kan du utfordre dem til å forklare hvordan de har tenkt, og hva som er likt å forskjellig med de ulike måtene å tenke på.

Når elevene har presentert løsningene sine, kan du be dem telle hvor mange forskjellige løsninger klassen har funnet til sammen.

ANDREGRADSLIKNING Relaterte emner

Alle våre digitale læremidler finner du her på Aschehoug Univers. Du må logge inn for å bruke læremidler. Du kan bruke samme innlogging på Aschehoug Univers som du har brukt på Lokus. Her ligger det stoff fra et utvalg Lokus-nettsteder som lærere og elever fritt kan bruke. Lenger ned i denne artikkelen finner du informasjon om hva som skjer med hvert av læremidlene som lå på Lokus.

Andregradslikning
ANDREGRADSLIKNING Kommentarer:
Forfatter på Andregradslikning
Horn fra Harstad
jeg liker lese romaner fritt. Anmeldelse min andre nyheter. Jeg elsker absolutt Büchersammeln.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net