Lagget

  1. Mer om
Lagget

Lagging er en teknikk som brukes til å lage bøtter, baljer, stamper og kar av breie trestaver. Håndverket er i slekt med bøkring, det vil si å lage tønner Laggede trekar har en rund eller oval bunn med vegger av bord som kalles staver. Første båndet drives på bøtta Ordet 'lagget' er ikke et oppslagsord i Bokmålsordboka. Men kanskje du tenker på en annen form av et oppslagsord, se nedenfor IMAGE NTNU Vitenskapsmuseet, Europeana. Stort lagget kar og en god del tønner med saltet sik fra Sølensjøen i Øvre Rendalen i Hedmark Laggede kar er trekar med en rund eller oval bunnplate hvor man setter sammen en vegg av høvlede staver med

Vis detaljer Import eller hjemmebrygg? Den skiller seg imidlertid fra de fleste avbildninger av tankar på nett ved at tuten er uvanlig høyt oppe.

PC lagger når jeg ser på video

Om dette betyr at den er laget lokalt eller har vært importert vites ikke. Både i Norge og ellers i Nord-Europa var det vanlig å brygge øl hjemme. Fildelingsprogrammer bruker svært mye båndbredde til tider.

Problemer lokalt Dersom du opplever problemer på en PC kan du sjekke om datamaskinen kjører flere programmer samtidig. Laggeren kunne gjerne være en husmann som drev med håndverk mellom onnene i jordbruket. Laggeteknikken går tilbake til eldre jernalder, ifølge folkelivsgranskeren Hilmar Stigum. Now, this not only refers to lagging, but all forms of insulation.

Chromecasten lagger, hakker og er generelt ugreit

Nå refererer dette ikke bare til lagging, men alle former for isolasjon. The lantern was far ahead, and he could not help lagging behind a little in the darkness.

Har du lest dette? Nav kinsarvik

Lykten var langt fremme, og han kunne ikke la være å henge litt etter i mørket. Copy Report an error If you like, you can choose some slightly-modern ornaments from Woolworth's later - just to prove we aren't lagging too far behind the times.

Den er populær på markeder, særlig knyttet til bodging i England, hvor den brukes til å forberede grønt trevirke på å bli dreid til stolbein o. Kanskje er det derfra den har spredd seg til miljøene for historisk levendegjøring av vikingtid og middelalder, men hvor historisk er den egentlig?

Britene knytter altså krakken først og fremst til bearbeiding av emner for dreiing med bandkniv eng: drawknife. Vår egen Birthe Weber 1990:113 nevner at i Dalarne ble en täljbänk [også kalt täljhäst] brukt til å holde fast emner til laggestaver. Alternativ la man emnet an mot et bord man holdt mellom knærne.

LAGGET i Wordfeud

Historie i Norge[ rediger rediger kilde ] Laggeteknikken var en del av det gamle bondesamfunnet. Teknikken ble særlig brukt til å lage tette beholdere som skulle brukes til flytende væsker av ulike slag, slik som kar til melkestellet: melkebøtter, melkeringer, ostekopper og smørbutter. Et lagget kar settes sammen av staver av tre som høvles til en etter en.

LAGGET Relaterte emner

Hakkete video Trådløst internett Hastigheten på en trådløs forbindelse kan være for lav til å se video i høy kvalitet. Selv om trådløst nett kan gi gode resultater på målinger, viser det seg at ofte at slikt utstyr har problemer med å levere høye datastrømmer jevnt over tid. Dette kan medføre stans og hakking i video. Vi anbefaler å koble datamaskinen direkte til routeren, og unngå "omveier" som ekstra switcher og huber i nettverket hjemme. Annen trafikk på linjen Hvis flere enheter bruker internettlinjen samtidig, kan det få videoen til å hakke og stoppe opp. Fildelingsprogrammer bruker svært mye båndbredde til tider. Problemer lokalt Dersom du opplever problemer på en PC kan du sjekke om datamaskinen kjører flere programmer samtidig.

LAGGET Kommentarer:
Rapportert den Lagget
Sveen fra Drammen
jeg liker utforske norske bøker kjært. Les også min andre nyheter. En av mine hobbyer er Baseballtaschen-Billard.
INTERESSANTE NYHETER
Kalender
MoTuWeThFrStSu
booked.net